Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

HR-generalist till Swedec stab

Sista ansökningsdag
11 oktober 2024 (24 dagar kvar)
Publiceringsdatum
13 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Swedec växer och därmed söker nu HR-avdelningen en ny kollega som har erfarenhet av att driva rekryteringsprocesser. I bagaget har du med dig en akademisk utbildning inom HR, alternativt annan utbildning som kan vara av relevans. Är du förtroendeskapande, drivkraftig och sätter värde på ett stimulerande arbete hos en arbetsgivare som värnar om sina medarbetare och erbjuder goda förmåner? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Totalförsvarets ammunitions och minröjningscentrum (Swedec) är en del av Försvarsmakten och är ett nationellt kompetenscentrum för ammunitions- och minröjningsverksamhet på land. Swedec har till uppgift att utbilda personal, utveckla materiel, metoder och tekniker samt lämna stöd till Försvarsmakten och andra myndigheter avseende ammunitions- och minröjning samt avancerad söktjänst.

Som HR-generalist arbetar du vid HR-avdelningen som är en del av Swedec stab. HR-avdelningen består i dagsläget av en HR-chef, HR-generalist samt HR-administratör.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

HR-avdelningen utökas med en till HR-generalist som kommer att vara Swedec kontaktperson i rekryteringsfrågor och arbeta med rekryteringsfrämjande åtgärder, strategier för rekrytering samt vara chefernas operativa stöd vid rekrytering. Din huvuduppgift kommer att vara rekryteringsprocessen och processer för introduktion och avslut av anställda. Du kommer dessutom att ansvara för reservofficershantering, samt vara ansvarig för att vidmakthålla och utveckla HR-avdelningens sida på intranätet.

Du kommer att stödja övriga HR-avdelningen med arbetet kring arbetsmiljö, kompetensförsörjning, administration och personalekonomi. Du är dessutom ett stöd för chefer med personalansvar i arbetsgivarfrågor, samt ett stöd för staben i olika stabsärenden. Då tjänsten är ny kan den komma att utvecklas över tid.

KRAV

Kvalifikationer
  • Högskoleexamen från personalvetarprogram eller utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Erfarenhet av att arbeta självständigt med hela rekryteringsprocessen
  • God administrativ förmåga
Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som HR-generalist behöver du ha ett konsultativt och förtroendeskapande förhållningssätt.

Du är självgående och ser det som naturligt att driva egna processer framåt. Du besitter social kompetens och har en god kommunikativ förmåga samt en förmåga att förmedla information tydligt, både muntligt och skriftligt. Du arbetar strukturerat, vilket är en förutsättning för att lyckas i rollen som HR-generalist.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Meriterande
  • Flerårig erfarenhet av arbete inom HR
  • Erfarenhet från arbete inom statlig myndighet eller offentlig förvaltning
Vi erbjuder dig:

Vi erbjuder en arbetsplats med samhällsnyttiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och en verksamhet med stor variation och hög komplexitet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
  • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina mål
  • Träning som arbetsuppgift - Tre timmar i veckan på arbetstid. Försvarsmakten erbjuder goda möjligheter till friskvård och fysisk träning då det ingår som del i arbetsuppgifterna. Du får träningskläder, ersättning för träningsskor och startavgifter till vissa tävlingar/lopp.
  • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på ålder.
  • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Övrigt
Anställningsform: Civil anställning, tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Eksjö
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Tjänsteresor kan förekomma i tjänsten.
Civil personal i Försvarsmakten ska inneha en bedömd acceptabel nivå avseende kondition, vilket kräver årligen genomfört och godkänt konditionstest.

För information om befattningen:

Frida Berglund, HR-chef.

Nås via växel 0381-180 00

För information om rekryteringsprocessen:

Jessika Lingmerth, HR-generalist.

070-924 81 08, jessika.lingmerth@mil.se

Fackliga företrädare nås via växeln, 0381-180 00

OFR/O: Rikard Heinås

SACO: Annelie Sjöberg

OFR/S: Carola Blomdahl

SEKO: Matz Felix

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-10-11. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev, där du beskriver hur dina kompetenser matchar det vi söker i annonsen.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum - Swedec är Sveriges kompetenscentrum för nationella och internationella uppgifter inom ammunitions- och minröjning. Vårt huvudsakliga uppdrag är att verka inom totalförsvaret, med fokus på utbildning, utveckling och underrättelser. Läs mer om Swedec här.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 oktober 2024 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren