Hoppa till innehåll
Flintab AB logotyp

Ekonomichef till Flintab, Jönköping

Sista ansökningsdag
10 november 2024 (58 dagar kvar)
Publiceringsdatum
12 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Flintab AB befinner sig i en expansiv tillväxtfas och vi söker nu en driven Ekonomichef som vill vara en del av vår spännande utvecklingsresa. Vi är ett finansiellt starkt företag med en tydlig tillväxtstrategi och har nyligen etablerat ett dotterbolag i Norge samt förvärvat ett svenskt bolag under sommaren.
Välkommen med din ansökan redan idag!

Som ekonomichef på Flintab har du det övergripande ansvaret för ekonomifunktionen och arbetar både operativt och strategiskt. I din roll arbetar du nära verksamhetsansvariga chefer och VD, där du bidrar med stöd i ekonomiska frågor och analyser för att främja lönsamhet, effektivitet och tillväxt. En stor del av dina uppgifter omfattar redovisning, rapportering och budgetarbete. Du har även ansvar för personal inom den administrativa funktionen samt företagets interna IT-struktur. Här ges du möjligheten att leda ett engagerat och sammansvetsat team med en positiv arbetsmiljö.

En central del av din roll är deltagandet i ledningsgruppen, där vi ser fram emot att ta del av din kompetens och ditt bidrag till fortsatt framgång.

Huvudsakliga arbetsuppgifter/ansvar:

  • Stödja VD och ledning med beslutsunderlag för operativa och strategiska beslut
  • Månads- och årsbokslut, årsredovisning, deklarationer
  • Projektredovisning och projektuppföljning
  • Budgetering och prognoser
  • Ekonomisk analys och rapportering
  • Koncernrapportering
  • Intern kontroll
  • Dotterbolag i Sverige och Norge som behöver administrativt stöd och ledning.
  • Kontakt med bank, myndigheter och revisor
  • Aktiv roll i ledningsgrupp

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet som ekonomichef eller motsvarande. Du är van att arbeta med hela ekonomiflödet och motiveras av att arbeta både operativt och strategiskt. Du har erfarenhet av ekonomistyrning med skatter, personaladministration och IT-stöd.

Som person är du prestigelös och trivs med nära samarbeten där fokus är att tillsammans bidra till utveckling och framgång i affären. Du har relevant högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Dessutom är du skicklig på att kommunicera och van att ta beslut.

Om företaget

Flintab är ett av Sveriges ledande företag inom industriell vägning. Företaget utvecklar och marknadsför vågar och vägningssystem för industrin och har ett omfattande sortiment med allt från små paketvågar till stora fordonsvågar. Flintab bedriver sin verksamhet med kunden, kvalitet och lönsamhet i fokus.

Företaget är finansiellt starkt och arbetar med långsiktiga affärsmål. Flintab har huvudkontor i Jönköping och verkar rikstäckande genom en väl utbyggd service- och eftermarknadsorganisation. På huvudkontoret arbetar drygt 45 av de totalt ca 80 anställda. Flintabs laboratorium är ackrediterat av SWEDAC och företaget är certifierat enligt ISO 9001, 14001, 27001 och 45001.

Flintab ingår i Dacke Industri som i sin tur är ägt av Nordstjernan där man ställer tydliga krav på bidrag till helheten men samtidigt värnar om personalen och trivsel på arbetet. Läs gärna mer på www.flintab.se.

Ansökan

I den här rekryteringsprocessen samarbetar Flintab AB med Meritmind. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

För mer information är du välkommen att kontakta regionchef Catharina Bülow, tel 0736-531321.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Det innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i rekryteringsprocessen. På slutkandidat genomför vi bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen): Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Flintab AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 november 2024 (58 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren