Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Göta Ingenjörregemente (Ing 2) söker Serviceman/kvinna till Eksjö skjutfält

Publiceringsdatum
25 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Nu söker vi en serviceman/kvinna till Övnings-och skjutfältsavdelningen i Eksjö, en möjlighet för dig som gillar ett varierat och praktiskt arbete. Detta på en arbetsplats med god stämning, arbetstrivsel och förmåner. Låter det intressant? Läs vidare!

Övnings- och skjutfältsavdelningen stödjer förband i Eksjö Garnison samt övriga förband med utbildningsanordningar och utbildningsplatser på Eksjös och Skillingaryds skjutfält för att få fungerande enheter för nationella och internationella insatser.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som serviceman/kvinna arbetar du med flertalet varierade arbetsuppgifter. Exempelvis stödjer du med underhåll och utveckling av Eksjös skjutfält. Vid planerade övningar stöttar du under förberedelser och efterarbeten på skjut-och övningsfältet. Du kommer dessutom arbeta med underhåll av fordon, maskiner och annan teknisk utrustning, samt bistå med stöd och service i expeditionen.

Tjänsten passar dig som är ansvarstagande och självgående, men som samtidigt uppvisar en förmåga att kunna samarbeta och interagera med andra. Du ska vara serviceinriktad och ha en inställning till att allt går att lösa. I tjänsten kommer du stöta på allt från snickeriarbete, något mer tekniska arbeten till att hitta egna lösningar tillsammans med beställande enhet. En flexibel inställning behövs då det i perioder sker snabba omställningar.

Om arbetsplatsen

Personalen består idag av en skjutfältschef samt tre civilanställda servicemän/kvinnor. Arbetsplatsen ligger en bit utanför Eksjö garnisonsområde, vilket gör att skjutfältspersonalen är en sammansvetsad arbetsgrupp. Vi har dagliga avstämningar avseende arbetsuppgifter och vem som ska göra vad under dagen, där alla har möjlighet att påverka sin dag och planering. Det finns en uppdelning vad gäller ansvarsområden, vilket innebär att man vissa dagar och perioder behöver lägga lite mer tid på sitt område, men övrig tid stöttar vi varandra för att ge en så bra service som möjligt till den personalen som nyttjar skjutfältet och dess övriga övnings- och träningsplatser. Arbetsuppgifterna skiftar även något kopplat till årstider. Till exempel kan snön under vintern göra att vi måste prioritera om för att kunna komma igång med de övningar som är bokade för dagen. Vår/sommar vidtar vi åtgärder för att minska brandrisken vid framförallt skjutningar, samt underhåller terräng och vägar för att de ska hålla resten av året.

Kvalifikationer

Krav
  • Gymnasieexamen
  • B-körkort
Personliga egenskaper

För att trivas hos oss på övnings- och skjutfältet i Eksjö ser vi att du är en flexibel, självgående och ansvarstagande person. Att behöva avbryta ett pågående projekt för att lösa en mer akut uppgift är en del av vår vardag. Du ska vara beredd på att ett projekt kan dra ut på tiden, med hänsyn till den övningsverksamhet som pågår, som är det styrande på vår arbetsplats. Du behöver kunna hantera tempoväxlingar då vårt arbete är varierande. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Erfarenhet av maskinarbeten
  • Genomförd värnplikt eller GMU
  • Militärt förarbevis
Övrigt
  • Oregelbundna arbetstider på kvällar och helger förekommer
  • Tjänsten gäller tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning
  • Tillträde enligt överenskommelse
  • Placeringsort: Eksjö
  • Individuell lönesättning tillämpas
Vid frågor om tjänsten:

Olivia Frisk, Skjutfältschef.

070- 311 32 19, olivia.frisk@mil.se

Vid frågor om rekryteringsprocessen:

Jessika Lingmert, HR-Generalist.

070-924 81 08, jessika.lingmert@mil.se

Fackliga representanter nås via växeln, 0381-180 00

SACO: Sofie Bergkvist

SEKO: Matz Felix

OFR/O: Peter Djerf

OFR/S Försvarsförbundet: Carola Blomdahl

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-17. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Göta ingenjörregemente, Ing 2, är Sveriges enda ingenjörregemente. Regementet rekryterar och utbildar officerare och soldater till ingenjörförband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
17 maj 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren