Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Funktionsföreträdare Förnödenhetsstyrning inom Försvarsmaktens Logistik

Publiceringsdatum
19 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Befattningen erbjuder

Till Försvarsmaktens Teknik- och Vidmakthållandekontor Logistik (TVK Log) söker vi nu en Funktionsföreträdare inom förnödenhetsstyrning. Vi är mitt uppe i en spännande resa där vi växer och blir fler. Vi söker därför förstärkning som kan hjälpa oss med att skapa förutsättningar för att rätt sak är på rätt plats vid rätt tidpunkt. Vill du vara en viktig del i försvarslogistiken och se till att optimera och koordinera förnödenhetsflödet genom ett effektivt systemarbete? Då är det här rätt tjänst för dig!

Om enheten

TVK Log arbetar på central nivå och är en viktig del av logistikledningen i Försvarsmakten. Vi ansvarar bland annat för att logistikmaterielen är tillgänglig och möter förbandens behov. Två framgångsfaktorer i våra uppdrag är samarbete och expertkompetens.

Enheten är indelad i fem avdelningar och består idag av ca 100 medarbetare, huvudsakligen av civil personal med en jämn fördelning mellan kvinnor och män. Ledningen sitter i Boden, men vi har verksamhet på ett flertal orter i Sverige.

På arbetsplatsen arbetar vi aktivt för hög trivsel och god arbetsmiljö. Vi lägger även stor vikt vid hälsofrämjande åtgärder och som försvarsmaktsanställd har du exempelvis möjlighet att träna på arbetstid tre timmar per vecka. Vi vårdar en kultur som bygger på gemenskap samt uppmuntrar och möjliggör kompetensutveckling. Vi har flexibel arbetstid, vilket möjliggör en bra balans mellan arbete och privatliv.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta på central nivå med administrativ förnödenhetsstyrning, som innebär att optimera och samordna förnödenhetsflödet i hela landet. Du kommer att styra förnödenheter till avsedd plats i Försvarsmaktens logistikstödsystem. Arbetsuppgifterna innebär även att genomföra analys och uppföljning i systemen, exempelvis att kontrollera att förnödenheter når avsedd plats i rätt tid. Du arbetar proaktivt och aktivt för att säkerställa rätt redovisning.

Du stödjer med beredning av ärenden och kompetensstöd inom området. Du deltar i projekt och stödjer vid planering, uppföljning, utbildning, analys och utveckling av funktionen förnödenhetsstyrning.

Tjänsten innebär samarbeten inom enheten men också med andra förband, Högkvarteret, Försvarets Materielverk och andra myndigheter.

Krav

Kvalifikationer
  • Gymnasieutbildning med godkända slutbetyg
  • Erfarenhet av arbete med logistik i ett logistikstödssystem
  • Goda kunskaper i Microsoft Office paketet.
Personliga egenskaper
Som person har du mycket god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är utvecklingsinriktad, drivande och tar egna initiativ. För tjänsten krävs en god analytisk förmåga och en väl utvecklad förmåga att se sammanhang. Du är kommunikativ och pedagogisk och är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter, vilket ställer krav på att du kan prioritera och arbeta strukturerat. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta i en verksamhet på central eller regional nivå
  • Dokumenterad erfarenhet och kunskap om Försvarsmaktens logistikverksamhet samt logistikstödsystem
  • Dokumenterad erfarenhet av projektarbete.
Övrigt

Anställningen utgör en civil tillsvidaretjänst på heltid. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas för dig som inte redan är tillsvidareanställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Boden

Resor i tjänsten förekommer.

Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen

För frågor om befattningen kontakta avdelningschef Therese Dahlén på tfn 073-050 57 45. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-generalist Jannie Gabrielsson på tfn 073-521 57 08.

Fackliga företrädare

OFR/O - Bengt Rainer

OFR/S - Jeanett Svanberg

SEKO - Lars-Erik Selström

SACO - Elisabeth Valdemarsson

Samtliga nås via växeln, 0505-45 10 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 27 maj 2024. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 maj 2024 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren