Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Chef utvecklingsavdelning Försvarsmaktens vinterenhet I 19

Sista ansökningsdag
20 september 2024 (11 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Det säkerhetspolitiska läget i vårt närområde och i omvärlden har förändrats och regeringen har därför beslutat att den militära förmågan ska stärkas. Betydelsen av norra Sverige och Nordkalotten har stärkts, behovet av vinterförmåga och vinterträning inom Försvarsmakten men även bland våra partnerländer har därmed ökat.

Försvarsmaktens vinterenhet är en del av I 19 och har som huvuduppgift att utveckla och samordna vinter- och subarktisk förmåga inom Försvarsmakten.

Utvecklingsavdelningen

Är en del av Försvarsmaktens vinterenhet (FMVE) vid I 19. Sektionen ansvarar för långsiktigt arbete med beslutade utvecklingsprojekt, samordning av prov och försök, uppföljning och vidmakthållande av styrdokument och publikationer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som chef utvecklingsavdelningen arbetar du nära chefen för Försvarsmaktens vinterenhet. Du kommer att leda arbetet med utvecklingsfrågor inom ramen för Försvarsmaktens vinterenhets uppdrag. Uppgiften innebär att självständigt så väl som i projektform analysera och utarbeta förslag till inriktande dokument och publikationer. Arbetsledning av utvecklingsavdelningen.

Krav
  • Yrkesofficer nivå OF3 (aktiv eller förtidsavgången).
  • God analytisk förmåga.
  • God samarbetsförmåga.
  • B-körkort.
Personliga egenskaper

Som chef för utvecklingsavdelningen har du förmåga att i samverkan med personer ur andra förband, ledningsnivåer eller organisationer, uppnå resultat som stödjer utvecklingen av den subarktiska förmågan. Du är strukturerad och analytisk. Uppgiften innebär vidare förmåga av att kunna samarbeta med så väl svensk som utländsk personal.

Meriterande
  • Chefserfarenhet vid förband som verkat i vinter- eller subarktisk miljö.
  • Erfarenhet från projekt- eller utvecklingsarbete.
  • Goda språkkunskaper i engelska.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Boden

Arbetstid: Arbetsförhållanden innebär i regel 40 timmar arbetsvecka dagtid, men sker ibland på oregelbundna tider, t ex under övningsföhållanden

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Individuell lönesättning

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen

Anders Killmey tel: 072-712 38 76, e-mail: anders.killmey@mil.se

Fackliga företrädare, nås via växel 0505-45 10 00
OF Bothnia - Janne Almgren

Försvarsförbundet - Annelie Forshage

SEKO-F - Susanne Thunberg

SACO-S - Björn Astermo

Välkommen med din ansökan senast 2024-09-20. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Härnösand i söder till Kiruna i norr. Huvudort och ledning för regementet finns i Boden. Regementets huvuduppgift är att bygga krigsförband och under de närmaste åren ska I 19 successivt utveckla den nya Norrbottensbrigaden. År 2030 ska regementet kunna utbilda, förrådsställa och mobilisera hela brigaden inklusive de tillhörande funktionsförbanden; ledning, fältarbeten, luftvärn och logistik.

Värnpliktsutbildningen genomförs på Norrbottens pansarbataljon som ansvarar för att utbilda och vidmakthålla förband till Norrbottensbrigaden. På regementet finns även en regementsstab, en brigadstab, Försvarsmaktens vinterenhet, Försvarshälsan, Garnisonsstödsenheten, Logistikenheten och Lokalplaneringsenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
20 september 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren