Hoppa till innehåll

Traineeprogram Beredningstekniker – Arvika

Publiceringsdatum
28 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Har du några års arbetslivserfarenhet inom teknik, konstruktion eller energi och vill ta en ny riktning i karriären? Vill du vara med i utvecklingen av Sveriges elnät och arbeta i en nyckelposition med stora möjligheter i en växande bransch? Då är detta rätt chans för dig! Hela energibranschen upplever stor brist på Beredningstekniker och därför väljer ONE Nordic, som en ledande aktör i branschen, att i augusti 2024 starta upp ett nio månaders traineeprogram för att säkerställa långsiktig försörjning av medarbetare inom detta område.

ONE Nordic är en av Sveriges största leverantörer av både tekniska konsulttjänster och underhåll och entreprenad inom energisektorn. ONE Nordics ambition är att alltid ligga i täten när det gäller att bistå energiproducenter, distributörer och energianvändare. Vi bygger, underhåller, digitaliserar och optimerar våra kunders anläggningar. Det är vårt ansvar att de följer de senaste miljö-, kvalitets-, och lagkraven samt att de är så effektiva som möjligt.

Vi arbetar med kunder över hela landet inom flera olika verksamhetsområden inom energisektorn såsom elnät, vattenkraft, vindkraft, energimätning. Som trainee hos oss får du möjlighet att arbeta inom flera av områdena i spännande kundprojekt med de mest kända och största aktörerna på marknaden. Några av våra största kunder är E.ON, Ellevio, Vattenfall, Fortum, Trafikverket och Stockholms stad.

Vad gör en Beredningstekniker?

Tjänsten som Beredningstekniker är ofta varierande med olika arbetsuppgifter och många kontaktytor. Du arbetar i team tillsammans med projektledare, montörer och projektadministratörer och ni tillsammans ansvarar för att driva projekten på ett säkert och lönsamt sätt. Som Beredningstekniker tar du fram beslutsunderlag, utreder och projekterar nybyggnations- och underhållsprojekt inom Sveriges elnät. Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Utföra el-utredning, fältmätning och markundersökning
  • Upprätta materialspecifikation, arbetskarta och andra beredningshandlingar som behövs för arbetets utförande
  • Bistå med konstruktion, förberedande tekniska underlag (montagehandlingar) och tidsuppskattning inför produktionen
  • Bistå med tekniska lösningar, nätberäkningar och ekonomiska kalkyler
  • Hålla kontakt med markägare, kunder och myndigheter
  • Säkerställa dokumentation och uppföljning

Som trainee på ONE Nordic blir du anställd hos en av Sveriges största leverantörer av tekniska tjänster, underhåll och entreprenad inom energisektorn.

Vi erbjuder:

  • En anställning på en av våra lokala avdelningar
  • Marknadsmässig ingångslön
  • Genomarbetat program för hela traineeperioden som kombinerar ordinarie arbete med ett påkostat utbildningsprogram
  • Stöd av en handledare under hela programmet
  • Vidareutbildningar efter traineeprogrammets slut för att bli certifierad Beredningstekniker
  • Brett kontaktnät, goda karriärmöjligheter och personlig utveckling i en starkt växande bransch

Vem kan söka till Traineeprogrammet? Vi söker dig som har en relevant utbildning inom el tillsammans med några års arbetslivserfarenhet gärna med inriktning mot el, teknik, konstruktion och/eller energi. Då rollen som Beredningstekniker innebär ett nära samarbete med såväl kollegor som kunder och andra intressenter är det viktigt att du har god kommunikativ förmåga och trivs i en roll med många kontaktytor.

Noggrannhet, driv och god struktureringsförmåga är också viktiga egenskaper för att lyckas i rollen. Som entreprenör värdesätter vi att du arbetar bra såväl självständigt som i grupp samt är serviceinriktad med stort affärsfokus. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta ute i fält sedan tidigare.

Ansökan och frågor Ansök genom att kontakta rekryterare Lina Sahlberg på 073-079 53 99 eller lina.sahlberg@one-nordic.se. Vi kommer att intervjua löpande och programmet kan vara fullsatt innan sista ansökningsdag.Fackliga kontakter: Ola Skogström, 0705-64 84 92 (Unionen) Bengt Persson, 0705–925110 (Ledarna)

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
14 september 2024 (140 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se