Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

K 4 söker sjuksköterskor till Försvarshälsan

Publiceringsdatum
12 april 2024
Antal tjänster
2
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
K4 i Arvidsjaur är ett litet regemente vilket innebär en närhet till allt, såväl inom verksamheten som mellan kollegor. K4 utbildar, utvecklar och leder jägarförband med kvalificerad förmåga att verka på djupet av fiendens gruppering i en subarktisk miljö.

Försvarshälsan är försvarsmaktens interna företagshälsa. Vi bedriver företagshälsovård för anställda samt hälso- och sjukvård inklusive daglig sjukvård för värnpliktiga under grundutbildningen. Vårt uppdrag är att identifiera och beskriva samband mellan arbetsmiljö, organisation, produktivitet och hälsa. I Arvidsjaur är vi en arbetsgrupp bestående av läkare, psykolog, sjuksköterskor, fysioterapeuter, medicinsk sekreterare och verksamhetschef. Som sjuksköterska hos oss arbetar Du både självständigt och i team tillsammans med övriga yrkeskategorier.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Inom området för hälso- och sjukvård/daglig sjukvård för värnpliktiga ingår att upprätthålla sjukvårdsmottagning för värnpliktiga, identifiera individer som behöver uppföljning, utredning, vård/behandling och/eller rehabilitering av medicinska tillstånd, skador och sjukdomar som är relaterade till tjänstgöringen. Du är ofta den som gör den första medicinska bedömningen innan patienten bokas till annan profession eller vårdnivå.
I ditt dagliga arbete ingår, också som en del i företagshälsovårdsuppdraget, arbete med vaccinationer, hälsoundersökningar och lagstadgade medicinska kontroller i arbetslivet, samt kartläggningar och utbildningsinsatser.
Sjuksköterskan är viktig i upprätthållande av skarp sjukvård och höjd sjukvårdsberedskap i samband med regementets övningsverksamhet, viket in praktiken vid behov innebär arbete på oregelbundna tider i fältmässiga förhållanden ofta i svårtillgänglig terräng samt tjänsteresor. Därför är också fysisk aktivitet/träning en arbetsuppgift.

Kvalifikationer
  • Leg sjuksköterska med relevant specialistkompetens.
  • Minst tre års yrkeserfarenhet efter legitimation varav minst två år inom din specialistutbildning
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift (Svenska/engelska)
  • Goda datakunskaper
  • Körkort lägst B (bilkörning ingår i arbetet)
Personliga egenskaper
Som person är du drivande, kundorienterad och trivs med att arbeta som en del i ett team med syfte att stödja en god arbetsmiljö med trivsel och arbetsglädje. Arbetet kräver god förmåga att självständigt planera, genomföra och utvärdera resultat av utförda arbeten och uppdrag inom verksamheten. Trygghet i den egna yrkesrollen och god samarbetsförmåga liksom god fysisk kondition är en förutsättning för tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

Meriterande
  • Specialistutbildning och erfarenhet inom företagshälsovård, akut- och olycksfallssjukvård/ambulans, IVA, eller som distriktssköterska.
  • Erfarenhet från rådgivningsfunktion och mottagningsarbete
  • Kunskaper om lindriga idrotts- och belastningsskador, sårskador, psykiska stressreaktioner
  • Erfarenhet av att arbeta i och självständigt driva projekt, hålla utbildningar
  • Genomförd värnplikt, tidigare erfarenhet av tjänstgöring inom Försvarsmakten och/eller utlandstjänstgöring.
Övrigt


För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).Anställningsform

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): heltid


Arbetsort: Arvidsjaur
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Internutbildning och resor i tjänsten förekommer. Individuell lönesättning tillämpasFör upplysningar om befattningen kontakta:
Verksamhetschef Malin Lundqvist Ståhl, Försvarshälsan Arvidsjaur tel 070-336 56 58, Läkare Maria Jansson tel 072-193 22 31


För information om rekryteringsprocessen kontakta:

Fackliga företrädare - nås via Försvarsmaktens växel 0960-15000

Sista ansökningsdag: 2024-05-19

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-12 Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Personuppgiftsbehandling i LIME CRM
När du söker denna tjänst innebär det att Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter. För
information om hur Försvarsmakten behandlar dina personuppgifter;
https://www.forsvarsmakten.se/sjukvardspersonal

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrlands dragonregemente är ett av Sveriges nya regementen, men med en lång och anrik historia. Förbandet kan agera och verka i alla Sveriges miljöer, där krigsförmågan i den subarktiska miljön är kärnan och specialiteten. Regementets huvudort är Arvidsjaur, vars ödemarksmiljöer och närhet till fjällen ger svåra och utmanande förhållanden för våra soldater att träna i. Läs mer på : www.forsvarsmakten.se/k4

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 juni 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren