Hoppa till innehåll

Kvalitetskontrollant till vårt Produktionslabb

Publiceringsdatum
03 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Nord-Lock Group är världsledande inom lösningar för säkra skruvförband. Med innovativa produkter och bred expertis har Nord-Lock Group bidragit med tillförlitliga och effektiva lösningar åt kunder inom alla större industrier sedan 1982. I portföljen ingår Nord-Lock killåsningsbrickor, Expander ledaxlar, Superbolt mekaniska spännelement och Boltight hydraliska sträckverktyg. Med kontor i över 30 länder och en export på över 90 procent av tillverkningen erbjuder vi lokal kompetens och arbetar nära kunderna för applikationer där säkerhet är av största vikt. Vårt uppdrag är att skydda människoliv och kundernas investeringar. Nord-Lock Group ägs av Investment AB Latour och har över 700 anställda.

Vår produktionsenhet i Jämtland är belägen i Halabacken i Mattmar, mellan Östersund och Åre. Här arbetar ca 200 medarbetare i olika roller och funktioner. Förutom produktion finns här även produktutveckling, inköp, logistik och kundsupport. Nord-Lock producerar lokalt men agerar globalt!

Vårt Produktionslabb står inför spännande utmaningar – är du intresserad av att utvecklas och utveckla mätteknik så kan detta vara ett arbete för dig!

Om avdelningen

På Kvalitets- och Hållbarhetsavdelningen ansvarar vi för att säkerställa att Nord-Lock har processer och arbetssätt som är effektiva och som säkerställer att vi följer gällande regler och standarder, vilket innebär tex kalibrering av företagets mätverktyg, hantera reklamationer, underhålla verksamhetssystem samt ge underlag till våra kunder om våra kvalitets- och hållbarhetsfakta.

Produktionslabbet tillhör Kvalitets- & Hållbarhetsavdelningen och ansvarar för att vara en oberoende part i att bedöma och verifiera att våra produkter är tillverkade enligt gällande produktkrav. Nord-Lock AB tillverkar högkvalitativa produkter där engagemang och kundtillfredställelse är viktiga ledord varför Produktionslabbet är en viktig garant för att säkerställa att alla tillverkade produkter lever upp till våra höga kvalitetskrav.

Om jobbet

I din roll som kvalitetskontrollant ingår du i vårt team om 7 personer på Produktionslabbet med ansvar för att genomföra kvalitetskontroller åt produktionen i den dagliga driften. Arbetet bedrivs i rullande 2-skift där du är en viktig del av produktionsflödet. Detta innebär bl.a. att:

  • Genomföra tester enligt kontrollplaner som finns för varje tillverkningsorder
  • Ta beslut om tillverkningsorder är godkänd enligt uppsatta kvalitetskrav
  • Säkerställa att certifikat kan utfärdas när order är redo att färdigställas
  • Dokumentation av mätdata inom olika system
  • Hålla ordning och reda på dokumentation som skall arkiveras för att säkra spårbarhet

På Labbet finns ett antal mätmetoder som alla i teamet behärskar och genomför enligt ett rullande schema. Rollen innebär täta kontakter med respektive produktionsavsnitt, R&D, Engineering samt kontaktytor inom hela organisationen.

Vi söker dig med följande egenskaper:

  • Positiv, driven, tycker om att jobba i team och samarbeta
  • Analytisk och intresserad av mätteknik
  • Systematisk och ordningsam, hög adminsitrativ förmåga (IT-miljöer), bra på att organisera
  • Självständig och samtidigt en teamspelare
  • Tycker om att ha många kontakter under arbetsdagen
  • Tycker det är ok med både repetetivt arbete och samtidigt är flexibel för ändrade planer med saker som ”kommer upp” under dagen och behöver prioriteras
  • Klarar att jobba med flera pågående arbetsuppgifter
  • Intresserad av förbättringsarbete och tycker om att utveckla och utvecklas
  • Tycker om varierat arbetsinnehåll
  • Behärskar svenska i tal och skrift för att kunna ta del av och följa arbets- och säkerhetsinstruktioner.

Meriterande är om du har:

  • Erfarenhet från tillverkningsindustri eller motsvarande utbildning
  • Erfarenhet eller kompetens inom Mätteknik
  • Arbetslivserfarenhet om minst 3 år

Vi erbjuder dig:

Nord-Lock är ett företag med positiv utveckling, vi jobbar i moderna lokaler där säkerhet och arbetsmiljö står högt på priolistan. Via vårt kollektivavtal får du del av försäkringar, arbetstidsförkortning mm. Vi har även friskvårdsbidrag och anordnar trevliga personalaktiviteter med jämna mellanrum.

Vi strävar efter mångfald – vi är övertygade om att olikheter främjar kreativitet, trivsel och goda resultat. Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats med en bredd av kompetenser vilket ger goda möjligheter till kompetensutveckling i ditt dagliga arbete.

Låter detta intressant?

Skicka din ansökan till HR-Mattmar@nord-lock.com, senast 2024-05-19, Ange ”Ansökan Kvalitetskontrollant” i rubrikraden.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-chef Petra Hellström på petra.hellstrom@nord-lock.com

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
19 maj 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se