Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Major incident controller, Arboga

Publiceringsdatum
26 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om enheten
FMTIS har tolv enheter, varav fem enheter som utför underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem inom IT- och teleområdet, Driftenheten är en av dem. Enheten arbetar med drift av Försvarsmaktens telenät samt med installation, drift och underhåll av en mängd olika IT-system. Enheten har avdelningar som arbetar med drift av infrastruktur och system där vi också är tekniska specialister inom dessa områden.

Om Arbetsplatsen
Cybersäkerhetsavdelningens uppgift är att säkerställa att systemen har rätt säkerhetsnivå och att ingen oönskad aktivitet förekommer i våra system. Vi upprätthåller beredskap där vi tar emot och leder arbete med att avhjälpa större driftstörningar.

Här hamnar du i händelsernas centrum och blir en viktig del i ett team som med stor energi, hög moral, där ingen är rädd för att ge det ”lilla extra” och på ett strukturerat sätt är vana att leda och hantera många ärenden samtidigt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Incidentprocessen syftar till att vid en incident så snabbt som möjligt återställa tjänsten i Försvarsmaktens IT-driftmiljö för att minimera effekterna för verksamheten. Din uppgift är att samordna arbete och resurser, prioritera resurser, system och funktionalitet samt sprida information och rapportera.

Inom Incidentfunktionen finns 3 fokusområden vilka är, Incident hantering, Problem- och IT-Security.
 • Inom Incidenthantering ansvarar vi för att vara sammanhållande och leda arbetet vid masterincidenter i driftmiljön samt ansvarar för infomationsspridning och rapportering i syfte att minimera effekterna för verksamheten.
 • Inom Problem har vi som uppgift att driva problemärenden för att identifiera de underliggande orsakerna till att incidenter uppkommer samt att arbeta proaktivt för att förebygga uppkomsten av likartade incidenter.
 • Inom IT Security är uppgiften att säkerställa att DriftE uppfyller Försvarsmaktens bestämmelser avseende rapportering och hantering av IT-säkerhetsincidenter.
Kvalifikationer
 • 3 årig utbildning med inriktning IT eller motsvarande tekniskt förvärvade kunskaper
 • Mer än 2 års erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation - Viss kunskap och kompetens inom datakommunikationsnätverk som TCP/IP, DNS, brandväggar, switching/routing och wifi - Viss kunskap och kompetens inom operativsystemen Windows och/eller Linux - Viss kunskap inom IT-säkerhet och sårbarheter - God förmåga att tala, läsa och skriva på svenska och engelska - B-körkort
Meriterande kvalifikationer
 • Erfarenhet från processorienterat arbetssätt
 • Utbildning/certifiering inom ITIL
 • Erfarenhet av arbete med Incidenthantering - Erfarenhet av arbete med Problemhantering - Erfarenhet av arbete med IT-säkerhetsincidenter och cybersäkerhet
 • Kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
 • Erfarenhet av arbete i ärendehanteringssystem
 • Erfarenhet av arbete inom något av våra fokusområden incidenthantering, Problem eller IT-security.
 • God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera eget arbete - God erfarenhet av att vara sammanhållande och leda arbetsgrupper
Som person är du service- och lösningsorienterad. Du är driven och van att ta egna initiativ. Det är viktigt att du kan arbeta både självständigt och i grupp och driver ärenden till en lösning. Du har förmågan att vara sammanhållande och är van att leda arbetsgrupper och möten på olika nivåer. Du är positiv och utåtriktad. Att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig. Du arbetar strukturerat och har god vana av att upprätthålla dokumentation. Du är en självklar teamspelare som är van vid samarbete och dialog och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende av etnisk bakgrund.
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning som civilanställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.
Arbetsort: Arboga, tjänsteresor till andra orter ingår.
Tillträde enligt överenskommelse. Arbetet utförs i huvudsak på plats på kontoret och inkluderar beredskap.

Intervjuer kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdatum.

Upplysningar
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att konta sektionschef Cecilia Törnkvist som nås via växel 0589-40 400.
För frågor angående anställning i Försvarsmakten kontaktas HR-generalist

Fackliga företrädare:
SACO Agnetha Landquist
OFR/S Martin Sparr
SEKO-F Matz Felix
OFR/O Johan Nestvall Boo
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 maj 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren