Hoppa till innehåll
Wica Cold AB logotyp

Ekonomiassistent

Publiceringsdatum
12 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Vill du vara en del av vårt Wica-team?

WICA Cold AB är ett expansivt företag som säljer, utvecklar och tillverkar kyl- och frysutrustning för livsmedelsbutiker. Vi är etablerade på marknaden och har tillverkat kyl- och frysdiskar sedan 1957. Våra kunder finns främst i Sverige, men också i Norden och Baltikum. WICA ingår i Arneg Group, en internationell koncern representerad med ca 3300 anställda i över 80 länder. På Wica Cold AB är vi för närvarande 360 anställda.

Som ekonomiassistent arbetar du i huvudsak med att hantera leverantörsreskontra såsom granska, registrera, matcha, kontera och attestera fakturor. Det ingår också fakturering och kvittohantering. Löpande redovisning och kundreskontra såsom kravhanteringar, in-och utbetalningar samt bank- och kontoavstämningar kan bli aktuellt med tiden.

Förutom ovanstående uppgifter förekommer även andra administrativa uppgifter, såsom posthantering, växel, beställningar av kontorsmaterial mm.

Vi är ett gott gäng som hjälper varandra. Vi är fyra personer som arbetar med ekonomi, lön och HR. Om du är intresserad av lön- och personaladministration kan även det bli aktuellt i dina arbetsuppgifter.

Vi söker dig som har;
  • ekonomiutbildning, (gymnasienivå) eller motsvarande erfarenhet av liknande arbete,
  • datorvana och kan grunderna i de vanligaste programmen inom Office-paketet. Vårt affärssystem är Monitor,
  • goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
Det är meriterande om du har arbetat med leverantörsreskontra tidigare. Har du dessutom erfarenhet av löpande redovisning och bokföring är det ett plus.

Dina personliga egenskaper är viktiga! Du är positiv, noggrann, flexibel, och serviceinriktad. Du är en person som tar ansvar för dina arbetsuppgifter och prioriterar rätt saker. Du trivs att arbeta brett med många arbetsuppgifter. Du ska kunna arbeta självständigt men samtidigt samarbeta och vara en del av ett team.

Vi erbjuder dig
  • en utvecklande och spännande arbetsplats med högt tempo där vi alla arbetar mot gemensamma mål,
  • en betydande roll som ekonomiassistent med allehanda administrativa uppgifter,
  • årliga kick-offer, sommar- och julfest och däremellan Teambuildingaktiviteter,
  • möjligheten att representera ett företag som har stabil soliditet, stor investeringsvilja och stora ambitioner!
Tjänsten är en heltidstjänst och inleds med en visstidsanställning med möjlighet till tillsvidareanställning. Tillträde omgående eller så snart som möjligt.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-chef Sophie Pantsar via mejl sophie.pantsar@wica.se. Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2024-08-05. Skicka din ansökan till personal@wica.se, och märk ansökan med ekonomi.
Wica Cold AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
05 augusti 2024 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

WICA Cold AB är ett expansivt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför kyl- och frysutrustning för livsmedelsbutiker. Våra kunder finns främst i Norden och Baltikum. WICA ingår i Arneg Group, en internationell koncern representerad med ca 2800 anställda i över 80 länder. I Vislanda är vi ca 360 anställda.