Hoppa till innehåll
AB Effektiv logotyp

Affärsdriven COO Till Woods Group

Publiceringsdatum
15 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Är du redo för möjligheten att sätta din prägel på ett företag som siktar högt? Har du en säljande personlighet, intresse för projektledning och en stark vilja att vara med och utveckla ett bolag med höga ambitioner? Då kan det vara dig vi söker i tjänsten som Affärsdriven COO till Woods!

Din framtida arbetsgivare
Woods Group är ett entreprenörsdrivet bolag som grundades 2006 med kunder över hela Europa. De har ett starkt fäste i Sverige och Norge, eget dotterbolag i Frankrike och växer snabbt i Schweiz, Tyskland, England och Baltikum. De etablerar sig nu också med egen personal i Danmark och Finland. Bolaget drivs som ett familjeägt bolag med en platt och snabbfotad organisation. Efter kraftig tillväxt med god lönsamhet de senaste åren omsätter de idag ca 300 msek och har ett 20-tal anställda. Deras ursprung är avfuktare med det kanadensiska varumärket Woods som en bas. Under senaste åren har de utvecklat sin verksamhet med portabel AC och expanderat via ett 20-tal länder runt om i Europa. Vid sidan av den basen har de investerat i ny teknik med mätstationer och produkter för bl.a. lagerluftrening, avfuktning och ozonrening.

Vad erbjuder rollen?
Som COO för Wood’s Group kommer du att jobba nära VD med fokus på att operativt leda och utveckla deras verksamhet. Du samarbetar tätt med Försäljningschefer, Marknadschef och Ekonomichef med huvudmålet att förbättra och driva utvecklingen av hela affären.
Wood´s Group befinner sig i en stark tillväxtfas och här får du chansen att påverka och forma både rollen och företaget. Du har ett starkt fokus på detaljer och gillar att både planera, genomföra och följa upp. Du rapporterar till VD för Woods Group.

Dina ansvarsområden och arbetsuppgifter är bl.a.:

* Bistå VD i planering av verksamheten
* Initiera och bedriva strategiska projekt
* Operativt stötta både försäljning, marknadsföringsinitiativ och ekonomisk uppföljning
* Upprätta och genomföra strategiska affärsplaner
* Bygga upp affären med tydligare strukturer och planer för hur försäljningen och verksamheten skall utvecklas framåt
* Skapa och utveckla långsiktiga strategier


Vem är du?
Som person är du starkt präglad av ett affärsdriv, är kommunikativ och starkt relationsskapande. Din vilja att uppnå resultat är tydlig och du är intresserad av att utvecklas i syfte att föra dig själv och företaget framåt. Du har idag en given och stark position inom försäljning med erfarenhet av tillväxt och kanske även ledarskap. Vi tror att du också har ett intresse för ekonomi och kan sätta samman underlag för uppföljning och stödja ekonomichef och vd i dessa frågor. Du kommer till ett teknikdrivet, entreprenöriellt bolag med en enkel och familjär kultur som uppskattar dig som är trygg i dig själv och med en naturlig karisma vågar ta plats och ställa de rätta frågorna, samtidigt som du är lyhörd och ödmjuk. En av dina drivkrafter är att skapa resultat samtidigt som du är nytänkande och lösningsorienterad. Tjänsten ställer höga krav på dig att strukturera upp arbetet - både för dig själv och dina kollegor.
Slutligen tror vi att du har ett visst teknikintresse, men framför allt viljan att lära dig.

Huvudkontoret ligger i Alingsås så vi tror att du bor i västra Sverige men rätt person kan bo precis var som helst, om du kan tänka dig att vara på plats på kontoret 2-3 dagar i veckan. Hos oss erbjuds rätt person mycket stora möjligheter att utvecklas och till ännu tyngre roller.

Krav:
* Gedigen erfarenhet av egen försäljning
* God affärsförståelse och erfarenhet inom ekonomi (planera, prognostisera, diskutera, följa upp och presentera detaljer som utvecklar och leder företaget rätt)
* God presentationsteknik och förhandlingsvana
* Svenska och engelska i både tal och skrift
* B-körkort.
* Möjlighet att resa i tjänsten

Meriterande:
* Erfarenhet från närbesläktad bransch


Om Team Effektiv
Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del.

Till dig som kandidat vill vi ge det lilla extra, med en bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen, vilket vår utmärkelse Årets Rekryteringsföretag är ett kvitto på. Effektivs värdeord är Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag.

Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att Effektiv ansvarar för rekryteringsprocessen och du kommer att bli anställd direkt hos kundföretaget.

Varmt välkommen med din ansökan
Låter tjänsten intressant? Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Markus på markus@effektiv.se

Sökord
COO, operativ chef, internationell, affärsdriven

AB Effektiv logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
05 september 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del. Till dig som kandidat vill vi ge det lilla extra, med en bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen, vilket vår utmärkelse Årets Rekryteringsföretag är ett kvitto på. Effektivs värdeord är Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag. Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att Effektiv ansvarar för rekryteringsprocessen och du kommer att bli anställd direkt hos kundföretaget.