Hoppa till innehåll
AB Effektiv logotyp

Inköp- och sortimentschef till Wikholm Form

Publiceringsdatum
26 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Vill du vara med och forma framtidens trender inom design och inredning? Wikholm Form söker dig med erfarenhet och som brinner för inköp och sortimentutveckling. Hos oss får du chansen att leda ett härligt team, utveckla innovativa produkter och bidra till vår fortsatta framgång - välkommen med din ansökan!

Din framtida arbetsgivare
Wikholm Form är en av Skandinaviens ledande grossister till blomsterfackhandeln och inredningsbutiker med ett heltäckande sortiment av inrednings- och trädgårdsprodukter. Vi finns representerade i mer än 10 länder och totalt över 4000 butiker i Europa. Vi har vårt huvudkontor och stort showroom i Borås, där våra återförsäljare besöker oss regelbundet. Vårt sortiment på ca 2 000 artiklar består av planteringsprodukter som krukor, vaser, skålar, dekoration, möbler och annan inredning för inom och utomhusbruk. WIKHOLMFORM har 37 anställda och omsatte 2022/23 142 MSEK, varav 52% på export.
www.wikholmform.se

Vad erbjuder rollen?
Som inköps- och sortimentschef på Wikholm Form blir du en del av ledningsgruppen och spelar en nyckelroll i vår fortsatta tillväxt och affärsutveckling. Du kommer att ha ett övergripande ansvar för inköp, design, sortiment och produktutveckling. Här kommer du leda ett team om sex personer på inköpsavdelningen och arbeta nära sälj- och marknadsavdelningen för att säkerställa ett effektivt samarbete. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer bland annat inkludera:
- Övergripande ansvar för hela inköpsprocessen, försäljningsanalys och fördelning av inköpsbudget per varugrupp enligt bolagets fastlagda inköpsstrategi.
- Leda och ansvara för hela sortimentsutvecklingsprocessen. Med underlag av produkt- och varugruppsanalys fastställa övergripande mål för nästkommande kollektion.
- Planering av vårt sortiment, inklusive teman, mönster, färger och bidra till en effektiv säsongsplanering tillsammans med övriga medarbetare.
- Genomföra löpande konkurrensanalys och omvärldsbevakning av trender och marknader samt delta på mässor.
- Utveckla nya produkter tillsammans med våra leverantörer med hjälp av både interna och externa designers, samt hantera avveckling och aktivering av befintligt lagerfört sortiment.
- Genomföra två till fyra internationella inköpsresor per år för att utveckla produktnyheter och relationer med nya och befintliga leverantörer.

Du rapporterar till VD och utgår från vårt trevliga kontor i Borås.


Vem är du?
Vi söker dig som har branscherfarenhet och en affärsmässighet kombinerad med ett öga för god design. För att lyckas i rollen har du arbetat övergripande med sortiment samt gedigen erfarenhet och förståelse för inköpsprocessen i vår typ av verksamhet, där du ansvarat för upphandlingar och har god vana vid förhandlingar, gärna internationellt. Du är analytisk och sifferorienterad med utmärkta kunskaper i Excel. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Du är kreativ och har ett genuint intresse för design och inredning. Du får saker att hända i vardagen och har ett strategiskt perspektiv som kan utveckla produkter, sortiment och design utifrån marknadens behov. Du präglas av struktur, affärsdriv, resultatinriktning och genomförandekraft. Som ledare coachar, utvecklar och inspirerar du ditt team.


Är detta din perfekta match?
På Wikholm Form blir du en del i ett stabilt och expansivt företag i inredningsbranschen. Hos oss får du arbeta i en kreativ miljö tillsammans med engagerade och härliga kollegor. Vi har ett stort, inspirerande showroom och kontor i Borås, dit våra kunder alltid är välkomna, och ett helt nybyggt, toppmodernt lager. Om du värdesätter en arbetsplats där idéer uppmuntras och du vill bidra till att forma framtidens trender inom inredning - då är Wikholm Form platsen för dig. Välkommen till oss!

Om Team Effektiv
Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del.

Till dig som kandidat vill vi ge det lilla extra, med en bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen, vilket vår utmärkelse Årets Rekryteringsföretag är ett kvitto på. Effektivs värdeord är Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag.

Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att Effektiv ansvarar för rekryteringsprocessen och du kommer att bli anställd direkt hos kundföretaget.


Varmt välkommen med din ansökan
Låter tjänsten intressant?
Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdatum är 11 augusti 2024. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Kajsa Larsson på kajsa.larsson@effektiv.se, Mikael Svensson på mikael.svensson@effektiv.se eller Jens Lindroth på jens@effektiv.se

Sökord
inköpschef, sortimentschef, design, inredning, ledningsgrupp, sortimentsutveckling, produktutveckling, försäljningsanalys, inköpsbudget, internationella inköpsresor

AB Effektiv logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 augusti 2024 (16 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del. Till dig som kandidat vill vi ge det lilla extra, med en bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen, vilket vår utmärkelse Årets Rekryteringsföretag är ett kvitto på. Effektivs värdeord är Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag. Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att Effektiv ansvarar för rekryteringsprocessen och du kommer att bli anställd direkt hos kundföretaget.