Hoppa till innehåll
Swedavia AB logotyp

Säkerhetsskyddshandläggare inriktning Personalsäkerhet

Sista ansökningsdag
21 november 2024 (26 dagar kvar)
Publiceringsdatum
24 oktober 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Är du en säkerhetsmedveten, driven individ som gillar att bygga och underhålla ett starkt kontaktnät?

Då kan detta vara ditt nästa karriärsteg! Vi söker nu en säkerhetsskyddshandläggare med fokus på personalsäkerhet, till en unik roll på en arbetsplats där säkerhet alltid kommer först.

Rollen utgår från Stockholm Arlanda flygplats.

Vad innebär rollen?
Hos oss på Swedavia blir du en del av Corporate Security, som tillhör Affärsstöd och ansvarar för områden som informationssäkerhet, säkerhetsskydd, verksamhetsskydd och vårt bidrag till Sveriges totalförsvar. Tillsammans arbetar vi för att våra 10 flygplatser ska vara trygga och säkra för alla - resenärer, medarbetare och kunder. Resor i landet ingår i rollen.

I denna tjänst kommer du och dina kollegor att säkerställa att Swedavia följer Säkerhetsskyddslagen. Du kommer att arbeta främst med personalsäkerhet, men också bidra inom andra områden som informationssäkerhet, fysisk säkerhet och säkerhetsskyddad upphandling (SUA). En del av din roll innebär att utveckla och hålla utbildningar inom säkerhetsskydd. Dessutom kommer du att spela en viktig roll i Swedavias arbete för att stärka Sveriges civila försvar.

Vem är du?
Du har några års erfarenhet av säkerhetsskyddsarbete, gärna med inriktning mot personalsäkerhet, inom offentlig eller privat sektor. Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet. Som person är du självständig, målmedveten och har en naturlig pedagogisk ådra, vilket gör att du trivs med att hålla i utbildningar och skapa engagemang hos andra. Eftersom rollen innebär många kontaktytor är det viktigt att du är en skicklig kommunikatör och relationsbyggare.


Vad erbjuder vi dig?

Swedavia är en arbetsplats som aldrig sover. Vi gör världen tillgänglig för Sverige och Sverige tillgängligt för världen - och vi gör det med fokus på hållbarhet och klimatsmarta lösningar. Här får du möjlighet att arbeta med frågor som ligger i framkant, på en arbetsplats där säkerheten alltid står i centrum.

Låter detta som något för dig? Välkommen att söka och bli en del av vårt team!

Vid frågor kontakta Mats Paulsson, Säkerhetsdirektör, 0709-104956

Sista ansökningsdag är den 23 nov, urval sker löpande och annonsen kan stängas tidigare så tveka inte att söka redan idag!

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html.

Hur är det att arbeta på Swedavia?
Vårt fokus är att möjliggöra hållbart resande och uppmuntra nytänkande för att skapa en välkomnande, trygg och inkluderande arbetsgemenskap där du kan växa och göra verklig skillnad - läs mer här! Jobba hos oss Om Swedavia

Då flygplatser är en säkerhetsklassad verksamhet genomgår samtliga kandidater som går vidare i rekryteringsprocessen en bakgrundskontroll. För vissa tjänster även en säkerhetsprövning.
Swedavia AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 november 2024 (26 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.