Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Verksamhetssäkerhetsofficer or7

Sista ansökningsdag
15 november 2024 (32 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Antal tjänster
2
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om skolan
Sjöstridsskolan (SSS) stödjer de marina förbanden med utbildning, utveckling och förbandsträning. Stödet syftar till att de marina insatsförbanden ska vara välutbildade, rustade för strid och redo att snabbt sättas in i både nationella och internationella konfliktområden och krissituationer. Som verksamhetssäkerhetsofficer kommer du att vara en av ca 40 st medarbetare i skolchefens stab. Din arbetsplats och arbetsort är Karlskrona, men kan innebära perioder på annan ort såväl nationellt som internationellt.

Vi erbjuder
Hos oss får du mycket breda och varierande arbetsuppgifter inom hela verksamhetssäkerhetsområdet innefattande bl.a verksamhetssäkerhet, brandskyddssäkerhet, elsäkerhet, miljö, avvikelsehantering och pedagogiska utmaningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta självständigt såväl som tillsammans med övriga stabsmedlemmar men närmast med skolans sjösäkerhetsofficer och arbetsmiljöhandläggare. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att:
  • leda, organisera, samordna och utveckla skolans arbete inom verksamhetssäkerhet
  • planera, utveckla och genomföra kurser inom verksamhetssäkerhet inom Marinen
  • vara skolans företrädare i riskhantering och PRIO avvikelsehanteringssystem
  • delta vid såväl externa revisioner som interna kontroller
  • stödja övningsverksamhet inom Marinen under såväl nationella som internationella övningar med kunskap inom riskhantering
  • delta (och leda) lokala- och centrala utredningar
  • samverka med Garnisonens verksamhetshandläggare, miljöhandläggare, brandskyddshandläggare, elsäkerhetshandläggare och arbetsmiljösamordnare tillsammans med SSS arbetsmiljöhandläggare.
KRAV
Kvalifikationer

  • Officersexamen
  • Relevant utbildning med verksamhetssäkerhetsinriktning eller jämförbar utbildning eller erfarenhet som vi bedömer vara likvärdig kompetens
  • God Kunskap om aktuell lagstiftning och riktlinjer inom området
  • God administrativ förmåga och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • Körkort klass B
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är självgående och strukturerad samt har stor förmåga att se helheten men samtidigt är noga med detaljer och kan driva ditt arbete i mål. Du har tålamodet och engagemanget som krävs för att genomföra en hållbar utveckling inom främst egna arbetsuppgifter. Du har förmåga att snabbt sätt dig in i nya förutsättningar för att analysera och lösa komplexa arbetsuppgifter. Vidare ska du vara kommunikativ och lyhörd samt ha lätt för att bygga nätverk och förtroendefulla relationer. Stor vikt vid tillsättandet av tjänsten kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • God pedagogisk förmåga/erfarenhet/vilja av att utbilda
  • Genomförda FM kurser inom verksamhetssäkerhet
  • Erfarenhet från övningsplaneringsprocessen, såväl nationell som internationell
  • Dokumenterad erfarenhet av verksamhetssäkerhetsarbete
  • Utbildad utredningsledare
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningform: Tillsvidare, Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Karlskrona
Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträdesdatum: Enl.ök.

Tjänsten innebär en del tjänsteresor.

Upplysningar om befattningen
Kontakta Tomas Hjortenhammar

Information om rekryteringsprocessen

Mikael Johansson

Fackliga företrädare
Försvarsförbundet, Jimmy Svensson
Officersförbundet, Tobias Danielsson
SACO-S, Malin Pagels
SEKO, Jan-Anders Nilsson

Samtliga ovan personer nås via FM växel 010-8285000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-11-15. Din ansökan ska innehålla CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning samt svar på angivna urvalsfrågor.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 november 2024 (32 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren