Hoppa till innehåll
StudentConsulting logotyp

Verksamhetschef för förvaltningsadministration till Bodens kommun

Sista ansökningsdag
31 oktober 2024 (23 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vi söker en engagerad, målinriktad och drivande verksamhetschef för enheten Förvaltningsadministration inom socialförvaltningens verksamhet.

Information om uppdraget:

Bodens kommun är en modern småstad med 28 000 invånare. I Boden lever vi närhetsliv. Med det menar vi det liv där du har nära till allt som är viktigt och lite till. Att arbeta i Bodens kommun är att vara nära Bodensarnas föränderliga vardag. Detta innebär möjligheter och utmaningar där vägen fram kan vara mod att våga. Vi har en stark våga prova-kultur där stödet från kompetenta kollegor och chefer finns nära. Här får du ett stort förtroende i en fantastisk miljö och möjlighet att utveckla dig själv och andra.

Som verksamhetschef har du ett helhetsansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö. Uppdraget innefattar ansvar för kvalitetsledningssystemet, uppföljning och internkontroll. Du ansvarar även för ledning, styrning och uppföljning av ekonomi och organisation. Ledningsuppdraget som verksamhetschef för Förvaltningsadministrationen omfattar i dagsläget områden som kompetensförsörjning, bistånd och förvaltningsadministration, inklusive avgiftshandläggning, IT-samordning, ärendehantering samt externa utförare inom äldreomsorg och LSS.

Verksamheten fungerar som en stödfunktion till socialförvaltningens primära verksamheter. Utöver chefsansvaret ingår även att genomföra vissa förvaltningsstrategiska uppgifter, såsom kvalificerade utredningar och analyser inom områden som verksamhets- och lokalplanering, ny-, om- och tillbyggnader samt att analysera förutsättningar för att driva verksamhet, både ekonomiskt och personalmässigt.

Ditt uppdrag innefattar att utreda och besvara komplexa frågor samt att ta fram underlag som används av ledningsgruppen för att fatta välgrundade beslut. Det innebär att du behöver kunna utforma projekt, genomföra datainsamling, analysera data, skriva rapporter och kommunicera resultaten, samt driva utvecklingen av förvaltningens strategiska kompetensförsörjning.

Detta söker vi:

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning och minst tre års erfarenhet som chef med personalansvar. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda andra chefer, har arbetat i en politiskt styrd organisation eller i en liknande roll. Du har mycket goda kunskaper i svenska och en hög systemvana, då delar av arbetet sker i digitala forum.

För att lyckas i denna roll behöver du kunna balansera personal-, ekonomi- och verksamhetsperspektiven i dina beslut. Du har en strategisk förmåga som gör att du kan planera verksamhetens långsiktiga utveckling, samtidigt som du har kapaciteten att hantera vardagliga, händelsestyrda situationer. Vi ser gärna att du är trygg i att arbeta med siffror och statistik. Erfarenhet av socialtjänst är starkt meriterande, eftersom rollen innefattar ett övergripande chefskap.

Personliga egenskaper som är viktiga för oss är att du är stabil och kan behålla fokus på rätt saker även i pressade situationer. Du tar ansvar för ditt arbete och säkerställer att målen uppnås. Du är samarbetsinriktad och skicklig på att bygga relationer. I ditt ledarskap är delaktighet och samarbete avgörande faktorer för framgång. Vidare är di strukturerad och följer riktlinjer och regelverk. Känner du igen dig i denna beskrivning? Välkommen med din ansökan!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av StudentConsulting, vid eventuella frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Veronica Nylund via e-post: veronica.nylund@studentconsulting.com

Vision och Akademikerförbundet SSR, 0921-62000.
Sista ansökningsdag 2024-10-31.
StudentConsulting logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 oktober 2024 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi tillsatt över 20 000 jobb det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.com