Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Omsorgspedagog till LSS-bostäder enhet 7

Sista ansökningsdag
04 oktober 2024 (17 dagar kvar)
Publiceringsdatum
13 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vill du vara med och göra skillnad i människors liv? Drivs du av att se hur personer utvecklas och når sina mål? Vi på LSS-boendet på Klågerupsvägen söker en engagerad omsorgspedagog med brukarnära ledarskap och stark pedagogisk kompetens.

Som omsorgspedagog kommer du att:

  • Ansvara för och leda det pedagogiska arbetet genom att vara närvarande och aktivt delaktig i brukarnas vardag, säkerställa att deras individuella behov och mål uppmärksammas och att genomförandeplaner anpassas vid behov.
  • Stödja och utbilda personalen i pedagogiska metoder och arbetssätt som främjar brukarnas utveckling och välmående.
  • Delta i och leda konkreta stödinsatser, arbeta sida vid sida med personalen för att hitta de mest effektiva och individanpassade lösningarna.
  • Skapa en trygg och stimulerande miljö för brukarnasutveckling och välmående, där brukarna kan växa, känna sig förstådda och uppleva framgång i deras utveckling.
Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat pedagogisk, beteendevetenskaplig eller annan för yrket relevant utbildning på högskolenivå motsvarande

minst 210hp. Du ska kunna uppvisa godkänt slutbetyg innan anställning kan beslutas.

God kunskap om LSS och funktionsnedsättningar är ett krav liksom minst 2 års erfarenhet av arbete i LSS-verksamhet. Du har god datorvana och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Du har god självinsikt och en positiv människosyn. Du är lyhörd, tålmodig och har följsamhet i arbetet med den enskilde och är bra på att stödja, handleda och aktivera. Att främja människors utveckling utifrån deras förutsättningar faller sig naturligt för dig.

För dig är det lika viktigt att samarbeta i team, både inom och utom den egna verksamheten, såväl som det är av vikt att kunna ta egna initiativ med fokus på möjligheter, lösningar och flexibilitet. Du har ett pedagogiskt synsätt och är tydlig i din kommunikation. Ett professionellt bemötande gentemot de boende, anhöriga, kollegor samt andra interna och externa samarbetspartners är högt värderat.

Tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete, social dokumentation och att handleda andra är meriterande. Har du körkort för manuellt växlad bil ser vi även det som meriterande.

B-körkort är ett krav.

Stor merit att ha socialpsykiatrikunskaper och erfarenhet att arbeta inom målgruppen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

  • Vi söker nu en omsorgpedagog till enhet 7 som är förlagt på Klågerupsvägen inom Kvarnby område. Vi söker dig som vill arbeta inom personkrets 1 som värderar kunskap, erfarenhet och en vilja att ständigt förbättra och anpassa våra arbetsmetoder. Är detta du? Tveka inte att söka!
Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Urval sker löpande under ansökningstiden.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av n.kontaktpersonen som anges i annonse.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 oktober 2024 (17 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren