Hoppa till innehåll
Schweden Splitt AB logotyp

Kvalitets- och miljöansvarig

Sista ansökningsdag
25 september 2024 (15 dagar kvar)
Publiceringsdatum
05 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Schweden Splitt AB söker kvalitets- och miljöansvarig

Vår kvalitets- och miljöansvarige har valt att gå vidare till nya utmaningar och därför söker vi dig som vill kliva in i rollen som hans ersättare. Det är en ansvarsfull tjänst som kräver noggrannhet och social kompetens. Du blir en nyckelspelare hos oss och har nära samarbete med såväl produktionschef som produktionspersonal och organisationer utanför företaget.

Om tjänsten

Arbetet består främst i att göra löpande kvalitetskontroll av produkterna vid vår krossanläggning, dokumentation, utföra kontroller av yttre miljö samt kontrollera hanteringen av avfall från den egna verksamheten.

Allt kvalitetsarbete sker enligt olika internationella produktstandarder så det är av vikt att man kan läsa och förstå dessa typer av dokument.

Du utför kvalitetsprovtagningar och genomför analyser i ditt eget produktionslaboratorie på anläggningen. Som stöd finns en egen kvalitetsmanual som skall revideras årligen eller vid behov. Resultaten av kvalitetsproverna kommuniceras till chef och berörda kollegor.

Arbetet ställer krav på fysisk rörlighet då vissa provtagningsplatser kan vara svårtillgängliga och kräva fysisk styrka.

Den yttre miljökontrollen innefattar bland annat kontroll av grundvattennivåer och vibrationer vid sprängning samt dokumentation av dessa. Du ansvarar även för att skyddsbladen för kemiska produkter som används i verksamheten hålls uppdaterade. Du ger råd och stöd till chef och kollegor för att säkerställa att märkning och förvaring av kemiska produkter sker på ett korrekt sätt.

Du ansvarar för att hanteringen av avfall på anläggningen sköts beträffande märkning, sortering samt hämtning av de olika avfallsslagen.

Arbetet bedrivs både enskilt och i samarbete med kollegor.

Önskade egenskaper och kunskaper hos den sökande:
  • teknisk bakgrund
  • självgående
  • noggrann
  • strukturerad
  • god vana av att arbeta i Excel
  • god engelska i tal och skrift
  • körkort klass B
Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande.



Om Schweden Splitt AB

Schweden Splitt AB är ett helägt dotterbolag till Basalt
Actien Gesellschaft (BAG) i Tyskland. Här i Sverige bedriver vi bergtäktsverksamhet i Elleholm, vackert beläget vid Östersjökusten i Karlshamns kommun. Vår anläggning har de senaste tio åren byggts ut och moderniserats för att öka kapaciteten och kan idag producera en miljon ton per år.

Produkterna säljs lokalt med leverans på lastbil men den största delen av produktionen skeppas till utlandet och levereras med fartyg som lastas i bolagets egen hamn invid täkten. Bolaget är Sveriges största exportör av bergkrossprodukter för anläggningsändamål där våra kunder finns från Estland i norr till Danmark i väster.

Vi är 26 anställda totalt varav sju tjänstemän och nitton yrkesarbetare. Verksamheten bedrivs med kontinuerligt tvåskiftsarbete måndag till fredag. Din arbetstid är dagtid måndag till fredag.

Verksamheten innefattar alla moment från ax till limpa.
Borrning, sprängning, lastning och transport av råberg, krossning och sortering till färdiga produkter, lagerläggning och utlastning. Dessutom har vi egen personal som tar emot och lastar fartygen samt egna skeppsklarerare som sköter bokning, planering och erforderliga anmälningar för fartygsanlöp.

Vi gör ett flertal sociala aktiviteter tillsammans årligen, både aktiviteter som anordnas av företaget och aktiviteter som personalen själva arrangerar. Hälsokontroll görs vid nyanställning och därefter görs uppföljande hälsokontroller vartannat år. Vi vill att man ska trivas och må bra hos oss.

Vår personal är väldigt engagerad och intresserad av att verksamheten ska drivas framåt och vi ser fram emot att få välkomna en dig i vårt gäng så att vi kan fortsätta utvecklas tillsammans.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta VD
Gunnar Tonnvik via gunnar.tonnvik@splitt.se.

Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR Johanna Dansdotter Johansson via johanna.dansdotter@splitt.se

Skicka din ansökan till Johanna Dansdotter på hennes mailadress ovan senast den 25 september.
Schweden Splitt AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 september 2024 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren