Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Fälthållningsman till Skaraborgs flygflottilj F 7

Sista ansökningsdag
23 september 2024 (14 dagar kvar)
Publiceringsdatum
02 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du intresserad av köra stora och tunga maskiner? Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga? I så fall har vi en plats för dig - tillsammans ser vi till att Flygvapnets flygplan alltid kan landa och starta oavsett tid på dygnet och väder.

Fälthållningspluton är en del av 14.flygbaskompaniet. I uppgiften ingår att genomföra fälthållningstjänst dygnet runt, året runt på Såtenäs olika flygplatser. Inom Flygbaskompaniet finns andra funktioner vars uppgifter är att vara en del i flygplatsdriften på flygplatserna.

Arbetsuppgifter
En stor del av arbetet som fälthållningsman innebär att ingå i driften av Såtenäs flygplatser. I driften ingår det att säkerställa att de ytor som flygplanen använder för start och landning uppfyller de krav som finns avseende renhet och friktion, gräsytorna runt banorna uppfyller kraven för hinderfrihet. Arbetet innebär mycket fordon och maskinhantering samt underhåll av dessa. Detta kräver att du har ett ansvarsfullt förhållningssätt och stort intresse för fordon och maskiner. Arbetet ställer höga krav på flygsäkerheten. Du kommer även att ingå i krigsförbandet Skaraborgs flygflottilj, och därtill delta vid övningar under kortare och längre perioder. Detta medför att utbildning och vidmakthållande av den militära kompetensen sker löpande. Arbetet är fysiskt varierande och tunga lyft förekommer.

Kvalifikationer
  • Svenskt medborgarskap
  • Gymnasieexamen eller motsvarande
  • Körkortklass B för manuell växellåda
  • Uppfylla FM fysiska krav
Meriterande
  • Erfarenhet att framföra tunga och stora fordon
  • Förarbevis Tung Lastbil/Släp
  • Körkortsklass CE
  • Förarbevis hjullastare
  • TYA-bevis hjullastare/grävmaskin
  • Genomförd värnplikt eller motsvarande grundläggande militär utbildning med godkänt resultat.
  • Erfarenhet av att arbeta på flygplats
Personliga egenskaper
Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du har god fysisk förmåga, då tjänsten ställer krav på fysisk nivå. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad.
Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper och lämpligheter.

Vi ser även att du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund (se www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Civil anställning som inleds med en provanställning i 6 månader.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort Såtenäs.
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.
Lön: Individuell lönesättning. Tillägg för obekväm arbetstid och beredskap.

Tjänsten innebär varierande arbetstider, genomförande av tjänsteresor, deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen. Friskvård och fysisk träning är en naturlig del av vardagen.

Upplysningar

Eventuell anställningsintervju inleds med fysiska tester (konditions- och styrketest).

Övriga upplysningar lämnas av:
Christofer Fritz-Englund eller Martin Molius, tfn 0510-47 70 00 (växel).

Fackliga företrädare (nås via växel tfn 0510-47 70 00):
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson
SACO, Ulf Svensson
SEKO, Erling Svensson

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-09-23.
Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
23 september 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren