Hoppa till innehåll
Sista ansökningsdag
09 februari 2025 (161 dagar kvar)
Publiceringsdatum
20 augusti 2024
Antal tjänster
4
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Att vara jourhem eller familjehem innebär att öppna sitt hem för barn i åldrarna 0–18 år som av olika anledningar inte kan bo kvar hos sina biologiska föräldrar. Jourhem tar emot barn under en begränsad tid, ofta med kort varsel och under dygnets alla timmar, medan familjehem erbjuder en mer långsiktig placering som kan sträcka sig över flera år och ibland över hela barnets uppväxt. Just nu söker vi minst ett jourhem och tre familjehem som kan bidra med sitt stöd.

Både som jourhem och familjehem har du ansvar för barnets eller ungdomens dagliga omvårdnad och för att möta deras behov av känslomässigt stöd. Du stödjer skolgången, uppmuntrar till fritidsaktiviteter och bidrar till att upprätthålla kontakten med barnets biologiska familj. Arbetet sker i nära samarbete med barnets socialsekreterare och du får kontinuerligt stöd och handledning från erfarna familjehemssekreterare.

Vad krävs?

Du kan vara ensamstående eller i en relation – vi välkomnar sökande från alla typer av familjekonstellationer. Som jourhem behöver du ha en bostad med ett eller två lediga rum och vara tillgänglig dygnet runt för att snabbt kunna ta emot ett barn. Som familjehem bör du kunna erbjuda ett stabilt och tryggt hem över en längre tid. För jourhem gäller att du inte kan arbeta vid sidan av uppdraget, utan behöver vara hemma på heltid. Jourhem har rätt till fyra veckors planerad ledighet per år, i samråd med familjehemssekreterare.

Kostnader och arvode

Som jourhem får du ett kontrakteringsarvode (liknande lön) som utgår oavsett om du har en placering eller inte. Arvodet är för den insats man gör men även för eventuella utgifter i samband med uppdraget. För familjehem utgår ersättning i form av arvode och omkostnadsersättning beroende på barnets behov. Jourhem kontrakteras för ett år med möjlighet till förlängning, medan familjehem oftast erbjuds mer långsiktiga uppdrag. Ingen av rollerna innebär en anställning i kommunen; det är ett uppdrag som utförs på uppdrag av kommunen.

Hur blir man jourhem eller familjehem?

Lämna in din ansökan så kontaktar någon utav våra erfarna familjehemssekreterare dig för ett första möte. Om du därefter bedöms som lämplig kommer en familjehemsutredning göras. En familjehemsutredning innebär att familjehemssekreterare genomför djupintervjuer med var och en av de tilltänkta jourhemsföräldrarna i syfte att synliggöra familjens styrkor och utvecklingsområden. Vi inhämtar även registerutdrag från Polisen, Försäkringskassan, Kronofogden och socialregistret.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
09 februari 2025 (161 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se