Hoppa till innehåll

Affärsområdeschef Underhåll & Montage

Publiceringsdatum
25 juni 2024
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Enerco-koncernen befinner sig i en spännande tillväxtresa med fler etableringar, bredare erbjudande och ännu mer nischade tjänster. Vi växer både fysiskt, geografiskt och kunskapsmässigt tillsammans med våra kunder vilka står inför teknikskiften och grön omställning i sina respektive branscher. Till resan stärker vi vår organisation och växlar upp våra verksamheter till nästa nivå. Nu söker vi bland andra framtidens starka ledare som är redo att göra resan tillsammans med oss.

Inom vårt affärsområde Underhåll & montage är vi specialiserade på mekaniskt underhåll och avancerade montage samt en rad ytterligare specialisttjänster såsom elteknik, hydraulik, rörsvetsning samt travers- och lyftservice. Våra kunniga medarbetare utför allt ifrån service, reparationer och renoveringar till installationer och större projekt.

Ditt uppdrag

Då vår tidigare affärsområdeschef kommer att gå vidare till annan tjänst inom koncernen, söker vi nu en engagerad och erfaren chef som vill vara med och leda och utveckla ett av våra större affärsområden med en omsättning på ca 350 miljoner kronor och ca 200 medarbetare på flertalet orter.

Som affärsområdeschef för Underhåll & montage innehar du en roll motsvarande VD i dotterbolag inom koncernen där ditt uppdrag är att driva och vidareutveckla affärsområdet, både vad gäller befintliga affärer och tjänster men också utifrån nya affärsmöjligheter på en växande marknad.

I ditt uppdrag kommer du att vara involverad i affärsområdets alla delar. Du kommer ha det övergripande ansvaret för affärsområdets strategiska utveckling, och samtidigt stötta verksamheten och underställda chefer i operativa frågor.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Leda och coacha chefer inom affärsområdet för att säkerställa att vi når uppsatta mål och resultat.

Utveckla och implementera strategier för att expandera företagets närvaro inom industritäta regioner och identifiera nya affärsmöjligheter.

Bygga och upprätthålla starka relationer med befintliga och potentiella kunder för att säkerställa kundnöjdhet och långsiktiga samarbeten.

Identifiera och utvärdera nya affärsmöjligheter inom affärsområdet och ta initiativ till att säkra nya avtal och kontrakt.

Övervaka och analysera marknadstrender och konkurrentaktiviteter för att förbli konkurrenskraftig och anpassa vår strategi därefter.

Ansvara för budgetering, resursallokering och resultatuppföljning inom ditt affärsområde för att säkerställa effektivitet och lönsamhet.

Delta i koncernens ledningsgrupp och bidra med handlingsplaner och strategier för tillväxt, lönsamhet och organisatorisk utveckling.

Vem är du?

För att lyckas i rollen ser vi att du har samlat på dig lång erfarenhet som chef inom service, underhåll och projekt och har god vana av att fatta strategiska beslut samt driva förändring och förbättringar inom verksamheter. Det är viktigt att du har en god industriell kunskap och förståelse kombinerat med ett starkt affärsmannaskap. Har du även erfarenhet från strategiskt arbete inom underhåll och underhållsutveckling så är det en fördel.

Vi värdesätter kandidater som har en gedigen erfarenhet från ledande roller inom entreprenörsdriven verksamhet och kan tillföra insikter och perspektiv baserade på sina tidigare erfarenheter.

Vi ser gärna att du har någon form av ledarskapsutbildning och även utbildning inom ekonomi, företagande eller teknik är meriterande.

Värderingar

Du delar även Enercos grundvärderingar som är centrerade kring säkerhet, ansvar, respekt, nytänkande och framgångsskapande. Vi strävar efter att göra dessa värderingar till kärnan i allt vi gör och integrera dem i vårt dagliga arbete.

Vi erbjuder

Ett spännande uppdrag i en växande koncern där du får viktig roll på den fortsatta framgångsrika tillväxtresan. Du kommer att ha stor möjlighet att påverka och driva förändringar som bidrar till vår organisations framgång.

Vi ser fram emot att få möjlighet att träffa dig och diskutera hur du kan bli en värdefull tillgång för vårt företag och bidra till vår fortsatta framgång.

Arbetsorten är flexibel utifrån att verksamheten är geografisk spridd kring flertalet orter i Mellansverige. Verksamheten finns även representerad i norra delen av landet. Vårt huvudkontor ligger i Hofors, men en stor del av tiden är på resande ut till kund verksamhetens olika lokalkontor.

Vi värdesätter mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där alla kan känna sig inkluderade och uppskattade.

Om du uppfyller kraven och har den erfarenhet och kompetens som krävs för att lyckas i denna roll, uppmanar vi dig att skicka in din ansökan.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (50 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se