Hoppa till innehåll

Sustainability Analyst

Publiceringsdatum
04 juli 2024
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Hållbarhet är ett av våra viktigaste områden på EcoDataCenter och en integrerad del av allt vi är och gör. Vi växer kraftigt och behöver strukturera, följa upp och analysera vårt arbete. De är här du kommer in.

Tjänsten är ny hos oss och du kommer att ha möjlighet att påverka utformningen av rollen i takt med att vi växer som bolag.

Några av dina kommande arbetsuppgifter:

  • Utveckla vårt arbete med hållbarhetsrapportering, analys, presentation och uppföljning
  • Leda arbetet kring hållbarhetsrapportering
  • Arbeta med leverantörskrav inom miljö och sociala frågor

Kvalifikationer

Som person har du ett flexibelt förhållningssätt och en nyfiken inställning till att utvecklas tillsammans med företaget. Du uppskattar att driva frågor i sin helhet på ett övertygande sätt, samt att kombinera strategiskt arbete med en entreprenöriell “hands-on” attityd.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Rollen präglas av eget ansvarstagande och kräver ett nära samarbete med ett flertal funktioner, vilket förutsätter att du har en god analytisk och kommunikativ förmåga, är affärsmässig och har lätt att bygga goda relationer. Vidare är du noggrann, handlingskraftig och strukturerad i ditt arbete.

Vi tror att du har följande bakgrund

  • Universitetsutbildning inom hållbarhet eller motsvarande
  • Minst tre års erfarenhet av att arbeta med hållbarhet
  • Utmärkta kunskaper i analys av hållbarhetsdata
  • Kunskap inom olika rapporteringsstandarder, ratings och krav som GRI, CSRD, GHG Protocol, EU Taxonomin, EcoVadis, CDP eller liknande
  • Förståelse för livscykelanalys
  • Flytande i såväl svenska som engelska, både skriftligt och muntligt

Om rollen

Vi har idag kontor i Stockholm och Falun där placeringsort för rollen anpassas efter dina behov som sökande. Rollen kommer ingå i teamet Marknad, Kommunikation och Hållbarhet där vi idag är två personer.

Att jobba på EcoDataCenter

Att jobba med hållbarhet kan vara ett arbete i motvind, hos oss har du medvind. Vi är redan idag ledande inom vår bransch och har en rad initiativ framåt som kommer flytta ribban för hållbarhet ännu högre. Vill du skapa struktur i ett växande bolag men också utveckla vårt hållbarhetsarbete så vi blir ännu bättre? Connecta med oss och skicka din ansökan.

  • EcoDataCenter är under ständig utveckling, det kommer du också att vara när du jobbar hos oss.
  • Vi värdesätter att du som jobbar här mår bra och att det finns en balans mellan arbete, familj och fritid. Dessa faktorer är viktiga för oss ur både ett socialt och ett hållbart perspektiv.

Låter det som en intressant roll för dig?

På EcoDataCenter erbjuds du möjligheten att vara en del av något större och bidra till ett bättre och mer hållbart samhälle. Sista ansökningsdag är 19 augusti, urval och intervjuer sker därefter.Personlighetstest, bakgrundskontroll samt drogtest är obligatoriska moment för våra slutkandidater och kommer därmed vara en del av rekryteringsprocessen i kommande steg. Frågor om tjänsten besvaras av ansvarig rekryterare david.hinzdahl@ecodatacenter.seVälkommen med din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
21 december 2024 (146 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se