Hoppa till innehåll

Sales and Marketing Director till SES Group

Publiceringsdatum
21 juli 2024
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Om SES Group

SES Group är en nordisk försvarskoncern som består av fyra etablerade företag baserade i Sverige, Norge och Finland. Koncernen erbjuder försvarsföretag och myndigheter kvalificerade tekniska projekt, ”as-a-service-tjänster” samt produkter inom personlig skyddsutrustning och deployerbara plattformar. SES Groups samlade förmågor och genomgående erfarna personal gör att koncernen kan erbjuda försvarsmarknaden ett brett och konkret tjänste- och produktutbud.

SES Group:

SES Integration AB – Teknisk integration och uppdateringarSES37 Protection AB - Skyddslösningar mot CBRN-hotRitek AS - Underhåll för tunga band- och hjulgående fordonCONLOG OY - Taktiska och deployerbara shelters, containrar och specialfordon.

Om tjänsten

Som Sales and Marketing Director för SES-koncernen är dina huvudsakliga uppgifter att leda och samordna hela organisationens försäljnings- och leveransarbete parallellt med att du driver försäljningsarbete i Sverige.

I tjänsten ingår aktiv omvärldsbevakning av den nordiska försvarsmarknaden och du förväntas ha initiativet i att sätta samman koncernens samlade förmågor till relevanta lösningar och koncept baserat på din bevakning. I den uppföljande och operativa delen av ditt arbete ansvarar du för att koncernen levererar enligt plan och tillser att organisationernas resurser används på rätt sätt.

Den försäljningsorienterade delen av ditt arbete innebär att du personligen och tillsammans med för ändamålet sammansatta team är ansiktet utåt för organisationen i nätverkande och samverkan med försvarsmyndigheter, OEM:er och nya potentiella kunder. Du gör vägval och ansvarar för vilka forum, mässor och event SES Group medverkar vid samt hur koncernen ska uppfattas visuellt och budskapsmässigt vid dessa arrangemang. Du är mycket delaktig i det samlade försäljningsarbetets alla delar inklusive anbudsprocesser.

För att lyckas i din tjänst har du tillgång till anbudspersonal, seniora rådgivare och specialiserad personal i respektive leveranskategori samt kommunikationstjänster. I takt med tillväxt kommer du kunna etablera ett eget team med av dig bedömda nödvändiga förmågor.

Du rapporterar till koncern-VD och kan bo var som helst i Sverige så länge du har rimliga reseanslutningar till Stockholm, Skåne eller Östersund. Resor förekommer inom Norden och varierar i längd och antal i ett bedömt snitt om fem dagar per månad.

Om dig

Din bakgrund gör att du har djup förståelse för försvarssektorns kretslopp och förutsättningar samt erfarenhet av försäljningsarbete på kvalificerad nivå. Din sociala energi och initiativkraft gör att du har lätt att uppsöka information via personkontakter så väl internt som externt. I tidigare tjänster har du erkänts för att ha en aktiv och fullföljande karaktär och för att inte lämna några lösa trådar i vare sig affärsrelationer eller konkreta projekt. Du är skicklig på att få ut mycket ur personella resurser genom en entusiasmerande, inkluderande, hållbar och uppgiftsorienterad ledarstil baserat på föregångsmannaskap.

Exempel på konkurrenskraftiga profiler (utan inbördes ordning)

Bakgrund:

  • I motsvarande säljande befattning vid tillväxtbolag kombinerat med lång erfarenhet i svensk, norsk eller finsk försvarssektor
  • Vid svenskt, norskt eller finskt försvarsmaterielverk kombinerat med kvalificerad civil ledarbefattning i affärsverksamhet
  • Inom kvalificerad affärsverksamhet kombinerat med aktiv reservofficerstjänstgöring inom teknik, logistik, CBRN eller fordonstjänst.

För att söka denna befattning behöver du vara svensk, norsk eller finsk medborgare samt inte vara dömd för brott (mindre bötesbrott undantaget). Säkerhetsskyddsintervju samt utdrag ur belastningsregistret kan komma att genomföras. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
  • Konkurrenskraftig lön och ersättningar
  • Förmånsbil
  • Förtroendearbetstid
  • Distansarbete/jobba hemma
  • Bostadsort: Hela Sverige
  • Tillträdesdatum: Höst 2024. Hänsyn tas till ev. uppsägningstid

Tjänsten kan komma att tillsättas innan annonstiden går ut. Har du inte tillgång till CV så ”connecta” och fyll i frågorna för att sedan komplettera med CV i efterhand.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se