Hoppa till innehåll
Folke Bernadotteakademin logotyp

Valobservatör utland Folke Bernadotteakademin

Publiceringsdatum
01 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Folke Bernadotteakademin rekryterar, utbildar och sänder ut svenskar som deltar i valobservationsinsatser över hela världen. Myndigheten bedriver utbildning, forskning och metodutveckling för att stödja freds- och statsbyggande i konflikt- och postkonfliktländer.

Din unika erfarenhet, språkkompetens och förmåga att bemöta kulturella olikheter är värdefulla för oss

Som valobservatör kommer du i första hand att arbeta i valobservationsinsatser genomförda av Organisationen för Säkerhet och Samarbete i Europa (OSSE) och deras kontor för demokratiska institutioner och mänskliga rättigheter (ODIHR). Uppdrag i regi av EU, Organization of American States (OAS) och The Carter Center (TCC) kommer också att genomföras.

Som nyrekryterad valobservatör är det i första hand specifika korttidsuppdrag om ca 7-12 dagar som är aktuella.
Vi ser gärna ett långsiktigt samarbete och att du på sikt kan genomföra uppdrag som långtidsobservatör (6-10 veckor). För mer information om uppdraget som valobservatör kan du läsa på vår hemsida.

En obligatorisk utbildning sker tidigt 2025 under en vecka (preliminärt 20-24 januari och 10-14 februari 2025).

För att kvalificera dig för uppdrag har du:

* Svenskt medborgarskap
* Dokumenterad erfarenhet av arbete med val i Sverige eller internationellt
* Kandidatexamen i statsvetenskap/freds- och konfliktstudier/juridik/samhällsvetenskap alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
* Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift (C1 nivå)
* Minst 3 månaders erfarenhet från relevant internationellt arbete eller praktik (ej studier)
* Tillgänglighet för minst ett uppdrag som korttidsvalobservatör 7-12 dagar per år

Det är meriterande om du har:

* Mycket goda språkkunskaper i spanska, portugisiska eller franska (C1 nivå)
* Mycket goda språkkunskaper i ryska, arabiska, bosniska, kroatiska, makedonska, montenegrinska eller serbiska (C1 nivå)
* Dokumenterad erfarenhet av arbete med eller engagemang inom demokrati och mänskliga rättigheter

Din starka förmåga att hantera yttre påverkan gör att du kan upprätthålla en opartiskhet och kan bemöta din omgivning utifrån situation

Vi söker dig som med kort framförhållning har en hög tillgänglighet och ser detta uppdrag långsiktigt. Det är avgörande för uppdraget att du som person har en stark samarbetsförmåga, en tydlig kommunikation och en hög anpassningsbarhet. En valobservatör måste vara införstådd med att uppdragen innebär långa arbetsdagar (ca 20 timmar på valdagen), ofta i påfrestande miljöer, vilket förutsätter god hälsa och fysik.

Din ansökan
Ansökan är öppen fram t.o.m. 31 augusti. När du skickat din ansökan kommer du att få ett personlighetstest (MAP) samt ett välkomstmejl med utförligare information gällande rekryteringsprocessen.

Motivationsbrev/dokumentation:
Vi rekryterar CV-löst och efterfrågar endast motivationsbrev i samband med registrering av din ansökan. Motivationsbrevet ska besvara följande fråga:

Redogör på vilket sätt du har erfarenhet av arbete med val samt varför du motiveras av att stödja FBA:s arbete för demokrati och mänskliga rättigheter (max 500 ord).

I denna rekryteringsprocess samarbetar FBA med Adecco. Samtliga frågor avseende rekryteringsprocessen hänvisas till: rekryteringfba@adecco.se.

I denna rekrytering förekommer personlighetstest, språktester vid behov samt säkerhetsprövning för samtliga slutkandidater.

FAQ:
https://fba.se/lediga-jobb/valobservationsuppdrag/hur-far-jag-uppdrag-i-en-valobservationsinsats/faq-valobservation/

Sökord: Folke Bernadotteakademin, FBA, Valobservatör, Statlig myndighet, Utland, Demokrati, Mänskliga rättigheter

Folke Bernadotteakademin logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 juli 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid. Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!