Hoppa till innehåll

Stödpedagog till LSS-boende sökes!

Publiceringsdatum
11 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Är du en driven och engagerad person med ett stort hjärta för omsorg och pedagogik? Har du erfarenhet av att arbeta med personer inom LSS och vill vara med och skapa en meningsfull vardag för våra brukare? Då är du den vi söker!

Viljabogruppen söker en stödpedagog som vill vara en del av vårt dedikerade team. Vårt LSS-boende Verkmästaren ligger i Ystad och är särskilt utformat för vuxna över 18 år inom autismspektrumet. Vi tar emot boende från hela landet och erbjuder ett lågaffektivt och stressreducerande bemötande med tydlig pedagogik. Vår verksamhet präglas av värme, professionalitet och ett starkt engagemang för att ge våra brukare bästa möjliga stöd till ett självständigt och meningsfullt liv.

Om tjänsten

Som stödpedagog på vårt LSS-boende kommer du att arbeta med att stödja våra brukare i deras vardag. Du ansvarar för att planera och genomföra stödinsatser som främjar brukarnas självständighet och välbefinnande. Du kommer att arbeta nära brukarna och deras anhöriga, samt samarbeta med ett team av andra professionella för att säkerställa en hög kvalitet på omsorgen. Dina arbetsuppgifter inkluderar personlig omsorg, städning, tvätt, matlagning och aktiviteter.

Du ger individanpassat stöd och dokumenterar brukarnas utveckling. Samarbete med kollegor och anhöriga är viktigt för att säkerställa bästa möjliga omsorg. Du använder pedagogiska metoder för att stödja brukarnas lärande och följer säkerhets- och kvalitetsrutiner. I denna roll gör du verklig skillnad och blir en del av ett engagerat team.

I tjänsten ingår dag och kvälls samt helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning som omfattar minst 200 YH- poäng eller 60 högskolepoäng. Utbildningen ska ha en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet och/eller det beteendevetenskapliga området eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du bör ha minst två års erfarenhet av arbete inom LSS eller liknande verksamhet och du besitter hög kunskap om pedagogiska metoder. Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, är nödvändiga. Körkort är krav.

Vi värdesätter ett genuint intresse för att stödja och motivera andra, flexibilitet och anpassningsförmåga i en föränderlig miljö. Erfarenhet av digital dokumentation är meriterande.

För att lyckas i rollen behöver du vara empatisk och ha förmågan att skapa förtroendefulla relationer med brukare, anhöriga och kollegor. Du ska kunna arbeta både självständigt och i team, samt ha en kreativ och lösningsfokuserad inställning till vardagens utmaningar. Kunskap om gällande riktlinjer och lagstiftning inom LSS-området är ett krav.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö där du får möjlighet att vara med och skapa en meningsfull vardag för våra boende.

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 80%

Antal tjänster: 1

Tillträde: Enligt överenskommelse

Om du tror att detta är något för dig och att du har vad som krävs för att vara en del av vårt team, tveka inte att skicka in din ansökan redan idag till rekrytering@viljabogruppen.se. Märk din ansökan med "Stödpedagog LSS".

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att vi kallar till intervjuer under ansökningstidens gång.

Vi ser fram emot din ansökan och möjligheten att välkomna dig till vårt team. Välkommen att göra skillnad med oss!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se