Hoppa till innehåll
Experis logotyp

Fortnox Academy - ta nästa steg med oss | Växjö | Experis

Publiceringsdatum
13 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du nyexaminerad inom IT och vill ta nästa kliv? Vi delar din känsla av att det finns mer att lära, och på Fortnox Academy får du möjligheten till just detta - att fördjupa dig inom utveckling! Tillsammans med Fortnox ger vi dig möjligheten att ta del av Fortnox Academy - ett traineeprogram för att kunna växa in i Fortnox-koncernen med alla dess möjligheter. Vi drar igång i januari 2025 - ansök redan nu!

På Fortnox knyts människor, företag och organisationer samman för att skapa innovativa och hållbara lösningar. Som utvecklare arbetar du i tvärfunktionella team och är delaktig i hela utvecklingsprocessen, från systemdesign, implementation till testning och release. Genom Experis och Fortnox Academy får du en intensivutbildning på 10-12 veckor som ger dig en grund att kunna växa in i Fortnox på. Är du redo att ta nästa steg?

Var med och forma framtidens företagande!

Fortnox tror på ett samhälle där entreprenörskap och samhällsnytta går hand i hand. Att underlätta för företag att starta, driva och växa är kärnan i verksamheten. Hos Fortnox blir du en del av en ständig förändring och du bestämmer själv hur långt du vill nå. Var du kommer ifrån är inte relevant - vi är mer nyfikna på var du är på väg. Här blir du en del av ett snabbt växande företag med möjlighet att forma och utveckla din egen karriärväg, samtidigt som du får vara med och påverka vilka Fortnox är imorgon. Vad säger du, vill du vara med på resan?

Rollen som utvecklare!

Som utvecklare på Fortnox kommer du skapa högkvalitativa och innovativa lösningar och produkter som både är hållbara och enkla att underhålla. Här möter du tvärfunktionella utvecklingsteam med olika specialiseringar och kompetenser: utvecklare, testingenjörer, produktdesigners och produktägare. I den här rollen får du ett helhetsperspektiv över utvecklingens olika faser och steg och har möjlighet att bredda din kompetens. Du kommer också möta flertalet gemensamma aktiviteter. Parprogrammering och kodgranskning är regelbundet på agendan - sammansvetsade team och hög kvalitet kommer att vara kärnan i din arbetsdag! Samarbete och feedback anses vara nyckeln till både din och teamets framgång.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Design, implementation och förbättring: Delta aktivt i utformningen och implementeringen av nya funktioner samt arbeta kontinuerligt med att förbättra och rätta till problem i koden.
  • Kodgranskning: Granska och säkerställa kvaliteten på kollegors kod.
  • Testning: Skriva och underhålla automatiska tester för att säkerställa systemets stabilitet och funktionalitet.
  • Teamstöd: Stödja teammedlemmar vid behov och bidra till ett positivt och välfungerande team.
  • Arbetsförbättringar: Föreslå och implementera förbättringar i det dagliga arbetet.

Du kommer bl.a. att arbeta med: Intellij eller VS code, Kubernetes, Jira, Bitbucket/Git, Sonarqube, Grafana, Java (RxJava/Spring Boot), relationsdatabaser (Postgres), Javascript/Html/CSS, React, PHP, Backbone.js.

Experis och Fortnox Academy

Experis i samarbete med Fortnox Academy ger dig möjlighet att fördjupa och vidareutbilda dig inom utveckling och därefter följer en specialiseringsperiod och konsultuppdrag hos Fortnox i Växjö. Vi arbetar mycket med coachning för att ge våra anställda möjlighet utveckla både tekniska färdigheter och mjuka egenskaper. Anställningen inleds med en intensivutbildning som bedrivs av Experis. Efter genomförd utbildning kommer samtliga deltagare påbörja arbete som konsulter hos Fortnox.

Fördelar med Experis och Fortnox Academy:

  • Lön, kompetensutveckling, trygg anställning och handledning: Under utbildningsperioden hela programmer får du ersättning och professionell handledning.
  • Accelerated Learning: En utbildning med högt tempo och praktiska övningar.
  • Möjlighet att ta extern certifiering.
  • Specialiseringsperiod: Efter utbildningen väntar en specialiseringsperiod om 12 månader hos Fortnox, där du fördjupar och applicerar dina nyvunna färdigheter.
  • Erfarna lärare: Våra lärare har gedigen erfarenhet från både akademin och näringslivet.

I tillägg till detta kommer du få en mentor som välkomnar och hjälper dig på plats på Fortnox. Du kommer också ta del av en onboarding för nyanställda där ni kommer gå igenom ett antal uppgifter och utbildningar för att enklare förstå domänen.

Vem kan ansöka?

För oss är dina personliga egenskaper, driv och motivation det viktigaste - det du inte kan inom ramen för utveckling kan du lära dig - och det hjälper Experis i samarbete med Fortnox dig med! Som person är du positiv, nyfiken och har en stark vilja att lära dig nya saker. Du ser fördelarna med förändring och är förändringsbenägen i din natur. Du trivs att jobba tillsammans med andra och har förmåga att skapa effektiva samarbeten och samarbetsformer. För oss är det också viktigt att du vågar ställa frågor när något är oklart och att du är transparent och ärlig. Generell arbetslivserfarenhet är alltid positivt, och det är meriterande om du jobbat inom IT.

Utöver detta tänker vi oss att du:

  • Har fullfört en högre universitets- eller högskoleutbildning inom programvaruteknik, datalogi, systemvetenskap eller motsvarande.
  • Kommunicerar flytande på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.
  • Kan jobba onsite på kontoret i Växjö (viss möjlighet till distansarbete finns).

Praktisk information

  • Utbildningsstart: Januari 2025
  • Utbildnings- och specialiseringsort: Växjö
  • Arbetstid: Heltid

Låter detta intressant? Sök redan idag, urval sker löpande. För att öka dina möjligheter ser vi därför fram emot din ansökan så snart som möjligt! Vi tar inte emot ansökningar via e-post, men du är välkommen att kontakta oss på academy@se.experis.com om du har några frågor.

Experis logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
22 september 2024 (38 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Experis är ett av Sveriges största konsultbolag inom IT. Via oss får du tillgång till spännande uppdrag hos några av Sveriges mest populära företag, organisationer och myndigheter. Vi erbjuder en trygg anställning, kompetensutveckling, karriärrådgivning - och många trevliga konsultkollegor. Varmt välkommen!