Hoppa till innehåll
Andritz AB logotyp

Serviceingenjör med drifttagningsansvar

Publiceringsdatum
08 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
ANDRITZ söker serviceingenjör med drifttagningsansvar

ANDRITZ. Where passion meets career.

Varje dag fortsätter ANDRITZ att leverera framgångsrika innovativa lösningar till våra kunder globalt. Varför är vi så framgångsrika? För att vi är passionerade och älskar det vi gör! Vi ligger i framkant av framtidens teknik, med lösningar som säkerställer framgång och skapar hållbart värde för våra kunder inom verksamheter som formar framtiden för den värld vi lever i. Vi utforskar och hittar nya vägar och utvecklar lovande tekniker och lösningar för framtiden, alltid baserat på vår innovationskraft. Vår förmåga att få ut det bästa av oss själva och vår teknik är det som gör att vi sticker ut.

Är du nyfiken på att veta mer? Då ska du läsa vidare.

 

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi letar nu efter en ny kollega till rollen som Serviceingenjör med drifttagningsansvar, som vill bli en del av vårt globala team inom service av massatorklinjer över hela världen. Du blir en viktig del av vår växande globala serviceorganisation, där du i den svenska delen i Växjö, tillika globalt produkthem för massatorkar, har ca 10 specialiserade och drivna kollegor. Som driftansvarig serviceingenjör kommer du att medverka vid utcheckning och igångkörning av nya massatorklinjer över hela världen. Däremellan arbetar du som serviceingenjör med olika typer av inspektioner, montage, service och mätuppdrag hos våra kunder, främst inom Europa.
Du kommer också få ansvar för uppsökande verksamhet hos våra kunder i syfte att finna affärsmöjligheter, utveckla tekniska lösningar och medverka vid framtagande av förändringar och förbättringar av kunders massatorklinjer.

Andritz satsar stort på eftermarknadssidan som är ett strategiskt viktig område för fortsatt tillväxt och lönsamhet i framtiden. I din roll som serviceingenjör med drifttagningsansvar blir du en nyckelresurs i vår strävan att knyta servicedelen närmare kundens behov och vara det självklara valet då kunden behöver utveckla och uppgradera sin massatorklinje.

Tjänsten är stationerad i Växjö där även introduktion och utbildning kommer att äga rum. Utbildning kommer även att ske i Österrike som också är globalt produkthem för vissa delar i en massatorklinje. Du kommer även att gå parallellt med erfarna kollegor inom igångkörning på massatorkbruk runt om i världen i utbildningssyfte.
Du har världen som arbetsfält och beroende på din hemvist kan du efter erhållen utbildning även utgå från annan ort inom Sverige. Vi är vana vid distansarbete och samarbete över stora geografiska avstånd. Tjänsten innebär en hel del utlandsresor, mängden kan variera från år till år beroende på antalet nya massatorklinjer som ska driftsättas men uppskattas till i snitt ca 10-25 utlandsveckor per år.

Dina huvudsakliga ansvarsområden är:
 • Vara med som delansvarig vid utcheckning och drifttagning av nya massatorklinjer på site runt om i världen.
 • Arbeta med felsöknings-, körbarhets- samt optimeringsrelaterade frågor och arbetsuppgifter kopplat till massatorklinjer.
 • Medverka vid framtagandet av förändringar och förbättringar av kunders massatorklinjer.
 • Medverka vid olika typer av inspektioner, montage, service och mätuppdrag hos våra kunder, främst inom Europa.

Hos ANDRITZ får du vara en del av ett världsledande, globalt bolag med kollegor över hela världen. Du kommer att vara omgiven av en positiv laganda med stödjande kollegor som är villiga att samarbeta, dela kunskap och lära tillsammans. Dina kollegor är engagerade och kompetenta vilket innebär goda förutsättningar för din egna kompetensutveckling i din roll och det erbjuds också många utvecklingsmöjligheter inom bolaget. I ditt arbete får du träffa många olika människor och har möjlighet att upptäcka nya platser. Vi erbjuder dig varierande utmaningar och friheten att i stor utsträckning planera ditt eget arbete.

 

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen som serviceingenjör ser vi att du är en kommunikativ problemlösare med ett brinnande intresse för teknik. Du är noggrann och systematisk och du har förmåga att arbeta självständig och ta de initiativ som behövs för att komma framåt i dina uppdrag. Som person är du intresserad av din omgivning och trivs med att jobba tillsammans med dina kollegor mot gemensamma mål, och du är en omtänksam lagspelare. Du behöver vara lyhörd för kundens behov, utvecklingsdriven och lösningsorienterad, och du arbetar kvalitativt och långsiktigt med hög affärsmässighet.

För att lyckas i rollen ser vi att du har följande kompetenser:
 • Kunskap och förståelse kring processteknik och/eller automationsteknik.
 • Kunskap och förståelse kring mekanisk konstruktion liksom montage och installation. 
 • Några års yrkeserfarenhet.
 • Erfarenhet av massatorkning är meriterande liksom praktisk erfarenhet av massatorklinjer.
 • Möjlighet att kunna vara borta kortare och längre perioder, ibland med kort varsel.
 • Bra kunskap i Svenska och Engelska i tal och skrift.
 • Inneha B-körkort

 

Din ansökan
Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag då löpande urval och tillsättning av tjänsten tillämpas. Observera att vi inte behandlar ansökningar inkomna via mejl på grund av GDPR. Vi ser fram emot att lära känna dig!

Är du nyfiken på att veta ännu mer?
Andritz AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 juni 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi på OnePartnerGroup jobbar med rekrytering, bemanning och utbildning och är din bästa kollega i karriären när du söker jobb. Oavsett om du letar efter ditt första jobb, är en erfaren specialist eller vill utvecklas som ledare kan vi hjälpa dig att hitta ett jobb som passar dig, antingen som anställd hos oss eller genom att du blir rekryterad till företag vi samarbetar med. Med lokal förankring på ett 50-tal orter, från Malmö i söder till Kalix i norr, finns vi alltid nära dig.