Hoppa till innehåll

Timvikarie HVB Villa Ed

Publiceringsdatum
12 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Nu söker vi på HVB Villa Ed timvikarier

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar – respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:

  • Grundutbildning när du tillsvidareanställs inom Nytida samt kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Ledarskapsprogram för samtliga chefer via Lära
  • Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
  • Coachande och stöttande chefer nära dig
  • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter

Vi har även kollektivavtal, tjänstepension, försäkringar,friskvårdsbidrag samt skobidrag för omsorgspersonalen.

Om rollenI rollen som vikarierande behandlingspedagogutgår du från barn och ungdomarnasindividuella behov och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter, fritidsaktiviteter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner. Arbetstiden är förlagd dagtid, kvällstid, helger.

Om HVB Villa EdHVB Villa Ed ligger beläget i lantliga Edsbruk med 30 minuters avstånd till den större orten Västervik och 20 minuter från Valdemarsvik. Verksamheten ligger i ett fristående hus med stora gemensamma utrymmen. Det finns en trädgård som ger möjlighet till aktiviteter. Verksamheten riktar sig till barn och ungdomar, både flickor och pojkar mellan 11-15 år som placeras enligt Socialtjänstlagen eller LVU. Det finns sammanlagt 10 platser. Målgruppen är barn/ungdomar som vistats i olämpliga miljöer, kan ha provat droger, begått brott, har ett hotfullt beteende och/eller har omfattande frånvaro från skolan samt barn/ungdomar med neuropsykiatriska diagnoser.På Villa Ed har vi en vaken natt och en sovande jour vilket innebär en säkerhet för ungdomarna samt att vi kan arbeta aktivt för att få till en god dygnsrytm för de som vistas hos oss. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av behandlingspedagog/socialpedagog.På Villa Ed arbetar vi utifrån modellen Steg för steg som bygger på delaktighet, transparens och mätbarhet. Vi arbetar hypotesprövande utifrån den enskilda barnets/ungdomens behov där barnet/ungdomen, vårdnadshavare och uppdragsgivare är delaktiga i hela processen. Vi utgår från att välfungerande dygnsrytm, kost- och motionsvanor är avgörande för barnens/ungdomarnas förmåga att tillgodogöra sig behandling. Tillsammans med barnen/ungdomarna arbetar vi därför för att få till en daglig struktur där sysselsättning i form av skola eller praktik samt en meningsfull fritid är en viktig del. Målet är att barnen/ungdomarna vid avslutad behandling ska leva ett meningsfullt liv med ökad livskvalitet och att de ska ha lärt sig sociala och praktiska färdigheter.

Din erfarenhet och kunskap

Vi tror att du tycker om att möta människor och att du är intresserad av att förstå vad som ligger bakom olika beteenden. Du är trygg i dig själv, nyfiken, lyhörd, och närvarande. Hos oss på Villa Ed får du möta barn och ungdomar som har olika behov av stöd och omsorg. Det handlar om att stötta barn, unga med funktionsnedsättning eller psykosocial problematik. Tillsammans lagar vi mat, städar, går på utflykter, tränar, samtalar och mycket mer. Vi söker dig som vill lära känna, förstå och vara en del av en annan persons liv.Vi tror att du som söker till oss:

  • lockas av ett arbete som är varierat ochkräver stor kunskap om vård och omsorg
  • tycker om att möta barn och ungdomar i olika situationer
  • vågar och vill ta ansvar
  • trivs med att jobba i ett team och stötta kollegor

Vi ser gärna att du är utbildad behandlingspedagog/socialpedagog och har arbetat några år inom HVB för ungdomar. Du har möjlighet att jobba dag, kväll, sovande jour, vaken natt, helger.God datorvana samt erfarenhet av dokumentation är också meriterande. Goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift är ett krav. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

I rekryteringen lägger vi storvikt vid personlig lämplighet och vill att du lever våra värderingar:

Respekt– Alla har rätt till ett värdigt liv med såväl fysiskt, psykiskt som socialt välbefinnande.Ansvar– Vi har medarbetare som vågar och vill och chefer som lyssnar och leder.Enkelhet– Det är enkelt att påverka och att vara medarbetare eller att bo och vistas hos oss.Kunskap– Vi reflekterar, lär av varandra och tar tillvara allas kompetens.

Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klickahär.

ÖvrigtAnställningsform: VisstidsanställningLön: Vi tillämpar individuell lönesättningTillträde efter överenskommelse, intervjuer sker löpande.Sista ansökningsdag: 240818För mer information kontakta: MiraghaAtaei tel: 070-668 47 42 miragha.ataei@nytida.seRegisterkontroll: Utdrag ur belastningsregister behövs uppvisas vid en eventuell anställning Facklig kontakt:Vision, vision@ambea.seKommunal, www.kommunal.se

AnsökanVälkommen att ansöka via knappen ”Skicka ansökan” nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Om du blir kallad till en intervju behöver du kunna styrka att du har rätt att arbeta i Sverige, genom att uppvisa att du har medborgarskap inom EU/EES eller ett giltigt arbetstillstånd.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
28 december 2024 (153 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se