Hoppa till innehÄll

Business Controller 🌟

Publiceringsdatum
26 juli 2024
OmrÄde
Yrkesroll
Typ av anstÀllning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons Àr hÀmtad frÄn Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Om tjÀnsten Som Financial Controller hos Hitachi Energy kommer du att fungera som en affÀrspartner till relevanta affÀrschefer. Du leder lokala controllingteam för att optimera den finansiella prestandan inom en tilldelad division, affÀrsenhet, produktgrupp, fabrik eller plats. Genom att övervaka, analysera och tolka finansiell data stöder du effektiva affÀrsbeslut och utvÀrderar olika affÀrsalternativ för att rekommendera de mest lÀmpliga lösningarna. Du bidrar till att definiera strategin för affÀrsenheten och fungerar som nyckelpartner för att faststÀlla strategi för ansvarsomrÄdet. Du hÄller kontinuerlig kontakt med relevanta andra chefer och controllers angÄende finansiella, marknads- och kundrelaterade situationer och framtidsutsikter.

Dina framtida arbetsuppgifter Som Financial Controller kommer du att spela en central roll i att stödja organisationen och funktionerna genom att driva kostnadsoptimering genom att övervaka, kontrollera, analysera och tolka finansiell data. Du kommer ocksÄ att:

  • Leda de finansiella processerna för olika företagsfunktioner, bĂ„de faktiska resultat och budget- och prognosprocesser.
  • Driva kostnadsstruktur, effektiv produktkontroll och föreslĂ„ lĂ€mpliga affĂ€rsĂ„tgĂ€rder ur ett finansiellt perspektiv.
  • Driva olika initiativ för att förbĂ€ttra produktivitet och kostnadseffektivitet samt ge insikter och analyser för att stödja beslutsfattande.
  • SĂ€kerstĂ€lla korrekt styrning och regelbundna granskningar av produktfunktioner och relaterade projekt, samt sĂ€kerstĂ€lla hög kvalitet och transparens i finansiella data, rapportering och avslöjanden i enlighet med definierade standarder och finansiella avslutningsscheman.
  • Stödja avstĂ€mning av fysiskt lager som utförs i tid och upprĂ€tthĂ„lla noggrannhet i transaktioner och register för allt lager och sĂ€kerstĂ€lla dess finansiella revision pĂ„ Ă„rlig basis.
  • Kommunicera effektivt med intressenter, granska och presentera finansiella resultat mĂ„nadsvis. SĂ€kerstĂ€lla snabb finansiell avslutning och tillhandahĂ„llande av dokumentation relaterad till revision och sĂ€kerstĂ€lla att revisionsfrĂ„gor hanteras pĂ„ lĂ€mpligt sĂ€tt med alla intressenter.
  • Definiera och implementera interna kontroller för finansiella och icke-finansiella operationer.

Vi söker dig som

  • Har en kandidatexamen i finans, redovisning, företagsekonomi eller relaterat omrĂ„de.
  • Tidigare erfarenhet av att arbeta med affĂ€rskontroll, fabrikkontroll och/eller uppgifter relaterade till ovanstĂ„ende beskrivning Ă€r meriterande.
  • Analytiska och redovisningskunskaper Ă€r vĂ€sentliga.
  • Goda kunskaper i SAP och MS Excel.
  • Svenska och engelska, bĂ„de skriftligt och muntligt, Ă€r ett krav.
  • Är sjĂ€lvmotiverad, mĂ„lmedveten och driven med en ambition att lĂ€ra och utvecklas, och kan arbeta bĂ„de ensam och som en del av ett team.

Övrig information

  • Start: Efter semestrarna, för att ge dig en bra start pĂ„ din nya karriĂ€r.
  • Plats: Ludvika med viss möjlighet till hybridarbete i dialog med chef.
  • Omfattning: Heltid, med flexibilitet i arbetsplats och arbetstider.
  • AnstĂ€llningsform: Tillsvidare

Om kunden Power Transformers Àr en affÀrsenhet inom Hitachi Energy som tillverkar krafttransformatorer och reaktorer med de högsta förekommande effekterna och spÀnningarna. För Transformers Financial team i Ludvika söker de nu en affÀrsinriktad lagspelare med intresse för Business Controlling för att agera som Financial Controller och följa med pÄ deras spÀnnande resa framÄt!

Om Wrknest PÄ Wrknest gör vi inte som alla andra. Vi tror pÄ att hela tiden vÄga se nya möjligheter och tÀnka nytt. NÀr vi startade var det för att utmana gamla sÀtt att rekrytera pÄ. Vi lever i en tid av snabb digital utveckling. Kunskap behöver förnyas kontinuerligt för att vara aktuell. DÀrför gÀller det att kunna stÀlla om snabbt. Det hÀr gör att vi inte enbart tittar pÄ kandidatens CV vid en rekrytering. IstÀllet ser vi till den samlade potentialen och erbjuder individanpassad upskilling. PÄ sÄ vis kan vi snabbt matcha de kunskapsbehov som finns just nu. LÀs mer pÄ www.wrknest.se.

Ansök nu

Denna annons Àr hÀmtad frÄn Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
12 januari 2025 (169 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons Àr hÀmtad frÄn Platsbanken / arbetsformedlingen.se