Hoppa till innehåll

HR-chef Lön och ”Employee lifecycle” till ABB

Sista ansökningsdag
15 september 2024 (14 dagar kvar)
Publiceringsdatum
22 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

På ABB är vi dedikerade till att ta itu med globala utmaningar. Vår värdegrund: care, courage, curiosity och collaboration - i kombination med ett stort fokus på mångfald, inkludering och lika möjligheter - är viktiga drivkrafter i vårt mål att ge alla möjlighet att skapa hållbara lösningar. Det är vår berättelse. Gör den till din berättelse.

Den här tjänsten rapporterar till HR Services N. Europe Cluster Lead.

Din roll och ditt ansvar

En ny utmaning för dig väntar på ABB i Västerås. Är du redo att anta utmaningen i ett globalt företag med en solid grund i Västerås? HR-chefen över lön och Employee lifecycle är fullt ansvarig för att leda verksamheten i landet och tar ansvar för leveransen av högkvalitativa tjänster till våra verksamheter och internkunder och mot överenskomna prestationsmål inom alla servicelinjer. Som en del av den regionala HR-organisationen bidrar HR Manager till den globala/regionala och lokala färdplanen och leveranserna. Du kommer att vara linjechef för ca. 10 personer.

ABB är ett företag som strävar efter att vara den bästa partnern inom automation i världen. Vi köper företag som passar vår portfölj. Så integration av andra organisationer och ibland även försäljning av avdelningar är något som du kommer att arbeta med som projekt i framtiden, när det gäller till exempel löne- och HR-frågor. Vårt nästa stora projekt som ligger framför oss just nu är integrationen av Workday som vårt huvudsakliga affärssystem som ska vara på plats och vara igång 2025. Projektet är pågående.

Vi ser till att vi internt levererar HR-tjänster i tid och med utmärkt kundservicetänk. Rätt processer finns på plats och system där processer utvecklas tillsammans med vår globala organisation. Du tar också hand om ditt teams välbefinnande. Du är en riktig lagspelare och arbetar tillsammans med företag och andra intressen-ter smidigt mot bästa möjliga lösningar. Även om ditt ansvar är den svenska organisationen är HRIS-miljön internationell. Din egen chef är baserad i Finland och du har också nära kollegor i andra länder i norra Europa.

  • Ansvara för HR-tjänster i Sverige med stor tonvikt på att utveckla funktionen och optimera processerna
  • Var med ditt team och delta i projekt inom till exempel nya system, förbättringar och nya arbetslagar
  • Starkt analytiskt förhållningssätt till problemlösning, hög grad av proaktivt beteende, resultatorientering och hög grad av struktur och att hålla deadlines i fokus
  • Följ upp kostnader och budget

Kvalifikationer för rollen

  • Ledarroll i att leda team och erfarenhet av lön, Shared Service Operations eller HR (insourcad eller outsourcad).
  • Minst 5 års erfarenhet av breda HR-tjänster i en internationell organisation. Är det ett tillverkande företag är det en fördel.
  • Erfarenhet av processutveckling och optimering. Erfarenhet av Projektledning eller Lean / Six sigma är meriterande.
  • Erfarenhet av SAP och goda kunskaper i Excel, det är en stor fördel om du har arbetat med Workday.
  • Allmän känsla för IT – ABB:s systemlandskap är ganska omfattande. Goda kunskaper i engelska och svenska, skriftligt och muntligt.

Mer om oss

Vi värdesätter människor med olika bakgrund. Kan det här vara din berättelse? Ansök idag eller besök www.abb.com för att läsa mer om oss och om hur våra lösningar påverkar världen. #MyABBStory

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
15 september 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se