Hoppa till innehåll

Idrottskonsulent med hjärta för föreningsliv!

Publiceringsdatum
20 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Är du en lagspelare som älskar att både dribbla och passa? Tycker du att idrott och föreningsliv är något fint och spännande? Vill du vara med och utveckla människor och föreningar?

Som idrottskonsulent på RF-SISU Västmanland

- Arbetar du utåtriktat och nära idrottens människor i linje med idrottsrörelsen vision ” "Svensk idrott – världens bästa!"

- Jobbar du utifrån idrottsrörelsens strategi med sikte på idrottsföreningarnas olika behov

- Deltar du i idrottens viktiga och prioriterade utvecklingsarbete och stimulerar människors lärande

- Har du ett stort individuellt driv och ansvar, samt förmågan att hålla flera processer i olika föreningar igång samtidigt

Rollen som idrottskonsulent bygger på att skapa goda relationer i ett nätverk med idrottsföreningar samt för idrotten viktiga samarbetspartners. Uppdraget utgår i stor utsträckning från givna riktlinjer och dokument från Riksidrottsförbundet (RF), SISU Idrottsutbildarna och distriktet.

Du har god kännedom om föreningsarbete inom idrotten, intresse av att arbeta med utbildning- och folkbildning. Du känner dig bekväm i att arbeta utåtriktat och i möten med människor i sina ideella uppdrag som idrottsledare, idrottsförälder, idrottsutövare, styrelsemedlemmar. I rollen som idrottskonsulent förutsätts du vara lösningsorienterad, närvarande, återkommande och folkbildande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • starta upp och stödja idrottsföreningar i olika former av bildnings, utbildnings- och utvecklingsprocesser
  • arrangera möten, träffar, utbildningar etc.
  • föreläsa/utbilda/leda processer för aktiva och ledare
  • leda utvecklingen av idrottens roll i att skapa ett livslångt idrottande

Ett särskilt fokus ligger på att utbilda unga ledare i bostadsområden med lågt föreningsdeltagande vilket bland annat innebär att du i din roll kommer:

  • utveckla metoder för att inkludera unga ledare i idrotten på ett hållbart och långsiktigt sätt.
  • utbilda unga ledare inom idrottsrörelsen i rörelseförståelse.

Vi värdesätter att du som söker tjänsten har följande kompetens och erfarenhet;

  • Du tror på alla människors lika värde och delar svensk idrotts värderingar
  • Har bred erfarenhet av ideellt arbete som ledare eller förtroendevald i idrottsförening, framför allt erfarenhet av styrelsearbete i en idrottsförening är värdefullt.
  • Är väl förtrogen med idrottsrörelsen och har erfarenhet av utbildning- och utvecklingsarbete.
  • Har relevant utbildning med inriktning idrott, fritid, folkhälsa, pedagogik från folkhögskola eller högskola/universitet.
  • Är pedagogisk och har social kompetens. Det är viktigt att du trivs med att tala inför människor, har ett trevligt bemötande och en positiv anda.
  • Har god organisationsförmåga.
  • Har stort intresse för att arbeta med lärande processer.
  • Trivs med att planera ditt eget arbete samtidigt som du har lätt för att samarbeta med kollegor och samarbetspartners.


Tjänsten

Anställningen är en Visstidsanställning på 100% till och med 31/12-2025.

Tjänsten är förlagd till Idrottens hus i Västerås, men rörlighet inom distriktet ingår i arbetet vilket innebär krav på körkort och tillgång till egen bil.

Kvälls- och helgarbete är relativt omfattande.

Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Verkar detta vara en spännande och intressant utmaning för dig? Då ser vi gärna att du skickar in ditt CV samt ett kort personligt brev där du motiverar dina tre huvudkvaliteter kopplat till vad denna tjänst kräver. Ange gärna löneanspråk.

Ansökan skall vara oss tillhanda senast 10 juni. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.

Ansökan görs via formulär Workbuster, https://distrikt.workbuster.com/jobs?uuid=6e45dd3b-276b-4c59-b33b-a632f64b3f39&type=position

Läs mer om RF-SISU Västmanland på vår webbplats: www.rfsisu.se/vastmanland


Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Kristin Pleick, Distriktsidrottschef, tfn 010-476 48 40

Mats Vennberg (Personalombud, Unionen), tfn 010-476 48 15


RF-SISU Västmanland är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Västmanland. Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningar och specialidrottsdistriktsförbund (SDF) i Västmanland. Vårt regionala uppdrag består av två delar – ett idrottsuppdrag där vi stödjer, företräder och utvecklar idrottsrörelsen i gemensamma frågor och ett folkbildningsuppdrag där vi ska sätta idéer i rörelse och stimulera till utveckling av idrotten genom bildning och utbildning. Vi tar avstamp i idrottsrörelsens gemensamma värdegrund – Idrotten vill. Vi har två kontor (Västerås och Köping) i Västmanland med 20 medarbetare med olika former av föreningsutveckling, stöd och service till drygt 600 idrottsföreningar och förbund som finns i Västmanland.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
10 juni 2024 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se