Hoppa till innehåll
Trelleborg Mixing Forsheda AB logotyp

Sustainability Specialist

Publiceringsdatum
16 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Christer Johansson
Telefon
Ansök nu
Rollen för dig som vill arbeta i en organisation där hållbarhetsfrågorna på riktigt har hög prioritet. Du får jobba i en mindre organisation, men i ett stort sammanhang där du på allvar bidrar till Trelleborgs framtida framgångar.

Trelleborg is a world leader in engineered polymer solutions for almost every industry on the planet. And we are where we are because our talents brought us here. By specializing in the polymer engineering that makes innovation and application possible, Trelleborg works closely with leading industry brands to accelerate their performance, drive their business forward-and along the way, shape the industry and progress that will benefit humankind in the exciting years ahead. Our people are Shaping Industry from the Inside. Why don´t you join us?

Om Rollen

Hållbarhetsfrågorna blir allt viktigare för alla företag och för Trelleborg är det kanske den allra viktigaste frågan för att behålla sin marknadsledande position. Vi erbjuder alltså en roll där du får jobba med högprioriterade frågor i det "lilla företaget", men med stor påverkan inom Trelleborg Group. Effekten av ditt arbete bidrar till utveckling och framtida konkurrenskraft. Detta är helt enkelt en tjänst med stora möjligheter att göra skillnad.

Rollen fördelas mellan Trelleborg Mixing i Forsheda och Trelleborg Business Unit (BU) Seals and Profiles. Du arbetar främst med produkt- och kundrelaterade hållbarhetsfrågor samt med en del övergripande utvecklingsinsatser av affärsområdets hållbarhetsarbete. Du förväntas växa in i en roll som företagets expert inom hållbarhet med fokus på LCA/EPD.

I rollen arbetar du bl.a. med att:
  • Utveckla verktyg och metoder för LCA/EPD.
  • Framtagning av LCA/EPD på gummiblandningar och på produkter
  • Administrera hållbarhetsdata för råmaterial, gummiblandningar och produkter.
  • Samarbeta med och utveckla kunder och leverantörer.
  • Supporta organisationen och Businees Unit som företagets specialist gällande hållbarhet.
  • Delta i utveckling av automatiserade LCA/EPD.
  • Underhålla system för framtagning av säkerhetsdatablad/MSDS på gummiblandningar.
  • Koncernövergripande utvecklingsarbete.
Din Profil

Vi vill att du har akademisk utbildning inom ex.vis hållbarhet, kemi, produktutveckling och att du har erfarenhet av att självständigt driva hållbarhetsarbetet mot ledningsgrupper eller motsvarande. Lämplig bakgrund är roller inom R/D där du jobbat med hållbarhetsfrågor med fokus på produkt/material. Gummikunskap är förstås en stor fördel, men absolut inget krav då vi enkelt ger dig detta via interna utbildningar. Vi forutsatter att du arbetat med LCA/EPD och därmed har vana av metoder och verktyg för detta. Du behover självklart ha hog kompetens och intresse inom hallbarhet och de standarder som finns inom området. Det är bra om du känner SimaPro som är det verktyg vi använder för LCA framtagning. Språkmässigt behöver du hantera engelska och svenska med lätthet i tal och skrift.

Viktiga personliga egenskaper är att självständigt och med stor initiativkraft kunna bygga upp och driva ditt ansvarsområde. Rollen innebär många interna och externa kontaktytor som gör att du behöver vara kommunikativ, samarbetsinriktad och en bra relationsbyggare. Ditt arbetssätt bör vara strukturerat.

Vi erbjuder

Trelleborg har ett starkt varumärke som arbetsgivare och Mixing i Forsheda är en uppskattad arbetsplats. Vi erbjuder "Ett litet företag, men i ett stort sammanhang". Man kan göra skillnad. Via bl.a. Trelleborg University ges utvecklingsmöjligheter. Du får verka i en internationell miljö med intressanta utbyten inom koncernen.

Trelleborg är världsledande inom specialutvecklade polymerlösningar för nästan alla branscher i världen. Vi befinner oss där vi är i dag för att våra talanger tagit oss dit. Trelleborg har den polymertekniska spetskompetens som gör innovation och tillämpning möjlig. Vi har ett nära samarbete med ledande varumärken inom industrin för att påskynda deras utveckling och driva deras verksamhet framåt - och på vägen dit forma industrin och de framsteg som kommer att gagna mänskligheten under många spännande år framöver.

Tjänsten är nyinrättad med placering i Forsheda. Tjänsteresor förekommer i begränsad omfattning.

I denna rekrytering samarbetar Trelleborg Mixing Forsheda med Stella Rekrytering & Ledarskap. Mer information lämnas av Christer Johansson, 0393 - 77 99 95.

Välkommen med din ansökan som görs via stellaab.se senast 19 aug.
Trelleborg Mixing Forsheda AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 augusti 2024 (32 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är alla olika, inte minst vi som jobbar på Stella Rekrytering & Ledarskap AB. Vår samlade erfarenhet och kompetens är vår styrka. Vår ambition är att göra det lätt för dig att hitta rätt. Rätt kandidat - Rätt kompetens - Rätt utmaning Vi erbjuder tjänster inom Rekrytering, Interimslösningar och Ledarutveckling. Med ett starkt utbud, bred erfarenhet och ett stort nätverk vill vi vara en genuin och långsiktig samarbetspartner. Stella Rekrytering & Ledarskap AB ingår i koncernen Huset Invest som är en del av Simonssongruppen - ett familjeägt investmentbolag med sunda värderingar och utpräglat entreprenörskap. Tillsammans skapar vi framgång och strävar efter ständig förbättring.