Hoppa till innehåll
AGES Industri AB logotyp

Hållbarhetskoordinator - ages industri

Publiceringsdatum
14 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
AGES Industri är en koncern med en stark hållbarhetsambition. Vi strävar efter att bedriva en hållbar verksamhet för framtida generationer och ser hållbarhetsarbetet som en central del av vår affärsstrategi.

Vi söker nu en engagerad och driven Hållbarhetskoordinator för att förverkliga våra ambitiösa mål och möta omvärldens högt ställda förväntningar. Är du passionerad för hållbarhetsfrågor och vill vara en del av en koncern som satsar för kommande generationer? Då är detta rollen för dig!

Om rollen

Du blir en viktig kollega med spetskompetens hos oss. Du kommer att stödja alla våra bolag och rapporterar direkt till vår Chief Sustainability Officer (CSO). Tjänsten erbjuder en fin möjlighet att påverka och forma hållbarhetsarbetet inom hela koncernen.

Som Hållbarhetskoordinator på AGES Industri kommer du att driva och koordinera vårt hållbarhetsarbete. Du blir den som lyfter och följer upp våra operativa bolag till best practice och säkerställer att hållbarhetsrapporteringen alltid är korrekt och sker i tid. Dina dagar fylls med värdeskapande uppgifter för att hitta nya sätt att förbättra vårt hållbarhetsarbete, utveckla och implementera innovativa processer och rutiner samt ge administrativt stöd till organisationen.

Du kommer också att ansvara för att samla in och kvalitetssäkra hållbarhetsdata internt, och analysera denna data mot våra mål och KPI:er. Genom lokala revisioner och uppföljningar säkerställer du att vår rapportering håller hög kvalitet. Dessutom kommer du att besöka och revidera både våra egna enheter och leverantörer för att följa upp hållbarhetsinitiativ. Du blir en viktig del i framtagningen av vår hållbarhetsrapport och får vara med och forma den fortsatta hållbara utvecklingen för AGES Industri.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av hållbarhetsfrågor, att koordinera och projektleda, ESG-rapportering eller liknande. Du har erfarenhet av miljö- och arbetsmiljöfrågor gärna från tillverkande företag. Det är meriterande om du har erfarenhet från liknande roller i större organisationer.

För att lyckas i rollen behöver du ha eftergymnasial utbildning inom hållbarhet, miljövetenskap, arbetsmiljö eller ekonomi. Vi ser gärna att du har en god förståelse för standarder som tex GRI, ESRS, ISO 14001, 45001 och 50001, samt relevanta lagar och krav.

Som person är du analytisk med förmåga att se helheten samtidigt som du också är lösningsorienterad och självgående. Du blir framgångsrik i rollen genom att skapa engagemang och samarbeten externt och med kollegor, därför är du dessutom en relationsbyggare som formar värdeskapande samarbeten. Du är en kommunikativ och naturlig "doer".

Tjänsten är placerad i Halmstad, Falkenberg eller Värnamo med förekommande resor och övernattningar.

Vill du hänga med på en spännande möjlighet i en dedikerad miljö? Då ska du söka!

Ansökan

I denna rekryteringen samarbetar AGES Industri med FSK People. Ansvarig rekryterare är Johan Sandahl (Värnamo/Jönköping) tillsammans med Ida Johansson (Halmstad/Falkenberg/Varberg). Ansök på www.fskpeople.se

Vi arbetar med löpande urval.
AGES Industri AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (37 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

AGES-koncernen är en ledande industrikoncern inom kontraktstillverkning.

Vårt ursprung och ledstjärna är den småländska entreprenörsandan; gör det enkelt, resurssmart och strukturerat.

Våra fabriker finns i Småland och Halland och Ningbo Kina. Koncernen är noterad vid NASDAQ OMX First North Premier och omsättningen uppgår till cirka 1400 MSEK. Tillsammans är vi ca 500 medarbetare. Hållbarhet är en viktig del i vår tillväxtstrategi. I och med CSRD blir det ett nytt rapporteringslandskap och en uppdaterad hållbarhetsstrategi. Hos oss ska hållbarhet vara en integrerad del i vår vardag.

Läs mer på www.ages.se