Hoppa till innehåll
Vård och Omsorgskontoret (VOK), VOK Funktionsstöd egen regi logotyp

Fysioterapeut till LSS-hälsan, Vård och Omsorgskontoret (VOK)

Publiceringsdatum
13 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Värmdö är skärgårdens mötesplats med en unik kombination av naturens stilla skönhet och en mer stadslik livsstil. Vårt uppdrag är inte ett utan många: skola, fastigheter, socialtjänst, hamnar, vård, bibliotek, omsorg och många fler. Vi verkar för att alla Värmdöbor kan leva ett rikt och fritt liv. Vi vill vara de som möjliggör drömmen om en livskraftig trygg miljö för hem, familj och företag

Ska vi lyckas med det fullt ut måste vi ha många och omfattande kompetenser och arbeta tillsammans för en gemensam och tillitsfull arbetskultur, byggd på modiga, ansvarstagande medarbetare som förstår invånarnas behov och önskemål. Det är det vi kallar Ett Värmdö, En Förvaltning.

Vill du vara med och driva samt utveckla LSS-hälsan i Värmdö kommun? Vi söker dig som är en trygg i din yrkesroll och som motiveras av att göra skillnad varje dag. Hos oss välkomnas du till en arbetsplats som präglas av engagemang, lyhördhet, hög kompetensnivå och samverkan. Här får du möjlighet att tillsammans med kollegor i LSS-hälsan, medarbetare och chefer utveckla verksamheten och göra skillnad för de individer vi arbetar för, varje dag.

Vi har förmånen att arbeta på en unik plats, nära både havet och staden. Till våra verksamheter i Värmdö pendlar du enkelt och smidigt från slussen på cirka 30 minuter, med direktbuss som går var tionde minut. Du kan även båtpendla stora delar av året med pendelbåtslinje från Strömkajen i Stockholm.

LSS-hälsan
I LSS-hälsan arbetar ett team med fysioterapeut, arbetsterapeut och sjuksköterska. LSS- hälsan utför hälso- och sjukvårdsinsatser för personer som bor på gruppbostad, servicebostad och daglig verksamhet inom LSS. Vi erbjuder dig ett ansvarsfullt arbete där du tillsammans med dina kollegor får möjlighet att utveckla en verksamhet där individen är i fokus.

Arbetsbeskrivning

I rollen som fysioterapeut kommer du arbeta i team med arbetsterapeut, sjuksköterska samt vård- och omsorgspersonal för att tillsammans ansvara för insatser kring patienten. I ditt uppdrag som fysioterapeut ingår att genomföra bedömningar av fysisk funktion och förflyttningsförmåga, utforma behandling/träning av nedsatta funktioner där du själv utför eller ordinerar till vård-och omsorgspersonal samt att prova ut och förskriva hjälpmedel. En viktig del av arbetet är att ge handledning och instruktion till patienter och stödassistenterna i verksamheten. Som fysioterapeut kommer du även att utbilda i förflyttningsteknik och har en viktig roll i det fallpreventiva arbetet. Som legitimerad yrkesutövare följer ett ansvar för journalföring för de insatser som planeras, genomförs och utvärderas. Samverkan med externa aktörer såsom habiliteringen är också vanligt förekommande.

Kvalifikationer

Den vi söker:
  • Är legitimerad fysioterapeut
  • Har erfarenhet av kliniskt arbete som fysioterapeut
  • Är självgående i rollen som fysioterapeut
  • Har god samarbetsförmåga
  • Tycker om att arbeta i team, är positiv, flexibel och lösningsfokuserad
Det är meriterande om du har:
  • Erfarenhet av arbete inom LSS och gärna arbete som fysioterapeut inom LSS
  • Erfarenhet och kunskap inom AKK, alternativ och kompletterande kommunikation.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Värmdö kommun erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling och värnar om din arbetsmiljö genom att aktivt arbeta för hälsofrämjande arbetsplatser. Vi erbjuder friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Övrigt

I denna rekrytering kommer en bakgrundskontroll genomföras innan anställning erbjuds. Intervjuer kommer att ske löpande.

Anställningen avser 75% tjänstgöringsgrad och är ett vikariat 4 månader mellan 1/9-2024 - 31/12-2024. Eventuell möjlighet till förlängning kan uppstå.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss, se kontaktperson nedan.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer eller via Servicecenter, 08-570 470 00. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Vård och Omsorgskontoret (VOK), VOK Funktionsstöd egen regi logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.