Hoppa till innehåll

Studie- och yrkesvägledare 20%

Publiceringsdatum
10 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Om arbetsplatsen

Vår vision är att vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande i en föränderlig värld. Vi vill vara en förebild för ett friskt liv och hållbart lärande.

Professionalism, arbetsglädje och respekt kännetecknar den här kreativa platsen för alla som vill utveckla, förändra och förbättra. Tillsammans känner vi stolthet över det vi gör och är öppna för omvärlden.

Lemshaga Akademi är en F-9 skola med 468 elever. Vi har 70 medarbetare fördelade på 4 arbetslag. Vår filosofi byggs utifrån en tillåtande och stimulerande studiemiljö där vi strävar efter att ge varje elev bästa möjliga skolgång. Vi har fokus på den relationella pedagogiken med elevers trygghet och delaktighet som viktiga delar. Inom vår personalstyrka har vi hög legitimationstäthet och ett gemensamt driv att fortsätta utveckla vår fantastiska skola som vi är mycket stolta över. Formativt förhållningssätt och inkluderande lärmiljöer är två självklara områden som vi arbetat med över tid. Innevarande läsår har vi haft kompetensutveckling inom språkutvecklande arbetssätt och välbefinnande.

God arbetsmiljö för både elever och personal ger oss fina förutsättningar för vårt arbete. Vi har en välfungerande elevhälsa där vi arbetar systematiskt med att utveckla verksamheten utifrån våra behov och våra resultat.

Vill du utvecklas i en trygg och stimulerande miljö? Välj då att arbeta hos oss på Lemshaga Akademi.

Arbetsuppgifter

Är du utbildad studie- och yrkesvägledare? Ta chansen att bli en del av den härliga gemenskapen på Lemshaga Akademi! Vi behöver en studie- och yrkesvägledare som arbetar i ett F-9 perspektiv som kan tillträda i augusti 2024. Anställningen är på 20%.

I arbetsuppgifterna ingår sedvanliga arbetsuppgifter som: att ge information om studievägar och yrken för elever och vårdnadshavare, att bistå vid val till gymnasiet, hålla vägledningssamtal, att samverka med pedagoger, för- och efterarbete vid prao. Vi erbjuder årligen en spännande inspirationsmässa för högstadiet där vi bjuder in olika yrkeskategorier.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare med erfarenhet av yrket. Det är viktigt att du är trygg i dig själv och kan förmedla denna trygghet vidare. Du är bra på att skapa relationer till elever, kollegor och vårdnadshavare.


För att trivas och göra ett bra jobb på Lemshaga Akademi är det en förutsättning att du har ett flexibelt tänk, lätt för att bygga relationer och har ett professionellt bemötande. Du är van vid att dokumentera ditt arbete samt samverka med olika instanser utanför skolan. Det är också viktigt att du är en positiv lagspelare med viljan att lära och utvecklas. Du är en kreativ och innovativ person som gillar att prova nya idéer och att hitta nya lösningar.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
10 juli 2024 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se