Hoppa till innehåll
Sista ansökningsdag
04 oktober 2024 (26 dagar kvar)
Publiceringsdatum
05 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Värmdö är skärgårdens mötesplats med en unik kombination av naturens stilla skönhet och en mer stadslik livsstil. Vårt uppdrag är inte ett utan många: skola, fastigheter, socialtjänst, hamnar, vård, bibliotek, omsorg och många fler. Vi verkar för att alla Värmdöbor kan leva ett rikt och fritt liv. Vi vill vara de som möjliggör drömmen om en livskraftig trygg miljö för hem, familj och företag

Ska vi lyckas med det fullt ut måste vi ha många och omfattande kompetenser och arbeta tillsammans för en gemensam och tillitsfull arbetskultur, byggd på modiga, ansvarstagande medarbetare som förstår invånarnas behov och önskemål. Det är det vi kallar Ett Värmdö, En Förvaltning.

Enheten

Nämnd- och registraturenheten ansvarar för nämndadministrationen, registratur- och arkivverksamhet samt valadministrationen. Enheten består av sekreterare, valsamordnare, arkivarie och registrator. Nämnd- och registraturenheten ingår i kontoret för styrning och stöd som ansvarar för strategiskt verksamhets- och ledningsstöd samt säkerställer samordning inom hela kommunförvaltningen.

Om rollen

Rollen som valsamordnare är att tillsammans med kommunens valnämnd och tjänstemannaorganisation förbereda och genomföra de allmänna valen på ett rättssäkert, tryggt och korrekt sätt där möjligheten att rösta säkerställs för alla röstberättigade.

Som valsamordnare utgör du en central beståndsdel i kommunens valplanering och en kvalificerad stödfunktion till alla valarbetare. Du förväntas bland annat
  • utreda och handlägga ärenden till valnämnden,
  • kartlägga och planera lokaler som ska användas under valgenomförandet,
  • planera för materialåtgång,
  • samordna all valrelaterad logistik,
  • planera för och samordna rekrytering och bemanning av valpersonal,
  • hålla utbildningar till valpersonal, till exempel röstmottagare,
  • samordna kommunens kommunikativa insatser innan, under och efter valtillfället samt
  • genomföra kvalificerat analysarbete och kontinuitetsplanering för säkerhet och beredskap under val.
Valsamordnaren kommer att vara placerad på nämnd- och registraturenheten. När vi närmar oss val blir allt fler av kansliets medarbetare orienterade mot valorganisationen och som valsamordnare koordinerar du insatserna. Arbetet kommer också innebära kontakter med Länsstyrelsen, Valmyndigheten, andra kommuner samt internt inom kommunorganisationen.

Vi söker dig som har ett intresse för samhällsutveckling och demokratiska processer. Du har examen inom statsvetenskap, eller andra utbildningar som arbetsgivaren bedömer likvärdiga. Tidigare erfarenhet av valarbete och projektledning är mycket meriterande.

Rollen som valsamordnare är både strategisk och operativ och kräver en förmåga att snabbt kunna ta till sig ny information och prioritera rätt när tempot är högt. Du måste vara strukturerad, självständig, noggrann, initiativtagande och med ett lösningsinriktat arbetssätt. Du har en god kommunikativ förmåga och har lätt för att etablera kontakter. Du talar och skriver obehindrat på svenska och uttrycker dig väl både muntligt och skriftligt.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst, där det primära arbetet i första hand blir att samordna och organisera allmänna val till riksdag, region- och kommunfullmäktige och val till Europaparlamentet. Under mellanvalsperioder utgör tjänsten i huvudsak en kvalificerad resurs för andra uppdrag på kansliavdelningen och kan innefatta utredningsuppdrag, projektledning och samordning.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen behöver du ha:
  • Relevant högskole-/universitetsutbildning inom t. ex. statsvetenskap.
  • God administrativa förmåga.
  • Förmåga att uttrycka dig mycket väl på svenska i tal och skrift.
  • God datorvana.
Vi ser det som meriterande om du har:
  • Tidigare erfarenhet av valarbete och projektledning är mycket meriterande.
  • Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
  • Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.
  • Kunskap i kommunal- och förvaltningsrättsliga frågor, samt i offentlighets- och sekretessbestämmelser.
  • Arbetat i digitalt ärende- och dokumenthanteringssystem.
Vi lägger stor vikt vid sociala kompetenser och personlig lämplighet.

Som valsamordnare har du stora befogenheter i kommunens centrala demokratiarbete. Av detta skäl kommer vi att göra en säkerhetsprövning på dig som sökande. Säkerhetsprövningen innefattar bland annat en översyn av personliga egenskaper och andra personliga förhållanden ur ett säkerhetsperspektiv.

Värmdö kommun erbjuder ett friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen avser tillsvidareanställning, heltid.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss, se kontaktperson nedan.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer eller via Servicecenter, 08-570 470 00. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Kontoret för styrning och stöd, Nämnd- och registraturenheten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 oktober 2024 (26 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.