Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Gruppchef El-underhåll - Ringhals

Publiceringsdatum
20 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Om rollen

Är du en driven och kommunikativ person som för verksamheten framåt? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Ringhals. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en Gruppchef till enheten Elektriskt Underhåll på Ringhals.

Dina arbetsuppgifter
Inom enheten Elektiskt Underhåll finns två grupper, varav din grupp är inriktad på teknik och strategisk underhåll, den andra gruppen är inriktad på operativt underhåll. Du ingår även i enhetens ledningsgrupp där du, i samverkan med övriga deltagare, ständigt arbetar och tar ansvar för att uppnå underhållsavdelningens och enhetens förväntade resultat samt utveckling framåt.

Verksamheten innehåller strategiskt elektriskt underhåll och omfattar avhjälpande underhåll, förebyggande underhåll, underhållsuppdrag samt utveckling. Verksamheten omfattar underhållsarbete inom samtliga teknikområden el (kraft/belysning, kabelåldring, L/V-system, lyftdon, kontrollutrustning, elmaskiner, ställverk och ventilmanöverdon).

I rollen som gruppchef ansvarar du för frågorna inom verksamhetsområdet och för att coacha och utveckla inom personal- och verksamhetsfrågor, arbetssätt samt kompetensplanering, inklusive externa resurser. Du har ansvar för gruppens ekonomi och resultat på kort och lång sikt. Gruppen har idag 16 medarbetare.

Som Gruppchef kommer du att arbeta tillsammans med erfarna medarbetare i ett sammansvetsat team som tillsammans leder, planerar och genomför elektriskt underhåll, både på kort och lång sikt. Arbetsuppgifterna är varierande och till viss del händelsestyrda. I din roll har du därför dagligen en mängd olika kontakter, exempelvis med drift- och skyddspersonal samt övriga underhållsgrupper

Kravspecifikation

Vi söker dig som:
  • Arbetar med tydliga mål och har förmågan att på egen hand driva dina processer framåt
  • Är strukturerad och har goda chefs- och ledaregenskaper
  • Har lätt för att samverka och samarbeta
  • Kommunicerar med tydlighet för att säkerställa att budskap och förväntningar når fram
  • Är högskole-/civilingenjör med passande inriktning eller har skaffat dig motsvarande kunskap genom erfarenhet
För att lyckas i rollen behöver du vara engagerande i ditt ledarskap och drivas av att motivera, stärka och utveckla medarbetare. Detta i syfte att bidra till en kultur som stödjer underhållsavdelningens arbetssätt och mål samt svarar upp till Vattenfalls fokusområden inom ledarskap; Connect people, Accelerate learning & Drive innovation.

Du är en god förebild och anser att säkerhet och arbetsmiljö är ytterst viktigt och visar detta i ord och handling genom tydlig kommunikation och de beslut du tar.

Som person är du en ansvarstagande ledare som brinner för att utveckla underhållsverksamheten så att våra mål uppfylls, vidare har du förmågan att fatta nödvändiga beslut som påverkar verksamheten i en positiv riktning.

Ytterligare information

Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till rekryterande chef Ulf Karlsson 072-204 56 93

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Anders Nielsen, anders1.nielsen@vattenfall.com

Våra fackliga representanter är: Patrik Andersson - Akademikerna, Jonas Eriksson - Unionen, Anders Karlsson - Ledarna, Alexander Johansson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

PlaceringsortRinghals

Välkommen med din ansökan senast den 3 september 2024

Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 september 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals