Hoppa till innehåll

Projektingenjör med fokus på kvalitét – Ringhals

Sista ansökningsdag
20 september 2024 (18 dagar kvar)
Publiceringsdatum
21 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Företagsbeskrivning


Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals



Om rollen


Tycker du att det låter spännande att jobba på ett kärnkraftverk och vill vara med och bidra till en fossilfri framtid?

Nu söker vi nya kollegor med intresse för Kvalitet och Projekt till grupperingen Kvalitetssäkring på Ringhals. Den ingår i enheten Verksamhetsstöd, som i sin tur ingår i avdelningen Teknik vars uppgift är att vidmakthålla, utveckla och avveckla Ringhals anläggningar.

Vi erbjuder dig varierande arbetsuppgifter i en flexibel arbetsmiljö där du får friheten att vara kreativ och utvecklas inom Ringhals projektportfölj. En projektportfölj uppsatt för utveckling av våra anläggningar för att kunna producera el i många år framöver.

Om jobbet

Tillsammans med dina projektkollegor bidrar du till att genomföra anläggningsändringar inom olika teknikdiscipliner. Arbete i projektform är en balansgång mellan tid, ekonomi och kvalitet, från start till mål, där ditt fokus är på kvalitet. Arbetet utförs enligt Ringhals projektmodell och av personal tillsatt av Ringhals linje, då ett kärnkraftverk är en speciell och unik verksamhet. Inget projekt är det andra likt, så det finns inga standardprojekt. Generaliserat kan det uttryckas att ledtiden för ett projekt ligger mellan 2 till 5 år, med projektbudget från 10 MSEK till 100 MSEK. Jobbet möjliggör arbete och egen utveckling inom följande områden:

Verifiering och Validering

Ringhals anläggning är komplex och har ett mycket stort ekonomiskt värde. För att vidmakthålla och utveckla anläggningen krävs dokumenterad spårbarhet mellan krav och verifikat under projektets löptid, samt en validerad anläggning vid projektavslut. För att lyckas med detta måste alla krav; identifieras, tolkas och brytas ner, realiseras i lösningen, samt följas upp.

I din roll är du med från projektstart till projektavslut och svarar för planering och hantering av krav under hela resan. Du ansvarar för att skriva verifiering och valideringsplaner, kravmatriser och tekniska milstolperapporter. Du deltar och stödjer vid utformning av de aktiviteter som erfordras för att uppfylla definierade krav. Därtill bistår du övriga projektmedlemmar med rådgivning kring Verifiering och Validering. Du kommer vara experten på Ringhals projektmodell!

Konfigurationsledning och dokumentationsledning

Ringhals anläggning är komplex och har ett mycket stort ekonomiskt värde. För att vidmakthålla och utveckla anläggningen krävs fullgod kontroll på att anläggningens kravbild, faktiska utförande och dokumentation är överensstämmande. För att lyckas med detta krävs;

- god styrning för alla dokument som innehåller information om anläggningen,

- regler för vilken information om anläggningen som krävs, och för beteckning av objekt i anläggningen,

- regler för när olika slags anläggningsinformation ska finnas framme när ändringar i anläggningen genomförs.

I din roll är du med från projektstart till projektavslut och svarar för dokumentstyrning av all dokumentation som påverkas, att den är i korrekt status under hela resan. Du planerar och leder projektets möten för tekniska milstolpar samt ansvarar för att upprätta och löpande underhålla de förteckningar och planer som ligger inom ditt ansvarsområde. Därtill bistår du övriga projektmedlemmar med rådgivning kring Konfigurations och dokumentationsledning. Du kommer vara experten på Ringhals projektmodell!



Kravspecifikation


Om dig

För att trivas hos oss krävs att du stimuleras av ett nära samarbete med andra människor eftersom arbetsuppgifterna innebär många kontakter både internt i projekten och med övriga Ringhals. Du har intresse och förmåga att noggrant dokumentera ditt arbete, samt är bekväm med att planera och leda möten. En ödmjuk personlighet inför att anläggningen är komplex är en förutsättning, du vågar fråga när du är osäker och du hjälper andra inom dina områden. Ett krav är att du har en stark förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.

Vi söker dig som har en relevant eftergymnasial utbildning och erfarenhet av liknande arbete från en större organisation.

Konstruktionsarbetet i projekten utförs inom många tekniska discipliner, uttryck gärna i din ansökan om du har explicit erfarenhet av någon konstruktionsdisciplin som t.ex. bygg, mek eller I&C.

Meriterande är om du har;

- förmåga att leda andra

- intresse för utveckling av arbetssätt och processer

- erfarenhet av informationshanteringssystem, PDM/PLM ( ex. Teamcenter, SAP DMS)


Verksamheten kommer inom de närmsta åren genomföra ett eller flera byten av informationshanteringssystem för att uppnå ett av Ringhals digitaliseringsmål; effektiva informations- och konstruktionsprocesser. En spännande utmaning för dig som vill vara med att anpassa och effektivisera Ringhals projektmodell.



Ytterligare information


Placeringsort

Ringhals, med möjlighet till distansarbete 1-2 dagar per vecka.


För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Christian Brinck tfn 0730668594, alternativt ställföreträdande chef Linda Gustafsson 0702426069.

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com


Fackliga representanter: : Patrik Andersson- Akademikerna, Jonas Eriksson - Unionen, Anders Karlsson - Ledarna, Alexander Johnsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.


Välkommen med din ansökan senast 15/9 2024. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi ser fram emot din ansökan!




Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
20 september 2024 (18 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se