Hoppa till innehåll

Enterprisearkitekt till Ringhals AB och Forsmark Kraftgrupp

Sista ansökningsdag
21 september 2024 (19 dagar kvar)
Publiceringsdatum
22 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Företagsbeskrivning

Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. Vi har över 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har ca 1 000 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss, varför vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals


Om rollen

Rekrytering hanteras av Nexer . Ansökan sker via deras hemsida, klicka på länken för att komma till annonsen i sin helhet. ENTERPRISEARKITEKT TILL RINGHALS OCH FORSMARK KRAFTGRUPP - Nexer Recruit

Är du redo att förändra en bransch och forma framtidens hållbara energilösningar? Den gemensamma IT-enheten för Ringhals AB och Forsmarks AB befinner sig i en expansiv fas med ett stort utvecklingsbehov som ett bidrag i att nå vår vision: Efterfrågad el – varje dag, året runt.


Ett viktigt utvecklingsområde är att utveckla vår förmåga att ta tillvara på digitaliseringens möjligheter. Nu söker vi dig som har ett stort intresse för hur digitalisering och IT kan vara ett stöd för verksamheten och vill arbeta med att driva och utveckla vårt arbetssätt för digitalisering inom kärnkraften. Var med på vår digitala transformation!

DIN VARDAG

Som Enterprisearkitekt är du nyckeln till att säkerställa att vår organisation har ett IT-landskap som inte bara stödjer dagens verksamhet utan också är redo för framtidens utmaningar och förändringar. Du ser till att IT-landskapet är byggt på ett hållbart och effektivt sätt, förvaltningsbart och utbytbart för långsiktig framgång. Ditt ansvarsområde sträcker sig över både verksamhet och teknik, med en klar inriktning på att optimera IT-förmågorna för att bäst stödja organisationens syfte och affärsplan. Genom att säkerställa det holistiska arkitekturperspektivet i den gemensamma enterprise-arkitekturen, levererar du värde till organisationen genom strategiska beslut, riktlinjer och effektiva styrmodeller. Vidare arbetar du med;

  • Att balansera mål och medel för att få ut maximal nytta av IT-investeringar. Detta inkluderar att utveckla en övergripande strategi för framtida funktioner och kostnadseffektiv IT-arkitektur
  • Med en lämplig styrmodell och strukturer på plats ser du till att arkitekturarbetet utvecklas, förvaltas, planeras och följs upp på ett effektivt sätt. Det skapas även stödjande strukturer för samarbete mellan olika arkitekter och intressenter, särskilt med fokus på användarna av arkitekturen
  • Stöttar våra koordinatorer i deras dagliga arbete
  • Samarbetar med våra IT säkerhetsingenjörer
  • Deltar i och leder forum för Architectural Board


Placeringsort för denna roll är i Ringhals eller Forsmark.


Kravspecifikation

Läs mer om vad som krävs för att lyckas i rollen som på Enterprisearkitekt på Forsmark och Ringhals på Nexers hemsida:

ENTERPRISEARKITEKT TILL RINGHALS OCH FORSMARK KRAFTGRUPP - Nexer Recruit


Ytterligare information

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.


Placeringsort

Ringhals eller Forsmark

Fackliga representanter: Patrik Andersson- Akademikerna, Jonas Eriksson - Unionen, Anders Karlsson - Ledarna, Alexander Johnsson- SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00

Ansökan Rekrytering hanteras av Nexer . Ansökan sker via deras hemsida, klicka på länken för att komma direkt till annonsen:

ENTERPRISEARKITEKT TILL RINGHALS OCH FORSMARK KRAFTGRUPP - Nexer Recruit

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag!

För inledande dialog vänligen kontakta rekryteringskonsult Johanna Värmfors på johanna.varmfors@nexergroup.com alternativt mobil 0730–821 230 eller Artan Bitiqi på artan.bitiqi@nexergroup.com alternativt mobil 0723–612 844.

Välkommen med din ansökan på www.nexerrecruit.com


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
21 september 2024 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se