Hoppa till innehåll

Affärsstödschef till Ringhals

Publiceringsdatum
09 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Företagsbeskrivning

Denna tjänst hanteras av Poolia. Ansökan sker via deras hemsida

Jobbeskrivning

Denna tjänst hanteras av Poolia. Ansökan sker via deras hemsida

Vill du ta dig an uppdraget att leda det företagsövergripande och koncernsamordnande affärsstödet för en tredjedel av Sveriges elproduktion?

Är du beredd att ta dig an uppdraget att leda det företagsövergripande och koncernsamordnande affärsstödet för en tredjedel av Sveriges elproduktion? I din roll som affärsstödschef ansvarar du för att avdelningen uppfattas som effektiv och värdeskapande, genom att Affärsstöd levererar enligt plan samt lever utifrån Ringhals/Forsmarks värderingar.

Affärsstöd NB är gemensam för Ringhals och Forsmark och avdelningens huvuduppgift är företags- och BU övergripande ledning och ansvar för funktionerna Ekonomi, Inköp/Upphandling, IS/IT samt administrativt stöd.

Som affärsstödschef har du ett företagskritiskt uppdrag och det övergripande ansvaret för de processer och åtaganden som finns inom avdelningens enheter, med syfte att bidra till helheten för Ringhals/Forsmark. I ditt ansvar ligger att leda och utveckla avdelningen Affärsstöd för att möta både interna och externa krav. Detta inkluderar budget, arbetsmiljö och utveckling av personal. Du har dessutom ansvar för externa relationer, både inom koncernen och i olika ägar- och intressentforum. I rollen som affärsstödschef ingår ansvar för att säkerställa och utveckla tydliga processer, arbetssätt och rutiner inom ansvarsområdet.

Inom avdelningen verkar ca 100 medarbetare som du som affärsstödschef har linjeansvar för. Direkt personalansvar har du för fyra enhetschefer, chefer för enheterna administration, ekonomi, inköp och IS/IT, samt stf avdelningschef.

Som affärsstödschef ingår du i VD:s ledningsgrupp där du driver och förankra frågor inom ansvarsområdet. I din roll utgör du ett stöd till VD och till övriga i ledningsgruppen. Du samarbetar med chefer och medarbetare på hela Ringhals/Forsmark. Din roll innefattar även deltagande i branschgemensamma forum samt i forum inom Vattenfall. Du representerar företaget internt och externt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Styra, leda och utveckla NB:s verksamhet
  • Följa upp verksamhetsstöds verksamhetsplan och budget
  • Vidta åtgärder vid behov
  • Informera och kommunicera för att ge rätt förutsättningar för Affärsstöd att utföra sitt arbete
  • Driva och stödja i arbetet med effektivisering, utifrån ett helhetsperspektiv som kommer Ringhals/Forsmark till nytta
  • Delta i företagsövergripande fora samt stödja VD i ledningen av Ringhals/Forsmark
  • Säkerställa god samverkan mellan NB, RAB/FKA samt övriga Vattenfall
  • Inhämta och förmedla erfarenheter internt inom Ringhals/Forsmark
  • Genomföra BU övergripande controlling för BU Nuclear
  • Genomföra företagsövergripande controlling inom verksamhetsstyrning och ekonomi
  • Genomföra utbildningar inom cNB ansvarsområde
  • Genomföra medarbetarsamtal och lönesamtal
  • Företräda Affärsstöd i MBL-förhandlingar


Kravspecifikation

Denna tjänst hanteras av Poolia. Ansökan sker via deras hemsida

Vi söker en kvalificerad och erfaren ledare med flerårig chefserfarenhet i branschen, inklusive ledning av andra chefer. Du bör ha arbetat i större organisationer och ha en gedigen bakgrund inom ekonomi och ekonomistyrning.

Vi letar efter någon med mycket god problemlösningsförmåga och en djup förståelse för IT, dess möjligheter och de komplexa vägval som kan uppstå. Du behöver ha en helhetssyn, god samarbetsförmåga och förmåga att prioritera, identifiera grundproblem och omsätta strategier till praktisk handling. Det är av vikt att du är affärsmässig och har en god förståelse för ekonomiska ställningstaganden och konsekvenser. Vidare ser vi att du är en trygg ledare.

För denna tjänst krävs en civilekonomexamen eller motsvarande utbildning. Du bör också ha utmärkta kommunikationsförmågor på både svenska och engelska.


Ytterligare information

Denna tjänst hanteras av Poolia. Ansökan sker via deras hemsida

Forsmark och Ringhals tillhör de tio procent bästa arbetsgivarna, enligt Nyckeltalsinstitutet kvantitativa kartläggning av faktiska arbetsvillkor. Det gör att företaget blivit certifierat som ”Excellent Arbetsgivare 2022”.

Forsmarks kärnkraftverk ligger cirka 15 mil nordost om Stockholm, vid Upplandskusten i norra Roslagen och är en av de största arbetsgivarna i Östhammars kommun. Forsmarks kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Reaktorerna har genomgått stora moderniseringar och säkerhetshöjande åtgärder för att kunna leverera en säker och stabil elproduktion långt in på 2040-talet.

Forsmark består av tre kokarvattenreaktorer. De närmaste åren räknar Forsmark med att anställa 80–100 nya medarbetare per år. De kommer att fortsätta nyanställa många ingenjörer, främst högskole- och civilingenjörer med alla typer av inriktningar: elektroteknik, kemiteknik, energi- och driftteknik, maskinteknik, underhållsteknik och fysik. Dessutom rekryterar vi från tekniskt gymnasium och yrkesutbildning.

Ringhals kärnkraftverk ligger på västkusten, ungefär sex mil söder om Göteborg, i Varbergs kommun, och är en av de största arbetsplatserna i Hallands län. Dygnet runt, året om, levererar Ringhals reaktorer el ut på det svenska kraftnätet. Målet är att säkert och stabilt producera efterfrågad el.

Ringhals består av fyra reaktorer fördelade på två anläggningar. Ringhals 1 & 2 är avställda efter 44 år fossilfri produktion. Ringhals 3 & 4 har fortfarande halva sin möjliga produktion framför sig, vilket beräknas vara en livslängd på minst 60 år.

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Pion Groups verksamhet för rekrytering av ledningspersoner och styrelser. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
08 augusti 2024 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se