Hoppa till innehåll

Specialist Energi

Publiceringsdatum
10 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Din arbetsgivare Södra:

Södra är Sveriges största skogsägarförening med över 50 000 medlemmar. Vår verksamhet sträcker sig från traditionella produkter som pappersmassa och trävaror, till nya spännande områden som exempelvis förnybar energi, lättare konstruktionsmaterial och textilmassa som används till kläder. Vi nöjer oss helt enkelt inte med att förfina de produkter som våra kunder sedan länge förlitar sig på och använder i sina egna processer – vi letar också ständigt efter nya användningsområden för världens bästa råvara.

Innovation är Södras affärsområde som arbetar med ständiga utvecklings- och förbättringsprojekt. Innovations arbetsområde är brett och berör allt ifrån effektivisering av utvinnande av råvarumaterial, kvalitén av våra slutprodukter, logistiklösningar och utvecklandet av helt nya produkter från skogen.

Nu söker vi på Södra Innovation en Specialist inom Energi. En perfekt möjlighet för dig som vill hjälpa oss att hjälpa omvärlden med att ställa om snabbare, genom utveckling av energiprodukter och kemikalier från skogen! Dina arbetsuppgifter:

Som Specialist inom Energi arbetar du tillsammans med ett team av specialister och utvecklingsingenjörer och tar fram nya lösningar och förbättringar för Södras verksamhet. I din roll undersöker och utvärderar du koncept och bidrar med värdefulla inspel och idéer inom området energi. Det ingår även att bevaka forskning och utveckling inom området samt att representera Södra i samarbeten med relevanta universitet och forskningsinstitut.

Exempel på arbetsområden inom Energi:

  • Utvärdera nya koncept för produktion av energiprodukter och kemikalier från Södras industrier. (t.ex. lignin)
  • Genom förståelse av energisystemmodeller, elsystem och elmarknad utveckla Södras el- och värmeaffär.
  • Styra Södras vidare utveckling inom avskiljning och lagring/användning av koldioxid, CCS/CCU Södra in major international carbon removal initiative (sharepoint.com)

Din erfarenhet:

Du har en relevant högskole- eller forskarutbildning inom energi-, maskin- eller kemiteknik. För att lyckas inom rollen ser vi också gärna att du har några års relevant arbetslivserfarenhet. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Rollen som Specialist inom Energi ställer höga krav på samarbetsförmåga och initiativtagande. Vi söker en professionell, lyhörd och förtroendegivande medarbetare med god kommunikationsförmåga, en positiv grundsyn och som tar ett stort eget ansvar.Arbetsplatsen präglas av prestigelöshet och nyfikenhet där vi hjälper varandra.

Placering?Tjänsten är en tillsvidare med startdatum enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd dagtid med placering i Väröbacka.

Vill du veta mer? Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta ansvarig rekryterare, Henrik Widén, på henrik.widen@sodra.com. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef, Dan Oscarson, på dan.oscarsson@sodra.com.

Fackliga frågor hänvisas till:

- Kristina Jaensson, Unionen, kristina.jaensson@sodra.com

- Linda Echardt, Sveriges ingenjörer, Linda.Echardt@sodra.com

I och med semestrar kan mejlsvar dröja något längre än vanligt. Ansökan Skicka din ansökan via länken senast den 18/8.

OBS! Pga. Sommar och semestrar kommer urval påbörjas efter att ansökningstiden har gått ut! Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

    Ansök nu

    Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

    Sök jobbet
    Ansök senast
    18 augusti 2024 (22 dagar kvar)
    Ansök nu

    Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se