Hoppa till innehåll

Förvaltningschef inom hamn- och gatuförvaltningen

Sista ansökningsdag
05 september 2024 (4 dagar kvar)
Publiceringsdatum
15 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och utveckla dagens och framtiden Varberg?

Varbergs kommun lever efter visionen att vi ska vara Västkustens kreativa mittpunkt. För att leva upp till vår vision arbetar vi med att förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Det gör vi genom utveckling av vår kultur, vårt ledarskap, medarbetarskap och samarbetskap.

Att bo eller arbeta i Varberg innebär att var du än är så finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför söker vi dig som vill utvecklas med oss.

Hamn- och gatuförvaltningen har en central roll i både stora och små samhällsbyggnadsprojekt, i såväl staden som i kommunens övriga tätorter och på landsbygden, där vi ansvarar för att genomföra utbyggnad av gator, allmän plats och infrastruktur. Förvaltningen består av sju avdelningar som utvecklar, planerar, driver, bygger och sköter verksamheten.

  • Anläggningsavdelningen arbetar med anläggning, både när det handlar om att utföra nämndens investeringar i egen regi samt i olika exploateringsprojekt.
  • Driftavdelningens uppdrag är drift och underhåll på gator, vägar, andra trafikanläggningar, allmän plats såsom torg, parker, grönområden, lekplatser, badplatser offentliga toaletter och motionsspår.
  • Avdelningen för offentliga rummet arbetar med planering och utveckling av offentlig plats inom områden som exempelvis torg, park, natur, bad, lek och motion. Avdelningen arbetar med torgvärdskap och med myndighetshantering för offentlig plats och som kompetens- och expertresurs till kommunen inom grönfrågor, gestaltning, landskap och offentliga rummet.
  • Projektavdelningen arbetar med att projektleda nämndens investeringar, olika exploateringsprojekt samt som projekt- kompetens- och expertresurs åt annan verksamhet inom koncernen.
  • Trafikavdelningen arbetar främst med olika trafikfrågor, såsom planering och utveckling av gator, vägar och andra trafikanläggningar, utifrån målsättning om en hållbar mobilitet. Avdelningen är även väghållningsmyndighet samt hamnmyndighet för Varbergs innerhamn och Träslövsläges hamn. Avdelningen har verksamhetsansvar för Varbergs flygplats.

På vår förvaltning är det högt i tak och vi är stolta över vår trivsamma arbetsplats. Vi är med och utvecklar staden, kommunen och samarbetet inom kommunkoncernen.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Varbergs Kommun med Randstad, notera att du blir direkt anställd i Varbergs kommun och att din ansökan kan komma att bli en offentlig handling.

Ansvarig rekryteringskonsult är Jenny Gillard som nås via jenny.gillard@randstad.se eller 070 793 27 41. Sista ansökningsdag är den 4 september. Varmt välkommen med din intresseanmälan!


Ansvarsområden

Som förvaltningschef arbetar du på uppdrag av hamn- och gatunämnden och ansvarar för ledning, planering, samordning och utveckling av verksamheten. Du har även en viktig roll i kommunens samhällsbyggnadsprocess, fortsatta utveckling och expansion.

Du ingår i kommunens ledningsgrupp för förvaltningschefer samt koncernledning och där förväntas du delta aktivt i den övergripande strategiska utvecklingen av kommunens samlade verksamhet. Du är anställd av kommunstyrelsen och underställd kommundirektören.

Kvalifikationer

Hamn- och gatunämnden och dess förvaltning har en viktig roll i hela stads- och samhällsbyggnadsprocessen. Därför ser vi att:

  • Du har relevant högskoleutbildning och en gedigen erfarenhet av kommunaltekniska frågor och infrastrukturprojekt.
  • Du har dokumenterad erfarenhet av ledarskap, ekonomisk planering, projektledning, upphandling, och förhandling.
  • Du tidigare har arbetat som chef över chefer.
  • Du har en stark förmåga att strategiskt och taktiskt leda och utveckla förvaltningens arbete mot gemensamma mål.
  • Du är engagerad i miljö- och hållbarhetsfrågor, särskilt relaterade till urban utveckling med den nya teknikens möjligheter.
  • Du förstår hur en politiskt styrd organisation fungerar och kan navigera effektivt inom denna miljö.
  • Vi ser det som starkt meriterande om du arbetat i liknande roll i annan kommun.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att:

  • Du har en god förmåga att identifiera komplexa samband inom vår verksamhet. Din förståelse för hur beslut påverkar verksamheten i stort, specifika enheter, resultat och processer är kritisk för vårt arbete.
  • Din drivkraft och personliga ansträngning leder till hög produktivitet. Du tar fullt ansvar för att slutföra uppgifter i tid och med hög kvalitet, och du är ständigt målinriktad och engagerad i att nå och överträffa satta mål.
  • Du trivs med att arbeta tillsammans med andra med fokus på uppdraget för att nå gemensamma mål. Du förstår och uppskattar betydelsen av ett effektivt samarbete och en god arbetsmiljö.
  • Du är en kreativ tänkare som aktivt söker och implementerar nya idéer för att förbättra vår arbetsplats.
  • Du har en utmärkt förmåga att engagera och övertyga andra. Din kommunikation är tydlig och anpassad till mottagarnas behov och syftet med ditt budskap.
  • Du är en strategisk tänkare som kontinuerligt håller dig uppdaterad om den senaste utvecklingen. Du har en naturlig förmåga att identifiera och analysera viktiga förändringar och trender samt att förstå hur dessa påverkar vår organisation.

Om företaget

Randstad

På Randstad vet vi att alla människor har en plats på arbetsmarknaden. Med verksamhet över hela landet och inom alla kompetensområden hjälper vi människor att hitta ett jobb som känns bra, och där de får möjlighet att växa, utvecklas och uppnå sin fulla potential.

Med närmare 600 000 anställda i 38 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster, med målsättningen att bli världens främsta och mest uppskattade partner på arbetsmarknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och företag att uppnå deras fulla potential. Vi kallar det Human Forward.
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
05 september 2024 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se