Hoppa till innehåll

Arkivarie till Arkiv Halland

Publiceringsdatum
12 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Arkivarie till Arkiv Halland

Stiftelsen Hallands länsmuseer/Arkiv Halland

Anställningsform: Tillsvidareanställning 100%. Provanställning tillämpas.

Tillträde: 1 oktober eller enligt överenskommelse.

Stiftelsen Hallands länsmuseer har uppdraget att bedriva verksamheten åt arkivorganisationen Arkiv Halland som ansvarar för regionens enskilda arkiv. Arkiven kommer från framför allt föreningar, företag och civilsamhällets verksamheter. Vårt viktigaste uppdrag är att tillgängliggöra arkiven, utveckla dem genom nya förvärv, samt att bevara dem för framtida generationer. Vill du vara med och utveckla verksamheten för framtiden är du välkommen till oss!

Om arbetet

Arbetet innebär allmän arkivhantering för Arkiv Halland, vilket omfattar att ta emot, ordna och förteckna arkiv, bedriva forskarservice och medlemsservice samt planera och delta i förmedlings- och programverksamhet. Arbetet bedrivs vid två depåer i länet, i Halmstad och Varberg. Vid depån i Varberg samlokaliseras Hallands kulturhistoriska museums arkiv med Arkiv Hallands verksamhet. Din placering är i Varberg i våra lokaler på Varbergs fästning, men du kommer också att arbeta regelbundet i Halmstad.

Arkiv Halland är inne i ett utvecklingsarbete som tog avstamp i en omorganisation 2021. I tjänsten som arkivarie kommer du behöva bedriva ditt arbete med stor självständighet och delta i kommande utveckling. I rollen ingår också att vägleda och prioritera arbetet för en mindre personalgrupp med arkivassistenter. Verksamheten samverkar mycket med arkivarier och andra funktioner inom Hallands kulturhistoriska museum och ingår i ordinarie organisation i stiftelsen med arbetsplatsträffar och gemensamma utbildningar. Arkiv Halland är medlemmar i Svenska Arkivförbundet och därigenom finns också goda möjligheter till fortbildning inom området enskilda arkiv.

För mer information om Arkiv Halland, se: www.arkivhalland.se

För mer information om Stiftelsen Hallands länsmuseer, se: www.hallandslansmuseer.se

Din bakgrund

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom arkivvetenskap om minst 60 högskolepoäng. Har du därtill högskoleutbildning inom det kulturhistoriska och/eller statsvetenskapliga fältet är det meriterande. Du skall ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Du skall ha ordningssinne, vara strukturerad, flexibel, initiativtagande och ha god samarbetsförmåga.

Du bör ha erfarenhet av att ha arbetat i förteckningsprogrammet Visual Arkiv. En fördel är om du också har arbetat i databasen Primus (Digitalt museum) eller motsvarande. Du kommer också vara delaktig i att driva arkivets e-arkivutveckling.

Då verksamheten bedrivs på olika geografiska orter krävs B-körkort. Arbetet kan innebära tyngre lyft. Arbete på kvällar och helger kan förekomma vid enstaka tillfällen under året.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Lön:

Individuell lönesättning.

Placeringsort:

Varberg

Kontaktpersoner:

Anna-Lena Nilsson, Länsarkivarie

Tel. 0723-61 66 44, 0340 828 34

anna-lena.nilsson@museumhalland.se

(tillgänglig till 28/7)


Facklig företrädare:

SACO/DIK, Sabine Svensson, tel. 0340-828 31

SACO/DIK, Jesper Hillbom, tel. 0760-07 60 63

(båda tillgängliga från 12/8)


Ansökan:

Sänd din ansökan som ska innehålla ett personligt brev och CV till ansokan@hallandslansmuseer.se

ange “Arkivarie” i ärendefältet

Sista ansökningsdag är den 19 augusti 2024.


Om du skickar e-post till oss kommer vi att behandla dina personuppgifter enligt gällande Dataskyddsförordningen (GDPR) och enligt vår personuppgiftspolicy, vilken finns på:

Styrdokument – Stiftelsen Hallands länsmuseer (hallandslansmuseer.se)


Observera:

Vi godtar bara ansökningar via e-post

Vi undanber oss kontakter med annonsförsäljare i detta ärende











Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
19 augusti 2024 (30 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se