Hoppa till innehåll
Nexer Recruit logotyp

COMMERCIAL PRODUCT MANAGER AHU TILL SWEGON

Publiceringsdatum
19 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vi söker en driven och strategisk Commercial Product Manager AHU till vårt team på Swegon i Kvänum. I denna roll får du möjlighet att forma framtiden för våra luftbehandlingsaggregat och bidra till Swegons framgångar. Vi erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där du kan växa, utvecklas och göra verklig skillnad.

Din vardag
Som Commercial Product Manager AHU kommer du att driva åtgärder som ökar hit-rate och framgång för Swegons försäljningsorganisation. Du hanterar Kvänums sortiment av luftbehandlingsaggregat under hela dess livscykel, från idé och lansering till slutet av produktens levnad. Du kommer att:
  • Utveckla och implementera produktstrategier för AHU-sortimentet.
  • Utföra Voice-of-customer-intervjuer för att förstå kundbehov och prioritera initiativ.
  • Genomföra marknadsundersökningar och konkurrensanalyser för att identifiera trender och kundpreferenser.
  • Samordna produktlanseringar och uppdateringar för framgångsrik marknadsmottagning.
  • Hantera prissättningsstrategier och lönsamhetsanalyser.
  • Övervaka nyckeltal (KPI) för att mäta produktprestanda och fatta datadrivna beslut.
  • Utveckla och genomföra utbildningsprogram för säljorganisationen och externa kunder.
För att lyckas i denna roll kommer du att samarbeta nära med PM-organisationen, Swegons säljbolag, och tvärfunktionella team inom R&D, produktion, kundsupport och digitala systemutveckling. Din tekniska nyfikenhet och förmåga att förstå marknaden kommer att vara avgörande för din framgång.

Vem är du?
Du är en resultatorienterad och självgående lagspelare med social kompetens och teknisk nyfikenhet. Erfarenhet från HVAC-branschen är meriterande men inte ett krav; istället värdesätter vi ett starkt tekniskt intresse och förmågan att snabbt lära sig nya teknologier. Du är bekväm med att tala inför publik och är kundorienterad med fokus på resultat. För att lyckas i rollen ser vi att du har:
  • Akademisk examen inom teknik, ekonomi eller annan relevant utbildning.
  • Förmåga att förstå och analysera marknadstrender och kundbehov.
  • Kompetens i att utveckla och implementera produktlanseringar och prissättningsstrategier.
  • God kommunikationsförmåga på svenska och engelska, andra språk är meriterande.
Vill du veta mer?
Känner du att ovanstående låter intressant och passar väl in med dina erfarenheter och ambitioner? Då är du varmt välkommen att höra av dig. I den här rekryteringen samarbetar Swegon med Nexer Recruit.

Välkommen att kontakta rekryteringskonsult Fredrik Karlström via e-post: fredrik.karlstrom@nexergroup.com för mer information. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt. Dock senast 2024-08-22. Vi ser fram emot att höra från dig!

Om Swegon
Swegon Group, ägt av det på Stockholmsbörsen listade Investment AB Latour, är en marknadsledande leverantör för ett hälsosamt inomhusklimat, med lösningar för ventilation, värme, kyla och klimatoptimering, samt uppkopplade tjänster och teknisk expertis. Swegon har dotterbolag och distributörer över hela världen och 17 produktionsenheter i Europa, Nordamerika och Indien. Företaget har ca 3300 anställda och har 2023 en omsättning på ca 8,8 miljarder SEK.
Nexer Recruit logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 oktober 2024 (49 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är specialister på rekrytering. Alltid med människan i fokus.