Hoppa till innehåll

Automationsingenjör till Metacon

Publiceringsdatum
11 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vill du vara med och utveckla morgondagens energisystem så är detta rätt tjänst för dig! Metacon är ett nytänkande bolag med avsikten att vara en ledande leverantör av lösningar för europeisk vätgasproduktion. Som automationsingenjör kommer du att spela en viktig roll i Metacons tekniska team. Du kommer att vara en del av en kreativ omgivning med hög kompetens och korta beslutsvägar. Huvuduppgiften kommer att bestå i att ta fram och förbättra företagets produkter men även innehålla uppgifter i form av tekniskt affärsstöd samt driftsättning av våra anläggningar.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som automationsingenjör på Metacon är du en nyckelspelare för att skapa välfungerande tekniska plattformar Dina ansvarsområden inkluderar bland annat

  • Design och utveckling av automationslösningar för energiproduktionsanläggningar.
  • Programmering och konfiguration av PLC-system och då framförallt Siemens-system.
  • Ansvar för driftsättning, felsökning och optimering av automationsprocesser.
  • Samarbeta med andra team och intressenter för att säkerställa en sömlös integration av automationslösningar.

Profil

  • Du har relevant högskoleutbildning inom automation, elkraft/liknande område, alternativt arbetslivserfarenhet inom ovan nämna områden.
  • Du har erfarenhet av arbete med automationsprojekt inom processindustrin.
  • Du har goda kunskaper i programmering och konfiguration av PLC-system (exempelvis Siemens, ABB) och SCADA-system.
  • Du har en stark problemlösningsförmåga och förmåga att arbeta självständigt såväl som i team.
  • I tjänsten ingår en del resor, så B-körkort är ett krav.
  • Du talar och skriver bra på både svenska ochengelska.

För att trivas i rollen behöver du gilla att arbeta i en miljö där det fattas snabba beslut, där du själv förväntas fatta beslut och där din stresstålighet gör att du har en förmåga att prioritera din egen vardag. Inom Metacon förväntas en hög grad av samarbete och kollegialt lärande och därför värdesätts både din tekniska och din sociala kompetens samt din samarbetsförmåga och nyfikenhet för teknik. Du drivs av att hitta de bästa lösningarna så att bolagets kunder blir nöjda. Metacon söker dig som vill vara med och påverka bolagets framtid! För rätt person finns stora möjligheter att växa och utvecklas.

Ansökan: Har du rätt kompetens för tjänsten och är nyfiken på att veta mer om Metacon? Skicka in din ansökan genom att klicka på ”Skicka ansökan”-knappen nedan och ta chansen att få träffa oss för att få reda på om Metacon kan vara din nästa arbetsgivare! Har du frågor kring rollen eller företaget är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Martin Winrow, 0707900205. Då urvalsprocessen och intervjuersker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Varför Metacon? Hos Metacon får du chansen att vara en del av en revolutionerande förändring, bidra till en hållbar planet och arbeta med toppskiktet av experter inom industrin. Med en stark teknologibas är Metacon ledande på den svenska marknaden och siktar på att bli ledande i Europa. Läs mer på Metacon.com.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
21 november 2024 (155 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se