Hoppa till innehåll

Servicetekniker - Vattenfall Värme

Publiceringsdatum
24 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Företagsbeskrivning


Vattenfall Värme är en europeisk leverantör av el, värme och kyla med verksamheter som hjälper våra kunder att styra om mot ett fossilfritt liv. Vi är drygt fyra tusen anställda som levererar fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, fastighetsägare och privatpersoner i fyra länder med vårt huvudkontor i Solna.

I Sverige levererar vi fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, fastighetsägare och bostadskunder i femton kommuner. Värme Sverige är den fjärde största fjärrvärmeleverantören i Sverige och levererar hållbar uppvärmning till cirka 200 000 svenska hushåll samt värme, kyla och ånga till industrikunder. Att vår huvudprodukt fjärrvärme spelar en viktig roll i det nya cirkulära samhället är vi extra stolta över.


Jobbeskrivning

Vill du följa med oss på resan mot en fossilfri framtid?

Nu söker Vattenfall Värme en ny medarbetare som vill vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och driva utvecklingen framåt.

Om rollen

Gruppen Grid Metering & Customer Solutions ansvarar för insamling av mätdata för fjärrvärme, fjärrkyla och ånga samt utförande av kundnära tjänster för Vattenfall Värme. Som servicetekniker erbjuds du ett mångsidigt och självständigt arbete med fokus på goda kundrelationer. Du är en del av en grupp med mycket bra sammanhållning och som arbetar mot gemensamma mål.

Du kommer att arbeta med bland annat energimätarfrågor, servicearbete och underhåll av våra kunders och våra egna fjärrvärmecentraler. Du kommer även vara en del av Vattenfall Värmes strategiska projekt och initiativ för att uppnå en effektivare produktion och distribution.

Placeringsort är Uppsala och i tjänsten ingår beredskap inom Uppsala, Knivsta och Storvreta var femte vecka.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Utföra service i kundägda fjärrvärmecentraler enligt serviceavtal.
  • Felavhjälpning och rådgivning av kundägda fjärrvärmecentraler.
  • Drift och underhåll av våra egna fjärrvärmecentraler.
  • Energimätarfrågor (nymontage, revisionsbyten och kommunikationsfel


Kravspecifikation

Vi ser gärna att du:

  • Har erfarenhet som service- eller drifttekniker inom energi, VVS, process, etc eller så har du erfarenhet som elektriker.
  • Innehar B-körkort (krav)
  • Behärskar svenska flytande i tal och skrift (krav)
  • Har vana att arbeta med digitala verktyg

Meriterande:

  • Erfarenhet av styr och reglerteknik
  • Behärskar engelska i tal och skrift

Som servicetekniker kommer du vara vår ambassadör ute hos kund och vi söker därför dig som är serviceinriktad och som drivs av att problemlösa och hjälpa kunden. Du kan lätt anpassa dig efter nya omständigheter och tycker det är kul att lära dig nya produkter och tjänster.

När du arbetar är du noggrann och följer de rutiner som finns. Du är självgående och vill arbeta självständigt, samtidigt som du gärna samarbetar och skapar sammanhållning med dina kollegor.

Vattenfall arbetar alltid för en säker arbetsplats. Du har din och andras arbetsmiljö som högsta fokus och rapporterar in brister.


Ytterligare information

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss blir du en del av en grupp med stark gemenskap och trevliga kollegor. Organisationen är engagerad och motiverad och står inför flera spännande utmaningar. Vi erbjuder ett omväxlande arbete, ett modernt ledarskap och många kontaktytor. Att livet i sin helhet ska gå ihop är en självklarhet för oss, vi lägger stor vikt vid att du ska hitta en balans mellan arbete och fritid och erbjuder attraktiva personalförmåner. Som medarbetare på Vattenfall Värme är du delaktig i att skapa framtidens uppvärmning och att forma morgondagens fossilfria energisamhälle.

Placeringsort: Uppsala

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Karolina Odeblad, karolina.odeblad@vattenfall.com . För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Catalina Roa Rodriguez, catalina.roarodriguez@vattenfall.com .


Varmt välkommen med din ansökan

Skicka med ett CV och ett personligt brev, sista ansökningsdatum är den 11:e augusti 2024. Obs! Vi tar inte emot ansökningar via mail. Annonseringsperioden är förlängd med anledning av sommarledighet och vi kommer att gå igenom inkomna ansökningar efter sista ansökningsdatum.

Fackliga representanter är Stefan Andersson, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Jan Svensson, SEKO och Patrik Nenzén, Unionen. Du når dem via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Att arbeta inom Vattenfall Värme innebär att arbeta med samhällsviktig infrastruktur. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
24 juli 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se