Hoppa till innehåll

IT Portfolio Manager Maintenance – Vattenfall Värme

Publiceringsdatum
28 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Företagsbeskrivning

Det här är vi, dina nya kollegor

I Sverige levererar Vattenfall Värme fjärrvärme, fjärrkyla och ånga till industrier, fastighetsägare och bostadskunder i femton kommuner. Vi levererar hållbar uppvärmning till cirka 200 000 svenska hushåll samt värme, kyla och ånga till industrikunder. Vi arbetar aktivt enligt en tydlig plan för att minska fossila utsläpp i våra städer, vår egen värmeproduktion och från våra leverantörer, med målet att nå nettonollutsläpp år 2040. Att vår huvudprodukt fjärrvärme spelar en så viktig roll i energiomställningen och det nya cirkulära samhället är vi extra stolta över.

Jobbeskrivning

Vill du få stor möjlighet till att påverka vår digitaliseringsresa och jobba med oss mot en fossilfri framtid? Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att digitalisera och utveckla verksamheten tillsammans med oss i rollen som IT Portfolio Manager Maintenance – Vattenfall Värme.

I din roll kommer du att vara en del av avdelningen Operational Excellence som består av experter inom verksamhetsutveckling, digitalisering och compliance. Vi samarbetar tätt ihop med våra operativa linjeorganisationer samt ledningsgruppen och flera andra funktioner inom hela Vattenfall.


I rollen som IT Portfolio Manager Maintenance är du verksam i gränssnittet mellan verksamheten och IT där du säkerställer en bra förvaltning av IT system tillsammans med system- och informationsägare inom Vattenfall Värme. Du arbetar med att driva på digitalisering och utvecklingen av verksamheten framåt. Du arbetar med behovsanalyser tillsammans med verksamheten. Du ansvarar för adaptive maintainance inklusive budgetering och uppföljning.

Kravspecifikation

Vi letar efter Dig som har:

  • Några års erfarenhet av att arbeta som IT Portfolio Manager eller i en liknande roll.
  • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Erfarenhet av att omvandla strategier till praktiska handlingar.
  • Förståelse för Agila metoder och bimodala IT-miljöer, där behovet mellan stabilitet och flexibilitet måste balanseras.
  • Erfarenhet av IT-styrningsmetoder, t.ex. förståelse för system- och informationsägarnas roller och ansvarsområden.
  • Erfarenhet från IT adaptive maintenance aktiviteter.
  • Erfarenhet från processindustrin eller energibranschen är meriterande.

Som person söker vi dig som har lätt för och tycker om att samarbeta med andra då du i den här rollen kommer att ha ett stort nätverk. För att trivas i rollen tror vi att du har en fallenhet för struktur och är bra på att planera och organisera. Du kommer arbeta med att driva utveckling och digitalisering framåt och därför värdesätter vi att du är en handlingskraftig person. Tjänsten kräver kommunikationskunskaper både skriftligt och muntligt på svenska.

Ytterligare information

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en spännande roll med stort eget ansvar och en dynamisk arbetsmiljö som kombinerar både självständigt arbete och teamarbete. Här får du möjlighet att driva egna projekt och arbeta för att främja övergången till ett fossilfritt samhälle. Du kommer att vara en del av ett litet team bestående av ämnesexperter med en bred variation av erfarenheter, kunskaper och perspektiv. Tillsammans stöttar vi den svenska Värmeverksamheten och skapar en stimulerande arbetsplats där din kompetens och engagemang verkligen gör skillnad. Vi lägger stor vikt vid att du ska hitta en balans mellan arbete och fritid och erbjuder attraktiva personalförmåner. 


Placeringsort: Uppsala, Stockholm, Jordbro eller Nyköping.


För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Philippe Lehmann; philippe.lehmann@vattenfall.com. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Kajsa Loman, kajsa.loman@vattenfall.com.


Fackliga representanter är: Stefan Andersson (Akademikerna), Kjell Karlsson (Ledarna), Robert Lönnqvist (SEKO) och Patrik Nenzen (Unionen). Du når dem via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.


Välkommen med din ansökan senast 11 juni. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vi ser fram emot din ansökan


Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
27 juni 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se