Hoppa till innehåll

Redaktör hos Svenska Botaniska Föreningen

Publiceringsdatum
09 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Svenska Botaniska Föreningen

Svenska Botaniska Föreningen är en ideell förening som verkar för ökad kännedom om och skydd av vilda växter. Föreningen är en samlingsplats för alla som är intresserade av botanik. Bland våra verksamheter kan nämnas Floraväkteriet, Botanikportalen och Atlasprojektet. Varje år ordnar vi, De vilda blommornas dag och tillsammans med SLU, Vårkollen och Försommarkollen. Föreningen har två tidskrifter, Svensk Botanisk Tidskrift (SBT) och Vilda Växter (VV). SBT har getts ut sedan 1907 och utkommer med fyra nummer per år, med sammanlagt ca 350 sidor. VV som getts ut sedan 2013 kommer också ut med fyra nummer per år, med sammanlagt ca 120 sidor. Mer om vår verksamhet kan du läsa om på www.svenskbotanik.se.

Om jobbet

Svenska Botaniska Föreningen söker en redaktör för Svensk Botanisk Tidskrift. Som redaktör kommer du att ansvara för planering av tidskriftens innehåll, kontakter med författare, redigering av inkomna manus, layout och sammanställning ända fram till tryck. En viktig del i arbetet är att hålla tidsramarna för utgivningen av tidskriften. Du kommer att jobba tillsammans med Vilda Växters redaktör och ett redaktionsråd.

Just nu befinner sig tidskrifterna i en förändringsprocess. Vi vill att du, tillsammans med redaktionsråd och föreningens styrelse, utveckla SBT så att den bättre passar föreningens framtida behov.

Din bakgrund

Du har gedigna kunskaper i botanik, gärna med akademisk examen med inriktning mot artkunskap. Du har ett relevant nätverk, gärna bland både ideell verksamhet, forskning och myndigheter. Du har god kännedom om Sveriges geografi och naturförhållanden. Du hanterar svenska och engelska språket på ett bra sätt och du har god stilistisk förmåga. Du är lätt att samarbeta med, har ett eget driv och kan få saker gjorda och har god organisationsförmåga, samt är utåtriktad och kontaktskapande. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper så som god förmåga att samarbeta, skapa och upprätthålla kontakter och nätverk samt att förankra och skapa samförstånd i olika frågor.

Meriterande är erfarenhet av redaktionellt arbete och vetenskapligt skrivande, intresse och erfarenhet för bildbehandling och layout samt digital publicering.

Praktisk information

Tjänsteutrymme: 50 % eller enligt överenskommelse.

Arbetsplats finns på föreningens kansli i Uppsala, men arbetet kan även utföras på distans.

Lön: Enligt överenskommelse, ange gärna dina löneanspråk.

Tillträde: Helst 2024-10-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan (personligt brev och CV): skickas digitalt (info@svenskbotanik.se) till SBF:s kansli senast 2024-09-01.

Märk ansökan med: Redaktör SBT.

Referenser ska kunna lämnas vid anmodan.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.



Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
01 september 2024 (36 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se