Hoppa till innehåll

Två maringeologer till Sveriges geologiska undersökning

Publiceringsdatum
14 juni 2024
Antal tjänster
2
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vi söker dig som är i början av din karriär och vill vara med och utveckla vår tillsynsverksamhet i nära samverkan med andra seniora maringeologer och våra jurister. Vill du utvecklas som maringeolog samtidigt som du bidrar till Sveriges marina samhällsplanering? Då är det dig vi söker!

Du kommer att tillhöra den maringeologiska verksamheten på SGU som består av engagerade medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter. Verksamheten arbetar med informationsförsörjning och driver flera projekt inom havsplanering, koldioxidlagring, marint områdesskydd och miljöövervakning. Arbetet sker ofta i samarbete med andra svenska myndigheter och med inriktning mot Östersjöns miljö, klimatomställning och en hållbar blå ekonomi.

En växande och prioriterad uppgift för SGU är att handlägga ärenden och bedriva tillsyn enligt kontinentalsockellagen (KSL) samt hantera ansökningar för strategiska projekt inom nettonollteknik. För att kunna handlägga ärendena och bedriva tillsyn krävs kunskaper både inom maringeologi och juridik, därför sker arbetet i tät samverkan med våra jurister.

Arbetsuppgifter

Som maringeolog med särskilt ansvar för arbete med tillstånds- och anmälningsärenden inom ramen för KSL och EU:s rättsakt om nettonollindustri kommer du få chansen att kliva in i en spännande roll där du får möjlighet att bidra till att öka handläggningstakten och utveckla tillsynsverksamheten. I rollen ingår inläsning av ärenden och maringeologisk rådgivning avseende bland annat användning av olika typer av utrustning och den påverkan dessa har på omgivningen. Dessa råd ligger sen till grund för utformning av krav och beslut i den vidare handläggningen. Vi vill att du i samverkan med våra jurister bidrar till att utveckla och effektivisera ärendehanteringen genom god planering och organisation.

I arbetet med att utveckla tillsynsverksamheten ingår att genomföra tillsyn, till exempel genom att granska att rätt utrustning har använts såsom det beskrivs enligt tillståndet. En annan aktivitet inom tillsynsarbetet är att planera och genomföra platsbesök. I arbetet ingår även att hantera och analysera undersökningsdata, både inom ramen för tillsynsverksamheten och inom ramen för SGU:s instruktionsenliga uppdrag om att tillhandahålla geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. Det kan komma att ingå maringeologiskt arbete i fält i mindre utsträckning genom insamling och bearbetning av insamlad maringeologiska data, som till viss del är säkerhetsklassad.

Kompetens

Vi söker dig som har:

  • en geovetenskaplig utbildning på högskole-/universitetsnivå med inriktning mot maringeologi, marin vetenskap, geobiovetenskap eller motsvarande
  • kunskap om olika typer av maringeologisk utrustning och provtagningsmetoder och vilken påverkan de har på omgivande miljö
  • goda kunskaper inom Gis-program t.ex., ArcgisPro eller Qgis
  • mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande erfarenheter och kompetens:

  • ärendehandläggning
  • tillsynsarbete
  • havsplanering
  • kunskap om nettonollteknik inom Carbon Capture and Storage (CCS)
  • kunskap om miljökonsekvensbeskrivning/miljörätt
  • kompetens inom buller/bullerberäkning, särskilt undervattensbuller
  • erfarenhet från olika typer av maringeologisk utrustning och provtagningsmetoder

Personliga kvalifikationer

Vi söker dig som är självgående, strukturerad och serviceinriktad med en god samarbetsförmåga. Du har en stor språklig analytisk förmåga och kan ta dig an komplexa underlag och göra bedömning av helheten med gott omdöme. Du är positiv och engagerad och tycker om att arbeta både självständigt och i grupp. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper för denna tjänst.

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid, där sex månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Antal lediga tjänster: 2

Anställningsort: Uppsala eller Göteborg. Ange i din ansökan vilken anställningsort du är intresserad av. Vid val av Göteborgskontoret kommer det att förekomma tjänsteresor till huvudkontoret i Uppsala.

Tjänsterna är säkerhetsklassade och en säkerhetsprövning inklusive registerkontroll kommer att utföras på slutkandidater. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap och en godkänd säkerhetsprövning innan beslut om anställning fattas.

På SGU tillämpar vi distansavtal, som tillåter oss att vara flexibla för både verksamhetens såväl som medarbetares behov, med stora möjligheter att arbete hemifrån! Vi erbjuder även dig som anställd, generösa förmåner gällande flexibilitet, semester och friskvård.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 9 juli 2024. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.

Vill du veta mer, hör av dig till Enhetschef Maria Khalili eller våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammarför Saco-S och Annika Törnkvistför ST-geologiska via vår växel 018-17 90 00. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om SGU

Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Klimat- och näringslivsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
09 juli 2024 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se