Hoppa till innehåll

HR-chef till Ledningskontoret med ansvar för Folktandvården

Publiceringsdatum
18 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Arbetsbeskrivning

HR-chef till Ledningskontoret med ansvar för Folktandvården

Ledningskontoret är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. Ledningskontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i Region Uppsalas olika verksamheter och regionen kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Ledningskontoret leds av regiondirektören och har en styrande, stödjande och samordnande roll i Region Uppsala. På Ledningskontoret finns avdelningen för ekonomi och styrning, avdelningen för regional utveckling, IT-avdelningen, HR-avdelningen, hälso- och sjukvårdsavdelningen, information- och kommunikationsavdelningen samt regiondirektörens stab.

Ledningskontoret har cirka 900 medarbetare. Vill du utvecklas och bidra till Region Uppsalas utveckling - välkommen att arbeta med oss!

Ledningskontorets HR-avdelning arbetar på uppdrag av regionledningen och har ansvar för övergripande strategiskt HR-arbete i Region Uppsala. Uppdraget är att med utgångspunkt från den arbetsgivarpolitiska strategin utveckla och tillhandahålla ett kvalitativt och verksamhetsnära HR-stöd. 

Ansvarsområden

Ditt uppdrag 

HR-avdelningen på Ledningskontoret söker nu en HR-chef som ska arbeta för Folktandvården. I denna roll blir du en del av en framtidsinriktad och utvecklande verksamhet med fokus på att skapa mervärde för Region Uppsala samt HR-arbetet för Folktandvården.

Folktandvården är en förvaltning inom Region Uppsala med det övergripande ansvaret att erbjuda tandvård för länets alla invånare. Med god tillströmning av patienter, stark ekonomi och cirka 600 engagerade medarbetare är Folktandvården den största tandvårdgivaren i länet. Verksamheten omfattar 21 allmäntandvårdskliniker, två centrum för medicinsk tandvård, mobil tandvård och specialisttandvård i både Uppsala och Enköping. Folktandvården verkar på starkt konkurrensutsatt marknad, vilket ställer krav på ett innovativt och framåtlutat HR-arbete.

Som HR-chef för Folktandvården inom Region Uppsala driver och leder du det operativa och strategiska HR-arbetet inom verksamheten. HR-teamets uppdrag är att ge tillgängligt, kvalitativt och proaktivt stöd till verksamhetens chefer i frågor som rör personalärenden, lönebildning, rehabilitering, arbetstidsfrågor och arbetsmiljöarbete. Du har personalansvar för två HR-partners och en HR-administratör och ansvarar för verksamhet, personal och ekonomi inom HR-funktionen och leder samt inspirerar dina medarbetare i det dagliga HR-arbetet.

Du rapporterar till HR-direktören, deltar i dennes ledningsgrupp och spelar en nyckelroll i ledning och styrning av Regionens hela HR-avdelning. Du arbetar samtidigt nära Folktandvårdsdirektören, är dennes stöd i HR-frågor och har det övergripande ansvaret för HR-området i Folktandvårdens ledningsgrupp. Du har en viktig strategisk roll både inom HR-avdelningen samt på Folktandvården. Du är föredragande för vårdstyrelsen samt är en viktig part i Folktandvårdens samverkansgrupper. Vidare förväntas du delta i olika nationella samarbeten och nätverk kopplat till Folktandvårdens verksamhet.

Kvalifikationer

Dina kvalifikationer

  • Relevant högskoleexamen inom HR eller motsvarande utbildning som vi bedömer som likvärdig.
  • Du är en stabil och trygg ledare med flera års erfarenhet av chefspositioner inom HR-området. Vi ser helst att du har erfarenhet av arbete som chef inom liknande offentlig organisation eller annan komplex verksamhet
  • Du har ett tillitsbaserat ledarskap och en mycket god förmåga att få dina medarbetare att växa
  • Erfarenhet av att driva strategiskt förändrings- och utvecklingsarbete i en komplex verksamhet.
  • Väl utvecklad förmåga att omsätta metoder och verktyg så att det skapar mervärde för verksamheten
  • God förmåga att arbeta i en ledningsgrupp och driva förändringsarbete med goda resultat.
  • Du har god IT-kompetens kombinerat med ett intresse att bidra till att vi förbättrar verksamhetens processer och arbetssätt genom digitalisering och användandet av modern teknik.
  • Du har ett strategiskt helhetsperspektiv, är prestigelös och nytänkande samt har förmågan att bygga relationer och skapa värde genom samverkan.
  • Förmåga att uttrycka dig väl och pedagogiskt på svenska, i både tal och skrift.

Om företaget

Randstad

På Randstad vet vi att alla människor har en plats på arbetsmarknaden. Med verksamhet över hela landet och inom alla kompetensområden hjälper vi människor att hitta ett jobb som känns bra, och där de får möjlighet att växa, utvecklas och uppnå sin fulla potential.

Med närmare 600 000 anställda i 38 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster, med målsättningen att bli världens främsta och mest uppskattade partner på arbetsmarknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och företag att uppnå deras fulla potential. Vi kallar det Human Forward.
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
12 augusti 2024 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se