Hoppa till innehåll

Redovisningsekonom

Publiceringsdatum
17 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Mercodia söker en driven redovisningsekonom för en tillsvidareanställning. Du lockas av en bred redovisningsroll i ett litet ekonomiteam. Rätt person får en viktig roll i ekonomiteamet och rapporterar initialt till CFO och längre fram till Redovisningschefen. Du kommer att bli en nyckelperson i bolagets ekonomifunktion avseende bokslutsprocessen.

Som redovisningsekonom kommer du att ansvara för den löpande bokföringen, för in- och utbetalningar och för månatliga avstämningar av balanskonton. Du kommer att bidra till upprättande av månads- och årsbokslut. Du är delaktig i hantering av leverantörsreskontra, kundreskontra och reseräkningar. Du ser till att arbetsgivaravgifter, skatter och moms deklareras och betalas in i tid, skapar inkomstdeklarationer och bidrar till skapandet av årsredovisning.

Eftersom vi har egen tillverkning och lager är det viktigt att du har erfarenhet och förståelse av verksamhetsprocesser som knyter an till lagertransaktioner i vårt ERP Jeeves.

Redovisningsekonomen är med i processen att analysera resultatet av bokslutet och tittar efter eventuella avvikelser inför bokslutsrapporten, samt presenterar analysen. Du ska även vara behjälplig vid revisionstillfällen och ha kontakt med olika slags myndigheter som exempelvis Skatteverket och Bolagsverket.

Utöver löpande uppgifter tillkommer projekt samt kontinuerliga förbättringar, exempelvis att delta i arbetet med att förbättra bolagets systemlandskap inom ekonomiområdet (ERP Jeeves och BI Qlik) avseende hur de knyter an till bolagets verksamhetsprocesser. Eller, att identifiera möjligheter till processförbättringar och effektiviseringar inom ekonomifunktionen, samt vara behjälplig med implementering.

Rollen spänner över det svenska moderbolaget och dotterbolag i USA och Frankrike. Eftersom vi har stora ambitioner kan fler utländska dotterbolag tillkomma.

Arbetsuppgifter

Som redovisningsekonom på Mercodia arbetar du med att upprätthålla korrekta och uppdaterade bokföring för både det svenska och amerikanska bolagen i koncernen. Du samarbetar med verksamheten för att samla in den information som behövs för att kunna stämma av konton och analysera olika bokslut. Du assisterar i budget- och prognosprocesser och ger värdefulla rekommendationer till processförbättringar och effektiviseringar inom ekonomifunktionen. Du tillhandahåller ad-hoc finansiell analys och rapportering vid behov för att stödja de olika funktionernas beslutsfattande.

Som redovisningsekonom på Mercodia stärker du ekonomiavdelningen i den nya ekonomistyrningsprocessen, säkerställer noggrannheten i månatliga bokslut och stödjer strategiskt beslutsfattande för långsiktig organisatorisk framgång.

Kunskaper, Kompetens och Erfarenhet

Vi tror att du har en kandidatexamen i redovisning/ekonomi, eller motsvarande, och att du har minst 5 års erfarenhet av redovisning. Du behöver ha erfarenhet av redovisning från tillverkande bolag med lager. Det är meriterande om du har arbetat i en internationell kontext med utländska dotterbolag, främst i USA. Du är ansvarsfull och van att arbeta självständigt med redovisning, även att utveckla rutiner. Du är duktig på att samarbeta över avdelningsgränser och du kommunicerar väl och enkelt på både svenska och engelska, i tal och skrift. Du har goda kunskaper i MS Office med tyngdpunkt på Excel och är en van användare av ekonomi- och affärssystem, gärna Jeeves.

Personliga egenskaper

Vi söker en lagspelare som är både prestigelös och självständig i att hantera många arbetsuppgifter av olika art. Du tycker att det är kul och motiveras av att arbeta med redovisning och som person är du noggrann, ansvarstagande, driven och serviceorienterad. Du är flexibel, följer upp och slutför dina arbetsuppgifter i tid. Du tycker om att ha kul på jobbet, och sprider det.

Ekonomifunktionen på Mercodia består idag av 3 personer. Arbetsuppgifterna är av varierande slag och det är viktigt att kandidaten på den här tjänsten har personliga egenskaper som passar in i gruppen.

Vi erbjuder

Rollen som redovisningsekonom är ny och placerad vid vårt huvudkontor i Uppsala. Den är bred och stimulerande eftersom du får vara med i hela processen från ax till limpa, och det finns möjlighet att vara med och påverka och utvecklas.

Tjänsten är en heltids tillsvidareanställning med 6 månaders prövotid. Övriga villkor, förmåner och arbetstider följer kollektivavtal och personalhandbok på Mercodia.

Är du intresserad av att vara med på vår fortsatta tillväxtresa, ser vi fram emot att få din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 27 augusti 2024. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
27 augusti 2024 (29 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se